Stiri Vulturi

Vlad Moldoveanu și Iulian Orbeanu sunt accidentați și ratează meciul cu Kosovo

Andreea Vlase

Andreea Vlase
25.11.2018

Naționala de seniori a României a început pregătirile pentru meciul cu Kosovo cu o săptămână înainte de acesta. Partida va fi găzduită de Arena Antonio Alexe în 29 noiembrie, de la ora 18:00. Tudor Costescu a avut la dispoziție 11 jucători începând de joi, urmând ca stranierii Emanuel Cățe și Alexandru Olah să facă luni dimineață joncțiunea cu lotul.

Din cei 15 jucători convocați inițial, lipsesc Vlad Moldoveanu și Iulian Orbeanu. Moldoveanu are o fractură de stres și antrenorul său de la club, Mihai Silvășan, spunea la jumătatea acestei luni că va reveni pe teren în 4-6 săptămâni. Orbeanu a suferit acea luxație la umărul stâng la meciul de acasă cu SCM Timișoara, în 19 octombrie. Clubul a anunțat atunci că accidentarea nu este atât de gravă pe cât s-a crezut inițial și că jucătorul ar putea reveni după câteva săptămâni. Iată că piteșteanul nu poate onora convocarea la națională din cauza acestei accidentări.

În aceste condiții, lotul pe care îl va avea la dispoziție Tudor Costescu pentru duelul cu Kosovo este compus din:

Giordan Watson (CSM CSU Oradea), Radu Vîrnă (CSA Steaua București), Mirel Dragoste (BC CSU Sibiu), Tudor Gheorghe (BCMU FC Argeș Pitești), Tudor Fometescu (CSM CSU Oradea), Nandor Kuti (U-Banca Transilvania Cluj-Napoca), Dragoș Diculescu (SCM Timișoara), Radu Paliciuc (BCMU FC Argeș Pitești), Rolland Torok (U-Banca Transilvania Cluj-Napoca), Alexandru Olah (Kangoeroes Basket Mechelen), Bogdan Popa (SCMU Craiova), Emanuel Cățe (UCAM Murcia) și Anton Diaconescu (Dinamo Știința București).

Meciurile din prima grupă valorică a Ligii Naționale de Baschet Masculin s-au întrerupt la începutul  săptămânii, pentru a face loc echipei naționale, care a început joi pregătirile. Cei doi stranieri convocați, Alex Olah și Emi Cățe, au jucat sâmbătă în campionatele Belgiei și Spaniei și se vor alătura lotului luni dimineață.

Partida dintre România și Kosovo se joacă joi, de la ora 18:00, la Arena Antonio Alexe, iar biletele au fost puse în vânzare deja. Meciul contează pentru grupa B a precalificărilor la EuroBasket 2021. Ambele echipe caută prima victorie din aceste preliminarii după ce au fost învinse de Macedonia.

*foto: fiba.basketball

4 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Națională
    Pozițiile 3 și 4 par cele mai descoperite, cu Paliciuc și Torok complet ieșiți din formă... Foarte subțire lotul, dar nici nu prea ai ce alege la ora actuală... Merita oare Gavrila, care a prins vreo 2 3 meciuri la Oradea relativ decente?

    cu 5 ani în urmă (25.11.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Baciu
      A fost convocat de urgență...

      cu 5 ani în urmă (25.11.2018)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      pe ce post ?
      shooting guard ? sau poate power forward ? cred totusi ca-i va da minute de odihna lui Watsonescu!

      cu 5 ani în urmă (25.11.2018)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      da, din pacate
      Torok pacaleste meseria de vreu-un an jumate. Mi se pare mai mult o problema de atitudine decat de criza de forma sportiva. Si Kuti e foarte oscilant in evolutii, in ultimul an a stagnat, ca sa nu zicem ca a involuat.
      Despre ceilalti convocati nu ma exprim, sa nu trezesc patriotisme locale. In afara de "romanul" Watson, singurul roman competitiv in mom asta este Cate - si VM dar el e accidentat.

      cu 5 ani în urmă (26.11.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!