Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Vlad Moldoveanu: „Ar fi frumos să închei seria în faţa familiei, la Bucureşti”

Paul Olar

Paul Olar
26.05.2017

U-Banca Transilvania a plecat joi dimineaţa la Bucureşti, acolo unde se mută seria finalei Ligii Naţionale de baschet masculin. Confruntarea a treia este programată astăzi, cu începere de la ora 20:00, în direct la Digi Sport.

Înaintea disputei, Vlad Moldoveanu a acorcat un scurt interviu Televiziunii Române. Baschetbalistul clujenilor spune că vrea medaliile de aur încă de la Bucureşti şi să nu repete greşelile din semifinala cu CSM CSU Oradea.

Vlad, ce ne poţi spune despre partida a treia din finală?

Important este să abordăm meciul corect. Am învăţat din seria de la Oradea, nimeni nu se va da la o parte. Sperăm să încheiem seria la Bucureşti cât mai devreme posibil.

Cât de important este avantajul de 2-0?

Este important, dar la fel a fost şi în seria cu Oradea. Atunci am văzut că 2-0 nu înseamnă foarte mult, se poate muta presiunea pe noi dacă ei egalează seria. Trebuie să învăţăm din greşelile trecutului, să fim băieţi deştepţi şi să câştigăm meciul de vineri.

Cum va fi meciul de la Bucureşti, din Sala Mihai Viteazu?

Mi-aş fi dorit să jucăm într-o sală mai mare. Îmi amintesc meciurile lui Petre Brănişteanu, când a jucat ultima finală cu Universitatea, iar Sala Floreasca era arhiplină. Cred că orice sală din Bucureşti ar fi fost arhiplină la această finală. Este alegerea lor, pentru noi nu contează. Sincer, mi se pare o sală primitoare, iar pentru mine a fost o alegere potrivită din punct de vedere al coşurilor, al parchetului. Oricum, presiunea de acolo nu se compară cu presiunea unei săli cu 3.000 de spectatori.

Ce ar însemna să câştigi titlul la Bucureşti?

Ar însemna mult. Important este să câştigăm titlul. Acesta este obiectivul nostru şi motivul pentru care am venit la Cluj. Ar fi frumos să îl câştig în special în faţa Stelei. Cum am spus, Petre a jucat atâţia ani la Steaua. Am crescut şi m-am uitat la finalele lui, aşa că sunt multe lucruri care leagă Clujul de Bucureşti pentru mine. Ar fi frumos să închei seria în faţa familiei, a prietenilor cu care am crescut, dar nu se ştie niciodată.

*Foto: Mircea Roşca/sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!