Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Vlad Moldoveanu: „»Slavă ție, studenție« va rămâne mereu în sufletul și în inima mea”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
24.06.2017

U-Banca Transilvania Cluj-Napoca și baschetbalistul Vlad Moldoveanu nu vor mai continua împreună în privința sezonului 2017-2018, dat fiind faptul că sportivul își dorește o nouă experiență în afara granițelor țării. La debutul său în campionatul românesc, Vlad a devenit campion național, cucerind de asemenea alte două trofee, SupeCupa și Cupa României.  

Odată cu despărițirea de U-BT Cluj, Moldoveanu a spus câteva cuvinte despre experiența sa alături de clubul alb-negru, mulțumind tuturor celor care iau fost alături. 

„Oriunde m-aș afla, România rămâne acasă, iar acesta este locul unde mi-am dorit mult să câștig un titlu. Acum, nu la 35 de ani. Satisfacția simțită alături de colegii mei de echipă și de întreaga familie a tuturor suporterilor și celor ce s-au aflat aproape de „U” este imensă. Vreau să mulțumesc atât Clujului, cât și Băncii Transilvania pentru susținerea de care am avut parte pe parcursul întregului sezon, în special când am fost accidentat. Simt o mulțumire și o mândrie aparte, gândindu-mă că am reușit să aducem Clujului toate trofeele naționale pe care ni le-am propus și sunt convins că echipa va cunoaște în continuare acest tip de success.

Un gând special merge către Silvă și staffului tehnic pe care îl conduce, pentru încrederea avută în mine și metodele prin care au știut să mă pună în valoare și să îmi utilizeze abilitățile, atât pe teren, cât și în afara lui. Nu vreau să uit de staff-ul medical și de preparatorii noștri, cărora le mulțumesc pentru ajutorul pe care mi l-au oferit, din prima mea zi la Cluj și până la ultima, făcându-mă astfel să mă bucur de profesionalism și prietenie, în continuare, în cariera mea. Le mulțumesc și celor din spatele cortinei, toată lumea care muncește din birouri și are grijă ca acest club să meargă bine. 

Nu în ultimul rând, fanii... Vă Mulțumesc! M-ați adoptat ca pe unul de-al vostru încă din prima zi și mă consider mândru să fi avut oportunitatea de a purta culorile lui ”U”. »Slavă ție, studenție« va rămâne mereu în sufletul și în inima mea.

Acestea fiind spuse, precizez că am hotărât să îmi continui cariera în străinătate și să adaug la performanțele obținute în ultimii ani noi experiențe și provocări, însă nu înainte de a încerca să mai reprezint o dată România și în mod special Clujul în această toamnă, la Campionatul European de baschet”, a declarat Vlad Moldoveanu pentru site-ul oficial al campioanei României. 

35 de meciuri a bifat Vlad în echipamentul alb-negru, timp în care a acumulat medii de 15.5 puncte (543 în total), 5.7 recuperări (199), 2.5 pase decisive (86), 0.9 intercepții (31), 0.4 capace (14) și 1.3 mingi pierdute (45), totul pentru un indice la eficiență de 17.7 (618). Toate aceste cifre au fost realizate în 1023 minute jucate, adică o medie de 29:14 minute petrecute pe parchet. 

Vlad a fost de asemenea unul dintre oamenii decisiv pentru formația ardeleană, având prestații solide în toate cele trei meciuri câștigate de U-BT în finala campionatului:

Meci 1 - U-BT vs. Steaua 87-85 / 28 minute, 14 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive, o intercepție, 14 la eficiență

Meci 2 - U-BT vs. Steaua 84-80 / 38 minute, 23 puncte (18 din 18 la libere), 4 recuperări, 3 pase decisive, un capac, 2 mingi pierdute, 22 la eficiență

Meci 3 - Steaua vs. U-BT 61-75 / 30 minute, 14 puncte, 9 recuperări, 2 pase decisive, un capac, 19 la eficiență

După experiențele din S.U.A, Vlad Moldoveanu a evoluat pentru prima dată în Europa la Benetton Treviso (Italia), urmând ca apoi să ajungă la echipe precum Le Havre (Franța), BC Kalev / Cramo (Estonia), PGE Turow (Polonia), respectiv Stelmet Zielona Gora (Polonia). 

*Foto: Manases Sandor (u-bt.ro)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!