Stiri Vulturi

Vlad Moldoveanu va rata și meciul cu Kosovo din precalificările EuroBasket 2021, deși se afla pe lista convocaților

Andreea Vlase, David Istrate

Andreea Vlase, David Istrate
11.11.2018

Vlad Moldoveanu se afla pe lista jucătorilor convocați de Tudor Costescu pentru meciul din 29 noiembrie, de la Oradea, când România va întâlni Kosovo. Selecționerul „Vulturilor” a vorbit despre situația extremei de 30 de ani de la U-BT Cluj-Napoca care nu va putea juca în această fereastră pentru naționale.

„Acum are o nouă accidentare, am înțeles că a făcut fractură de stres. Aștept interpretarea documentelor medicale de către medicul echipei naționale. Am înțeles că este o accidentare gravă și îmi pare foarte rău pentru el. Este într-un moment al carierei în care și-ar fi dorit foarte mult să joace și la echipa de club și la echipa națională. Dar se pare că această fractură, așa am auzit, de stres, nu mă pricep din punct de vedere medical, o să-l țină departe cel puțin în această a doua fereastră”, a declarat Tudor Costescu, care a vorbit și despre națională la declarațiile de după meciul dintre SCM Timișoara și Dinamo Știința.

Vlad Moldoveanu a evoluat în două meciuri din calificările pentru mondialul din 2019, în prima fereastră, din noiembrie 2017. Atunci a avut medii de 9 puncte și 4 recuperări în 25 de minute/meci. Extrema a jucat cu „Vulturii” la EuroBasket 2017, unde a avut medii de 14,5 puncte, 7,3 recuperări și 2,3 pase decisive în 32.3 minute/meci în cele 4 jocuri din grupă.

Acesta a ratat meciul precedent al naționalei din precalificările pentru european, cel cu Macedonia, deși a fost inițial pe lista convocaților. La amicalele din septembrie, la câteva zile înainte de meciul din Macedonia, jucătorul de 30 de ani a absentat din lotul „Vulturilor”, dar a fost apt pentru partidele de pregătire de la echipa de club. Extrema a avut probleme cu accidentările în sezonul trecut, în Turcia, având nevoie de o intervenție artroscopică la genunchiul stâng.

Naționala de seniori a României va întâlni Kosovo în 29 noiembrie, la Arena Antonio Alexe din Oradea, de la ora 19:00. Tricolorii vor încheia precalificările cu două meciuri în luna februarie, în 21 acasă cu Macedonia și în 24 în Kosovo.

*foto: Valentin Todea

13 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Hmm
    Interesant... după interviul ăsta, apărut chiar în ziua meciului cu Oradea, presupunând că accidentarea nu este foarte gravă (știu, sunt hater), Moldoveanu nu are cum să mai joace azi sau vineri.

    cu 5 ani în urmă (11.11.2018)
    • CSM CSU Oradea antiadrian.or:

      E foarte accidentat
      Dar va face un efort urias si va juca in campionat azi si vineri...sper la un meci fain diseara!

      cu 5 ani în urmă (11.11.2018)
    • U BT Cluj-Napoca m.sandor:

      vlad
      iarasi apar expertii.....Vlad nici nu a facut deplasarea la Oradea, asa ca o sa fie greu sa joace...Cand creierul nu te ajuta evident scrii cacaturi.Mare e frustrarea...

      cu 5 ani în urmă (11.11.2018)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea ajax :

    Corect
    Nationala se poate lipsi de asemenea jucători, atâta timp cât fac doar act de prezență la meciurile nationalei.Prefer un Tohatan , pt care convocarea înseamnă totuși ceva, nu o corvoadă, un efort în plus, pt care nu este plătit. Păcat, ar fi putut însemna un imbold pt generatia tânără de la care să ai ce învăta...

    cu 5 ani în urmă (11.11.2018)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      daca il preferi tu
      Pe tohatan in locul lui VM inseamna ca iti place liga onoare, nu baschetul. Sa fim seriosi, in ziua de azi, orice om normal la cap se gandeste intai la propriile prioritati si apoi la patrie si popor. Mai moale cu ipocriziile.

      cu 5 ani în urmă (11.11.2018)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita :

    ...
    Ce am înțeles eu din interviu, acum este într-un moment când vrea și la echipa de club și la nationala, au fost perioade când vrea doar la una din ele? Așa e când băieții ăștia, deși nu au realizat aproape nimic notabil în sportul ăsta da' sunt plătiți ca și chirurgi neurologi. Mă întreb, Cernat după ce marca 60 de puncte contra Macabi tot așa făcea nazuri? Departe de a fi patriot deșănțat, da' chiar nimic nu mai reprezintă echipa națională pentru pulifricii ăștia de se fac de râs sub tricolor cu cele mai aiuritoare naționale?

    cu 5 ani în urmă (11.11.2018)
    • zapacitu79:

      :)))
      Și e vina lui moldoveanu ca a dat Costescu o declaratie cretina? Sunt convins ca a făcut fractura de stres doar ca sa nu joace la naționala ... mulți deștepți pe lumea asta

      cu 5 ani în urmă (11.11.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita:

      ...
      Costescu, după cum am observat de-a lungul timpului, nu prea stă să nuanteze. El a dat un interviu în cunoștință de cauză.

      cu 5 ani în urmă (11.11.2018)
    • zapacitu79:

      :)))
      Omul a ratat naționala doar când a fost accidentat... la euro a jucat accidentat. voi geniile înțelegeți oricum in funcție de propriile frustrari

      cu 5 ani în urmă (11.11.2018)
    • U BT Cluj-Napoca m.sandor:

      zap
      la szentgyorgy ajunge informatia mai tarziu...sa-i iertam ca au fost la festivalul carnatului si inca aburii de palesz nu s-au dispersat de pe circumvolutiuni.
      si da, vlad s a fortat la oase sa nu joace la nationala....cam atat au inteles unii

      cu 5 ani în urmă (11.11.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita:

      ...
      Numele îți este apropiat de Sf georgică, eu nu am insinuat prin prisma echipei favorite, logo-ul e generat de site, vorbeam doar prin prisma situației. Ochelarii de cal sunt pentru respectivul animal, la oameni orizontul nu se sfârșește în vârful nasului fiecărui individ.

      cu 5 ani în urmă (11.11.2018)
    • U BT Cluj-Napoca m.sandor:

      :))
      este generat desite?:))) serios? dar logo ul meu de ce n a fost generat?si inceea ce priveste ochelarii de cal....la cata prostie s a spus maisus, si ca antrenorul vorbeste in cunostinta de cauza , e penibil si nici nu are rost sa mai comentez.de erai din szentgyorgy aveai scuza.aburii de alcool.

      cu 5 ani în urmă (12.11.2018)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca m.sandor :

    vlad
    nu am vazut meciul, stie cineva daca a jucat vlad?

    cu 5 ani în urmă (11.11.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!