Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Vlad Negoițescu a semnat cu CSA Steaua București: „Mă bucur că voi avea continuitate”

David Istrate

David Istrate
21.09.2018

vlad negoitescu steaua 

În ziua precedentă, CSA Steaua București a ajuns la un acord cu Vlad Negoițescu, jucător ce va ocupa pozițiile 3/4 în formația condusă de Sașa Ocokoljic. Prin această mutare, echipa din Capitală și-a asigurat încă o opțiune importantă pentru regula obligativității folosirii unui jucător român pe întreaga durată a jocului.

Vlad Negoițescu și-a început cariera în 2011 la CSU Asesoft Ploiești, formație alături de care a câștigat patru titluri de campion. În cinci sezoane petrecute în maioul prahovenilor, sportivul de 27 de ani a evoluat în 53 de meciuri, având medii de 2.8 puncte și 1.6 recuperări în 7.2 minute/joc.

După desființarea lui CSU Asesoft Ploiești, Vlad Negoițescu a plecat la SCM CSU Craiova, acolo unde jucătorul român nu a stat decât un sezon. Din 2016 și până în prezent, baschetbalistul de 2.02m a jucat pentru CSM Steaua Eximbank București, devenind și căpitanul acestei echipe. În 83 de partide jucate, Negoițescu a avut următoarele cifre: 2.1 puncte și o recuperare în 7.6 minute/meci.

După desființarea proiectului CSM Steaua, Negoițescu mai avea o înțelegere de un an cu CSM București. Dar românul a obținut dezlegarea de clubul Primăriei București și a semnat cu CSA Steaua.

„Nego” a oferit și o primă reacție pentru totalbaschet după ce a parafat această înțelegere:

„Chiar dacă vara aceasta a fost tumultoasă din punct de vedere al înțelegerii dintre CSA si CSM, mă bucur că am reușit să am o continuitate baschetbalistică rămânând aici, la Steaua. Un antrenor cu care am lucrat destul de mult timp, niște colegi noi, dar totuși cu care am mai jucat (Malesevic, Vlahovic) și o conducere care încearcă din răsputeri să pastreze niște standarde ale echipei care, în ultimii 2 ani a jucat finala campionatului. Sper că toate acestea vor fi reteța pentru încă un an reușit în maioul celor de la CSA Steaua.”

În acest moment, Sașa Ocokoljic se poate baza pe următorii jucători: Ante Delas, Zarko Djuric, Nikola Malesevic, Skylar Spencer, Aleksandar Vlahovic, Ante Gospic, Andrei Mandache, Vlad Negoițescu, Radu Vîrnă, Victor Petrache și Sabin Cîrstoveanu. Este de menționat că Vlad Negoițescu și Aleksandar Vlahovic au mai fost colegi la CSU Asesoft Ploiești în perioada 2011-2013.

CSA Steaua București va participa în prima grupă valorică a Ligii Naționale de Baschet, care urmează să debuteze la începutul lunii octombrie.

*foto: sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!