Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Vladan Vukosavljevic: „Am vrut să le arăt tuturor că pot juca din nou în Europa”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
03.10.2018

SCM Timișoara începe campionatul pe terenul campioanei CSM CSU Oradea. Alb-violeții și-au prezentat noul lot, schimbat în mare parte, într-un amical cu formația orădeană, la finalul lunii august. Vladan Vukosavljevic, de la SCM, a fost atunci cel mai bun marcator al partidei, la fel ca în majoritatea amicalelor disputate de bănățeni.

Pivotul de 2,06 înălțime și 130 de kilograme a explicat că a ales Timișoara pentru că a vrut să demonstreze ca mai poate juca în baschetul european. Acesta a evoluat în Liban de la finalul lui 2013, după ce de-a lungul carierei a jucat pentru echipe din țara natală, Muntenegru, Turcia, Ucraina și Belgia. În campionatul libanez a colaborat și cu antrenorul Miodrag Perisic, cel care a preluat în această vară formația de pe Bega.

„Primele zile în Timișoara au fost bune. Mă bucur că am ajuns aici, îmi plac oamenii, management-ul, echipa. Nu am venit în Timișoara din cauza antrenorului. Am venit la Timișoara pentru că am vrut să mă întorc în Europa și să le arăt tuturor că pot juca din nou în baschetul european. Știam puțin despre baschetul românesc, nu foarte multe”, a declarat Vladan Vukosavljevic la o conferință de presă organizată de alb-violeți înainte de startul campionatului.  

Pivotul sârb a marcat 17 puncte în amicalul cu orădenii, câștigat cu 81-64, dar este conștient că formația campioană nu va arăta la fel și în partidele oficiale.

„Am jucat un meci amical cu Oradea, am arătat bine. Dar trebuie să știm că echipa asta nu va fi aceeași ca acum o lună. Ne pregătim din greu și știm că mergem acolo pentru un război pe care ne vom lupta să îl câștigăm”, a mai spus jucătorul care va împlini 34 de ani cu două zile înaintea confruntării cu orădenii.

Vladan Vukosavljevic a fost cel mai bun marcator al formației de pe Bega în majoritatea meciurilor de verificare. Și când nu a avut cel mai bun total, a fost printre primii. Opt amicale au jucat „leii din Banat” în presezon. Vukosavljevic a marcat 142 de puncte (medie de 20.28) în cele 7 partide la care a fost disponibilă lista marcatorilor. Cel mai mult a înscris în primul meci pierdut în Bulgaria, cu Beroe Stara Zagora, la finalul lunii septembrie. Atunci pivotul a fost în double-double, cu 34 de puncte și 10 recuperări. A mai avut 25 de puncte la Belgrad, cu FMP. În celelalte partide a marcat între 15 și 19 puncte.

Partida dintre CSM CSU Oradea și SCM Timișoara se joacă luni, 8 octombrie, de la ora 19 la Arena Antonio Alexe.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!