Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Vladan Vukosavljevic: „La pauză ne-am spus în vestiar că trebuie să o luăm de la zero, să uităm că avem 10 puncte avans”

Eduard Popa

Eduard Popa
30.12.2018

vukosavljevic timisoara

SCM Timișoara a reușit o victorie clară în etapa a 12-a a LNBM, grupa valorică A, în deplasare, pe terenul celor de la CSA Steaua, scor 85-70.

Fără îndoială cel mai bun om al timișorenilor a fost pivotul sârb Vladan Vukosavljevic. Acesta a vorbit cu totalbaschet la sfârșitul partidei despre importanța victoriei obținute pe terenul steliștilor:

„Ne-am pregătit foarte mult pentru acest meci și ne-am dorit să îl câștigăm pentru că știam că e foarte importantă victoria contra Stelei pentru a ajunge în Top 6. Acum că am câștigat, vom privi în perspectivă și vom căuta să câștigăm și următoarele meciuri. Încă nu suntem calificați matematic în faza următoare. Vom încerca să câștigăm din nou cu Dinamo să fim siguri că ne calificăm.

Această partidă a fost una destul de dură. Ne-am pregătit pentru repriza a doua, pentru că știam că Steaua e o echipă care vine din urmă în sfertul 3. La pauză ne-am spus în vestiar că trebuie să o luăm de la zero, să uităm că avem 10 puncte avans”

Întrebat dacă a căutat oportunitățile de a juca pick & pop în acest meci, Vladan ne-a spus:

„Uneori jocul îți dă această șansă. Trebuie să citești ce îți oferă adversarul. Nu sunt obișnuit să joc pick & pop, dar în acest meci am avut multe oportunități și le-am folosit. Nu este doar o performanță individuală reușită, ci ea vine datorită coechipierilor mei. Ei au încredere în mine și datorită lor am atâtea aruncări libere.”

Cu 32 de puncte, 19 recuperări și +41 la eficiență (11/16 de la 2 puncte, 3/6 de la 3 puncte), Vukosavljevic a fost clar omul meciului. Cu toate acestea, pivotul sârb rămâne cu picioarele pe pământ și susține că trebuie să muncească din greu în continuare:

„Să fiu sincer cu tine, scopul meu este să joc mereu din ce în ce mai bine. Nu mă gândesc că am reușit un meci foarte bun, nu mă culc pe o ureche. Mă voi întoarce să lucrez și mai mult. Nici nu prea contează performanța mea individuală, dacă iar reușesc un alt double-double. Important va fi să câștigăm următoarele partide.”

Vladan Vukosavljevic a sosit în această vară pe malul Begăi. El are o linie statistică excelentă în acest sezon în primele 12 partide, cu 20 de puncte și 8,3 recuperări, pentru 28,8 unități la eficiență. Vladan are și medii de 53,7% de la 2 puncte, 48,7% de la 3 puncte și 76,8% de la libere și a adunat în total 3 double-double. 

După victoria în fața Stelei, SCM Timișoara a ajuns la un bilanț de 4 victorii și 8 înfrângeri. Etapa viitoare, „Leii din Banat” vor juca în deplasare, pe terenul celor de la Dinamo Știința.

*foto: facebook SCM Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!