Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Vladan Vukosavljevic – cel mai bun marcator în Grupa Valorică A

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
15.01.2019

vukosavljevic

După derby-ul dintre Dinamo Știința București și CSA Steaua, care a avut loc la finele săptămânii precedente, Faza l a sezonului regulat LNBM a luat sfârșit.

Astfel, la capătul celor 14 etape, cel mai bun marcator al Grupei Valorice A este Vladan Vukosavljević. Sârbul celor de la SCM Timișoara a adunat 20.4 puncte pe întâlnire, cu un season high de 32 de puncte reușit împotriva celor de la CSA Steaua. De asemenea, acesta a fost jucătorul decisiv în mai multe partide ale timișorenilor, deci am putea spune că a fost una din “piesele” cele mai importante în rămânerea echipei în “Top 6”.

În top 5 al marcatorilor se mai regăsesc:

 

                                                                Season high

Kyndall Dykes          19.7 puncte/meci   30 de puncte   vs. BCM U FC Argeș Pitești

Mladen Jeremic        17.2 puncte/meci   26 de puncte   vs. SCM Timișoara(13 partide)

Michael Deloach       16.6 puncte/meci   28 de puncte   vs. BCM U FC Argeș Pitești

Zoran Vrkic               16.1 puncte /meci     29 de puncte   vs. CSU Sibiu (12 partide)

Justas Tamulis         15.4 puncte/meci   28 de puncte   vs SCM U Craiova (12 partide )

De menționat este faptul că Zoran Vrkic nu mai face parte în acest moment din lotul bucureștenilor.

În Grupa Valorică B, urmărind cele 12 etape, cel mai important marcator a fost Trey Zeigler, jucătorul celor de la CSO Voluntari.

Acesta a avut medii de 22.1 puncte pe partida, cu un season high de 30 de puncte, bifat în duelul contra celor de la Cuza Sport Brăila, echipă care, recent, s-a retras din acest sezon competițional.

De asemenea, americanul, fost jucător al celor de la U-BT Cluj Napoca, are medii statistice de 18.3 puncte în Cupa României, competiție în care jucătorii din Grupa Valorică A nu au evoluat încă.

Imediat în urma acestuia, în clasament, poate fi observat Svetozar Popovic, jucător al celor de la CSO Voluntari, cu o medie de 18.8 puncte pe meci și un season high de 30 de puncte împotriva CS Municipal Mediaș.

În ceea ce privește Grupa Valorică C, principalul marcator este Kevin Allen.  În cele 18 etape, americanul celor de la ACS Târgu Jiu a înregistrat medii de 29.7 puncte pe meci, având un season high de 47 de puncte reușit în meciul contra CS Agronomia București.

Din aceeași categorie, s-a mai remarcat Mikey Hope. Jucătorul celor de la Rapid București a avut medii de 25.5 puncte pe meci și, de asemenea, a fost autorul unui season high de 47 de puncte, la fel că și conationalul sau, însă împotriva celor de la ACS Târgu Jiu, chiar în duelul direct al principalilor marcatori.

Astfel, având în vedere diferențele destul de mici ce se pot observa între echipele din “Grupa Valorică Roșie”, cu siguranță vom avea parte de o a ll-a Faza a sezonului regulat extrem de spectaculoasă și la o luptă foarte interesantă din punct de vedere ofensiv.

De asemenea, știind că actuala “Grupa Galbenă”, alcătuită din ABC Athletic Constanța, CSO Voluntari, CS Municipal Mediaș, CSA Steaua București, Dinamo Știința București și CSM Phoenix CSU Galați, este singura grupa care pornește de la 0, fiind alcătuită din formații din toate cele 3 Grupe Valorice, dar și perioada de extratransferuri care le-a fost acordată, ne putem aștepta la o luptă destul de strânsă pentru ocuparea ultimelor două locuri din Play-off-ul LNBM.

 

*SURSA FOTO: facebook SCM Timisoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!