Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Vladan Vukosavljevic este cel mai bun recuperator al Grupei Roșii

David Istrate

David Istrate
09.04.2019

Duminică, 7 aprilie, a avut loc ultima partidă a sezonului regulat din Liga Națională, încheiată cu victoria lui U-BT Cluj-Napoca pe terenul rivalei BC CSU Sibiu. Înainte de începerea playoff-ului, redacția noastră a încercat să facă un clasament al celor mai buni jucători la diferitele categorii statistice.

Așadar, cel mai bun marcator aflat la o echipă din Grupa Roșie este Kyndall Dykes, în timp ce Monyea Pratt este cel mai bun pasator. Mergând mai departe la categoria recuperărilor, Vladan Vukosavljevic de la SCM Timișoara este lider. Acesta a evoluat în 23 de meciuri și a avut o medie de 8 recuperări/joc, totalizând 183 de recuperări.

Următorul în clasament este Monyea Pratt, care în 23 de confruntări a adunat 178 de recuperări pentru o medie de 7.7. Acesta este urmat de coechipierul său de la BC CSU Sibiu, Randal Falker, ce are 160 de recuperări (7.0), de Maksym Korniienko (157 de recuperări, 6.8) și de Maksim Sturanovic (147, 6.4).

Jucător

Echipă

Meciuri jucate

Nr. de recuperări

Medie

Vladan Vukosavljevic

SCM Timișoara

23

183

8.0

Monyea Pratt

BC CSU Sibiu

23

178

7.7

Randal Falker

BC CSU Sibiu

23

160

7.0

Maksym Korniienko

BCM U FC Argeș Pitești

23

157

6.8

Maksim Sturanovic

BCM U FC Argeș Pitești

23

147

6.4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Observăm că BC CSU Sibiu și BCM U Pitești au fiecare câte doi jucători în Top 5. Acest aspect era de așteptat deoarece cele două formații conduc Grupa Roșie la acest capitol. BC CSU Sibiu are o medie de 40 recuperări/partidă în timp ce BCM U Pitești adună în medie 36.4 recuperări.

Menționăm din nou că acesta este clasamentul jucătorilor aflați la una dintre cele 6 echipe aflate în Grupa Roșie. Dacă ne uităm la liderii pe întreaga Liga Națională, Top 3 ar arăta în felul următor. Pe primul loc este Kevin Patrick Allen de la ACS Târgu Jiu cu 319 recuperări și o medie de 16.8/meci. Poziția secundă este ocupată de Andre Reshaud Pierce, baschetbalist ce activează la CSM VSKC Miercurea Ciuc. Acesta are 221 de recuperări în 18 partide pentru o medie de 12.3. În Top 3 intră și un român, Szabolcs Santa de la CSM Târgu Mureș, care a reușit 278 de recuperări în 26 de meciuri (10.7).

Liga Națională de Baschet Masculin continuă cu playoff-ul ce va începe în 24 aprilie. Însă, până atunci la Cluj-Napoca va avea loc Final Four-ul Cupei României și All Star Game în perioada 17-19 aprilie.

*foto: Facebook - Baschet SCM Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!