Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Vladinka Erak și Chelsea Douglas și-au îmbunătățit recordurile personale de eficiență în LNBF

Andreea Vlase

Andreea Vlase
18.03.2019

Phoenix Știința Constanța s-a impus cu 72-53 în fața Universității Cluj-Napoca în penultima etapă a fazei a doua a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Cu acest succes constănțencele și-au asigurat locul 6 în Grupa Roșie. Vladinka Erak și-a îmbunătățit recordul personale de eficiență în campionatul românesc și cea mai bună performanță stagională de puncte înscrise. Chelsea Douglas și-a îmbunătățit și ea cea mai bună eficiență într-un meci din LNBF și a fost aproape de double-double pentru gazde.

Vladinka Erak a fost integralistă pentru formația de la malul mării. Aceasta a reușit al 9-lea double-double în această ediție a LNBF, cu 24 de puncte și 13 recuperări (5 ofensive/8 defensive). A înscris de 11 ori din semicerc din 18 încercări (61%) și a transformat două libere din trei (67%). A mai avut 5 assist-uri, o greșeală personală, 5 faulturi scoase, 3 mingi pierdute, 3 intercepții și un capac, cu +35 indice al eficienței.

Pivotul a evoluat în 22 de meciuri în această ediție a LNBF și are medii de 12,9 puncte, 9 recuperări, 2,6 pase decisive, 2,5 mingi pierdute, 1,5 intercepții și 18,5 eficiență în 29:27 minute. Erak și-a stabilit un nou record personal de eficiență în campionatul românesc în meciul din weekend. Este a 3-a oară în acest sezon când sârboaica trece de 30 în dreptul eficienței. Precedentul său record era +32 în meciul tur cu clujencele, iar până în acest campionat a avut un +27 pe când evolua la Sportul Studențesc, în primul său sezon din România (2012-2013). Aceasta și-a îmbunătățit cu un punct și season best-ul de puncte înscrise.

Și Chelsea Douglas a avut o contribuție decisivă pentru constănțence. Americanca a evoluat tot 40 de minute și a fost aproape de double-double cu 20 de puncte și 9 recuperări (1/8). Aceasta a terminat cu 6/9 la șuturile de două puncte (67%), 2/4 de la distanță (50%) și 2/2 la linia de fault. A mai avut 5 assist-uri, 3 greșeli personale, 4 faulturi scoase, o minge pierdută și 2 intercepții, cu +30 eficiență.

Fundașul este la al doilea sezon alături de formația de la malul mării, după ce în precedentul a evoluat în Liga 1. Căpitanul lui Phoenix Știința a jucat în 23 de partide din LNBF în acest sezon și are medii de 14,2 puncte, 3,9 recuperări, 4 pase decisive, 2,2 mingi pierdute și 1,6 intercepții în 32:15 minute, cu 12,7 eficiență. Și pentru Douglas a fost un nou record personal de eficiență în LNBF, după ce precedentul era +27, într-un meci din a doua grupă valorică, cu Agronomia.

De la Universitatea Cluj au fost trei jucătoare în double-digits: Irina Părău (16 puncte, 7 recuperări, +22 eficiență), Aleksandra Begenisic (10 puncte, 6 recuperări, +13 eficiență) și Roberta Boț (10 puncte, +6 ediciență).

Cele două echipe luptau pentru locul 6 la finalul sezonului regulat, fiind la egalitate înainte de duelul direct. Cu acest rezultat constănțencele și-au asigurat poziția a 6-a, indiferent de ce se întâmplă în ultima etapă. La finalul săptămânii Phoenix Știința va juca la Arad, iar Universitatea Cluj va primi vizita celor de la CSM Târgoviște.

*foto: Phoenix Stiinta Constanta facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!