Stiri Liga I Masculin

WOP LPS Arad se retrage din Liga I

Radu Bărăian

Radu Bărăian
01.02.2014

West Olympia Phoenix LPS Arad și-a anunțat retragerea din Liga I, după ce Federația Română de Baschet a anunțat repartizarea pe serii a formațiilor din eșalonul secund. 

Potrivit sportarad.ro, oficialii clubului arădean au mărturisit că echipa nu-și permite din punct de vedere financiar deplasări așa de lungi prin țară. WOP LPS Arad a fost repartizată în Seria a 2-a, alături de echipe precum CSU Asesoft Kaproni Ploieşti, BC 2 Farul Constanţa, BC PH Csikszereda Miercurea Ciuc, CSU Cuadripol Braşov şi CS Universitatea Cluj. Astfel, dacă Aradul onora prezența în faza de calificare din Liga I era nevoită să parcură în total aproximativ 2.500 de kilometri. 

„Din păcate, în situaţia actuală, nu putem participa în faza a II-a a sezonului. Sunt cheltuieli imense, se ajunge undeva la 200-300 de milioane de lei vechi. În opinia noastră se putea face o serie cu sateliţii între ei, mai ales că nu au drept de promovare, plus 2 serii ca în NBA, Est şi Vest. Sunt mai multe echipe care se pare că nu pot face faţă unui asemenea sistem propus de Federaţie. Vom face o adresă oficială, cu regretul că din punct de vedere sportiv, cu lotul care îl avem, puteam ajunge până la turneul final. Consider că ni s-au tăiat aripile. E un sentiment de frustrare şi tristeţe. Oricum, activitatea noastră nu se opreşte aici, mai cu seamă că din toamnă există promisiuni că vom fi sprijiniţi pentru sezonul viitor”, a declarat Alexandru Pteancu, președintele WOP Arad, citat de sursa amintită mai sus.

După prima fază a ligii secunde, cea preliminară, formația din vestul țării a terminat pe locul 4 în prima serie, având la final 13 puncte acumulate și un bilanț de 4 victorii și 6 înfrângeri.

*Foto: sportarad.ro 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!