Stiri

Watson a dat lovitura în Italia. Energia Târgu Jiu, pe primul loc în Grupa I din EuroChallenge

Radu Bărăian

Radu Bărăian
29.01.2015

FIBA EuroChallenge

Last 16 - Grupa I - Etapa III

76-78

Brindisi, Italia

1-2 Statistică 2-1

Energia Târgu Jiu continuă parcursul excelent din actuala stagiune a FIBA EuroChallenge, după ce a reușit să învingă în etapa a 3-a din faza „Last 16” pe puternica formație italiană Enel Basket Brindisi, chiar în fieful acestora, scor 78-76.

Coșul victoriei a fost marcat de fundașul Giordan Watson pe o pătrundere în ultima secundă a jocului, după ce italienii au reușit să egaleze situația la 76 printr-un coș marcat de la mare distanță cu 3 secunde rămase din joc. 

Elevii lui Antonis Constantinides au început curajos confruntarea din PalaPentassuglia, reușind să-și adjudece sfertul inaugural cu 21-19. Actul secund le-a revenit italienilor, care s-au impus cu un parțial de 21-18. Astfel, după 20 de minute scurse din joc, amfitrionii aveau un punct avantaj pe tabelă, scor 40-39. După revenirea de la vestiare, Enel a forțat desprinderea, au reușit acest lucru, însă nu într-un mod foarte convingător. Echipa de pe locul 5 din campionatul italian a câștigat secvența a treia cu 20-16, iar scorul înaintea ultimei părți de joc era 60-55 în favorea acestora.

Pe parcursul sfertului decisiv, Enel Basket Brindisi a dat impresia că poate până la urmă că câștige confruntarea cu oltenii, punând și un avans de 8 puncte între ei și adversari, scor 68-60. Totuși, treptat, formația gorjeană și-a revenit, trecând la conducere cu un minut înainte de final, 71-72. În ultimele 60 de secunde ambele echipe s-au faultat reciproc, având la dispoziție mai multe aruncări libere. Cu 16 secunde rămase de jucat, Energia avea un ecart de 3 puncte, 76-73, iar atacul gazdelor s-a prelungit până cu 3 secunde înainte de final, atunci când au reușit să scuture plasa de la mare distanță, 76-76. Energia beneficia de ultima posesie, dar meciul se îndrepta spre overtime. Conducătorul de joc al formației din Târgu Jiu, Giordan Watson, nu a lăsat însă să se întâmple acest lucru, pornind de unul singur într-o cursă până în apropierea inelului, izbutind să trimită mingea în coș înainte de buzzer, scor final 76-78. 

Punctele Energiei Târgu Jiu au fost marcate de Milosevic 23 (14 recuperări), Glyniadakis 16 (9 recuperări), Watson 16, Troupe 11, Darby 8 și Karpelesz 4. De cealaltă parte, din lotul italienilor s-au remarcat James cu 22 de puncte și 7 recuperări, Denmon cu 16 puncte, respectiv Turner cu 15 puncte marcate și 5 pase decisive.

În urma acestui rezultat, Energia ocupă prima poziție în Grupa I cu 2 victorii și o singură înfrângere, fiind la egalitate de puncte cu belgienii de la Okapi Aalstar, însă în fața acestora au avantajul meciului direct. Pe pozițiile 3 și 4 se află echipele care au pornit cu prima șansă în această grupă, Enel Basket Brindisi și BC Astana, ambele cu 2 înfrângeri și un succes.

Etapa viitoare, Energia se va deplasa în Belgia pentru meciul cu Okapi Aalstar, în timp ce BC Astana și Enel Brindisi se vor duela în Kazakhstan.  

*Foto: fibaeurope.com

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Don Ramon :

    Felicitări
    Luat cu ale Asesoftului, am trecut cam în fugă peste parcursul Energiei. Zăbovesc acum şi adresez tuturor celor responsabili de această performanţă cele mai sincere felicitări şi le urez lor şi suporterilor să reuşească să meargă mai departe

    cu 9 ani în urmă (29.01.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!