Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Webb și Bartee au îmbunătățit recordul de triple în actuala ediție a LNBF

Andreea Vlase

Andreea Vlase
14.01.2018

Etapa a 14-a din Liga Națională de baschet feminin a adus un nou record de reușite de la distanță atât din punct de vedere individual, cât și al echipelor.

Adrienne Webb era co-deținătoare a recordului precedent, de 6 coșuri înscrise de după semicerc într-un meci din acest campionat. Americanca a egalat acest record în primul sfert al partidei dintre ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și CSU Alba Iulia. Gazdele s-au impus cu 76-52. În 8 minute și jumătate Webb a marcat 6 triple din 6 încercate. În sfertul secund a marcat pentru a 7-a oară de după semicerc și și-a bătut vechiul record. Au urmat alte 5 încercări de la distanță care nu și-au mai găsit ținta.

Jucătoarea de 27 de ani a încheiat partida cu 23 de puncte (20 în primul sfert) și 7 recuperări, pentru 23 indice al eficienței. A înscris una din două aruncări de două puncte și 7 din 12 de la distanță, în 25:19 minute. Mediile sale în cele 9 meciuri jucate în campionat: 14.8 puncte/meci, 5 recuperări, 1.3 pase decisive și 1. 3 intercepții, cu 15.7 eficiență medie în aproape 25 de minute.

Carla Bartee a scuturat și ea plasa de la distanță de 7 ori în meciul din etapa a 14-a. Pivotul a reușit această performanță în meciul pierdut de CSBT Alexandria în deplasarea de la Cluj, scor 85-79, după prelungiri. Teleormănencele au stabilit noul record de triple marcate de o echipă în actuala ediție de campionat.

Bartee a jucat 44:33 minute și a încheiat partida cu 27 de puncte, 13 recuperări și un assist, pentru 31 în dreptul eficienței. Cifrele sale au fost: 2/6 la aruncările de două puncte, 7/11 la cele de la distanță și 2/3 de la linia de fault. O recuperare ofensivă și 12 defensive a avut jucătoarea de 32 de ani. A părăsit terenul cu 5 faulturi, ultimul în atac.

Bartee a reușit al 7-lea double-double în această ediție de campionat. În 12 partide a jucat 33:37 minute. Cifrele sale: 19.4 puncte/meci, 12.3 recuperări, 1.3 pase decisive și 22.1 eficiență medie. Pivotul de la Alexandria este pe doi la media de recuperări și pe 5 la media de puncte înscrise/meci.

*foto: Balázs Gyurkó-Henning/Crow Security și cjsport.ro

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSU ACS Rookies Oradea laca1968 :

    Bravo Adrienne
    Diferenta este ca Webb joaca 20 de minute pe meci iar Bartee 40. Webb arunca in 10 minute cat alte jucatoate in 30-40.

    cu 6 ani în urmă (14.01.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!