Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Zeljko Sakic și-a demonstrat măiestria în primul meci de campionat

Radu Bărăian

Radu Bărăian
06.10.2017

Croatul celor de la U-Banca Transilvania Cluj-NapocaZeljko Sakic, a oferit o lecție de baschet în primul meci al campionilor în noua ediție de LNBM, fiind de departe MVP-ul victoriei la 27 de puncte diferență cu BCM U FC Argeș Pitești, 85-58. 

Prezent pe parchet preț de 29 de minute, fostul component al naționalei Croației a încheiat confruntarea cu cifre excelente în fața unui adversar valoros. Sakic a fost aproape de un double-double cu 21 de puncte și 9 recuperări, având și 2 pase decisive, 3 intercepții și doar o minge pierdută, totul pentru un indice la eficiență de 30 de unități, de departe cel mai mare al partidei.

Și totuși, cel mai important, elevul lui Mihai Silvășan a strălucit din punct de vedere al procentajelor, terminând cu 75% (3/4) de la 2 puncte, 75% (3/4) de la mare distanță, respectiv 75% (6/8) din dreptul liniei de fault. 

Astfel, după prestații mai puțin bune în perioada de pregătire și în special în dubla manșă din Basketball Champions League, Zeljko Sakic și-a arătat clasa la primul meci din campionat. 

Restul punctelor marcate de U-BT în victoria cu Pitești a venit pe mâna jucătorilor  Lasan Kromah 14, Giordan Watson 10, Alexandru Olah 9, Kuti Nandor 8, Ousmane Barro 5, Andrei Mureșan 5, Andrei Calinicenco 5, respectiv Rolland Torok și Justin Gray cu câte 4 fiecare.

*Foto: Manases Sandor (u-bt.ro)

12 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Deci cum e cu Sakic mai baieti? Tot pe loc ca batranii sau cum era? Acuma vad ca nu se afirma nimeni ca dupa meciul trecut.
    No asta da jucator, asta da jucator de poz 4, nu a mai avut Cluju ase ceva de la Buckman incoace. Cea mai bun achizitie...

    cu 6 ani în urmă (07.10.2017)
    • pipzn:

      @free62
      Eu incerc sa comentez despre evolutia echipei in ansamblu si ce vad la fiecare meci in parte (pentru ca toata lumea spune ca niciun meci nu seamana cu altul).

      Dar daca tot ati intrebat, eu am vazut 4 meciuri (3 oficiale + meciul de prezentare al echipei), din care 1 a jucat bine si 3 slab. Si din alea 3, 2 erau chiar importante pentru ca aveau caracter eliminatoriu.

      Probabil cand va ajunge sa inverseze raportul (1 meci prost la 4 sau mai multe bune jucate) va scadea si numarul de personae "nemultumite".

      cu 6 ani în urmă (07.10.2017)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca mihnescu :

    .
    Buckman era un 5 pur. Foarte bun, intr-adevar. Cat despre Sakic, eu personal zic ca Vlad era mai bun. Sper sa ma insel si sa dovedeasca Sakic ca nu e asa.

    cu 6 ani în urmă (07.10.2017)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      cum ai facut comparația ?
      După 3 meciuri ale lui Sakic și un sezon al lui Vlad ? După primele trei meciuri ale fiecăruia ? Remember că Vlad a avut zero realizări in supercupa cu Oradea-primul oficial- și doar in al treilea meci oficial a depășit 20 de puncte. Dacă compari întreaga carieră atunci Vlad e departe rău. Imi pare sincer rău pentru el, dar asta este valoarea de ansamblu a baschetului românesc. Probabil o să-i vedem ( sper) face-to-face în calificările pentru mondiale. Dacă jucătorii croați din NBA și EL nu vor participa, sigur Sakic va fi selecționat.

      cu 6 ani în urmă (07.10.2017)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca mihnescu :

    .
    Zic 5 ca asta a jucat la noi. Era mic pt un 5, dar asta juca, ca si Zoki.

    cu 6 ani în urmă (07.10.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mitupower :

    Valoarea
    ...si-a aratat-o in UCL = 0

    cu 6 ani în urmă (07.10.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe danichiorean:

      Sakic
      Lasa ca ati aratat voi valoarea cu bulgarii...;)....noi suntem in grupele Fiba EuropeCup. Voi? pe acasa? la un gratarel ceva?

      cu 6 ani în urmă (07.10.2017)
    • CSM CSU Oradea DonDiablo:

      DonDiablo
      Da Sakic a jucat slab în europa și asta au spuso și clujenii nu o spun eu doar eu,dar să începi cu prostii deastea esti vai steaua ta.
      Asa puteam sa zicem si noi sezonu trecut că v-au batut unguri și bla bla,dar nu marea majoritate au felicitat Oradea cum mulți au felicitat Cluju pentru meciul cu francezii dar a fost greșala cu ungurii așa ca hai so lăsăm mai moale.
      Tu nu vezi ca în general nu numa în baschet suntem slabi ca perf europene tu mai vi cu niște miștouri total aiurea și fără rost.

      cu 6 ani în urmă (07.10.2017)
    • U BT Cluj-Napoca m.sandor:

      valoare
      raspunsul lui danchiorean era ca si postarea anterioara.era plin de fair play ce a debitat mitupower.probabil e dintre cei care se bucura cand pierde clujul.la fel cum sunt si la noi hateri.asa ca prima data ar trebui sa te iei de propria gradina si dupa aia sa discutam vai de steaua cui:)

      cu 6 ani în urmă (07.10.2017)
    • CSM CSU Oradea DonDiablo:

      DonDiablo
      Pai acuma de luatu de propria grădina fi sigur ca daca i zic io de Sakic că e bun,rău de niv de euroliga sau altceva fi sigur că tot pe a lui o ține pentru că dacă citea că a fost în lotu Croației și totusi a jucat în Aba league,nu e un jucator rău.Acuma cu nemții nu a jucat dar uite la niv camp nostru a făcuto bine zic eu în primu meci

      cu 6 ani în urmă (07.10.2017)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca u1919cj :

    UCL
    Tot aud asta cu UCL - daca ati vazut meciul cu nemtii: aia erau din alt film. Nu cred ca vre-o echipa din Romania ultimilor 3 ani i-ar fi putut bate. Dar cred ca U a invatat multe din meciul ala si ieri s-a vazut asta. Vor fii echipe care vor avea probleme sa scota mingea din terenul lor sezonul asta la ce echipa lunga are clujul si la ce intensitate se pregatesc sa joace.

    cu 6 ani în urmă (07.10.2017)
    • CSM CSU Oradea popsiis:

      I-ar fi putut bate
      Ultima echipa a Asesoftului, brown,hayes,lee,runkauskas, pelekanos,burlacu,labovic, mohamed,cooper,flowers

      cu 6 ani în urmă (07.10.2017)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!