Stiri

Zion Williamson a anunțat oficial că va participa la draftul NBA

David Istrate

David Istrate
16.04.2019

Principalul jucător de sub comanda lui Coach K, Zion Williamson, a anunțat luni seara (15.04) că nu va mai continua la Duke. Tânărul de 18 ani a luat decizia de a participa la draftul NBA, acolo unde specialiștii din liga nord-americană de baschet spun că va fi ales cu prima opțiune.

Sezonul acesta a fost unul foarte bun pentru Duke, universitate ce era văzută drept principala favorită la câștigarea titlului din NCAA. Însă, din păcate pentru jucătorii lui Mike Krzyzevski, visul de a deveni campioni le-a fost destrămat în Elite 8 de Michigan Spartans. De fapt, Duke a câștigat cu ușurință doar primul joc al turneului, cel cu North Dakota. După acel duel, formația din Durham, Carolina de Nord, a avut două confruntări pe care le-a câștigat în ultima secundă în urma unor ratări incredibile ale adversarilor.

Așadar, Duke a ratat calificarea în Final Four-ul NCAA după ce a pierdut cu 68-67 în fața lui Michigan University. De la acea înfrângere și până acum, atât RJ Barrett cât și Cam Reddish au anunțat că vor participa la draftul din această vară. În schimb, decizia lui Zion Williamson a întârziat să apară. De asemenea, au apărut câteva zvonuri care spuneau că baschetbalistul de 2.01m va rămâne încă un an sub comanda lui Coach K. Acestea s-au intensificat după ce Sabrina Ionescu, ce era favorită la prima poziție în draftul WNBA, a decis să mai stea un sezon la Oregon Ducks.

După o săptămână de suspans, Zion Williamson a anunțat într-un final că se va înscrie în draft. Echipele cu cea mai mare șansă de a obține prima opțiune sunt New York Knicks, Cleveland Cavaliers și Phoenix Suns. Acestea au avut cele mai slabe bilanțuri din NBA și au șanse de 14% să câștige loteria. Pentru fiecare dintre cele trei formații, selectarea lui Zion Williamson ar fi un lucru extraordinar atât din punct de vedere al talentului cât și al imaginii.

În acest sezon, Zion Williamson a înregistrat medii de 22.6 puncte, 8.9 recuperări și 2.1 pase decisive.

*foto: nba.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!