Stiri

Zion Williamson a revenit pe teren pentru prima oară după accidentarea din februarie

David Istrate

David Istrate
15.03.2019

Sezonul regulat al NCAA se apropie de final întrucât în câteva zile va începe unul dintre cele mai așteptate evenimente baschetbalistice ale anului: March Madness. Din 19 martie și până în 8 aprilie, 68 de echipe se vor lupta pentru premiul suprem și anume câștigarea titlului.

Una din favoritele principale ale acestui sezon este Duke University, formație care an de an se află în top. Condusă de legendarul Mike Krzyzevski, Duke are în componența sa câțiva jucători excelenți, precum Zion Williamson, R.J. Barrett sau Cam Reddish. Cu toate acestea, în urmă cu aproximativ trei săptămâni, într-un duel cu rivala North Carolina Tar Heels, Zion Williamson a suferit o accidentare care l-a ținut departe de teren până în seara precedentă. Prin urmare, în această perioadă, Duke Blue Devils nu a mai evoluat la același nivel și a căzut până pe poziția a 3-a în Atlantic Coast Conference.

Însă, accidentarea lui Williamson nu a fost așa de gravă, prin urmare acesta a revenit în ultima partidă, cea jucată împotriva lui Syracuse Orange. Elevii lui Coach K au dominat încă de la începutul primei reprize, iar la pauză conduceau cu 34-28. În partea secundă, oaspeții au încercat să revină în joc dar nu au mai putut face nimic. Prin urmare, Duke University a câștigat cu scorul de 84-72 și a obținut cea de-a 14-a victorie a sezonului.

Zion Williamson a avut o prestație incredibilă în special datorită faptului că nu a ratat nicio aruncare din acțiune. Tânărul de 18 ani a jucat 36 de minute și a adunat 29 de puncte, 14 recuperări, 5 intercepții, 2 pase decisive și un capac. Acesta a fost secondat de R.J. Barrett, marcator a 23 de puncte și de Tre Jones, care a înscris 15 puncte. Din tabăra adversă, principalul remarcat a fost Frank Howard, cu 28 de puncte, urmat de Buddy Boeheim, cu 15 puncte, și de Oshae Brissett, cu 14 puncte și 7 recuperări.

Așadar, meciul din seara precedentă demonstrează încă o dată impactul pe care Zion Williamson îl are asupra jocului echipei sale. De aceea, într-o zi în care acesta joacă excelent este greu de crezut că o altă formație ar putea să o bată pe Duke University. Însă, numele de March Madness vine tocmai de la ideea că totul este o nebunie, prin urmare nimic nu este imposibil.

*foto: Streeter Lecka/Getty Images

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!