Stiri

Zion Williamson, principalul favorit al draftului care are loc în această noapte

David Istrate

David Istrate
20.06.2019

Joi noaptea, Barclays Center din New York va găzdui draftul NBA din acest an, unul cu puține certitudini și o mulțime de aspecte nesigure. Evident, vedeta selecției din acest sezon este Zion Williamson, jucătorul ce a evoluat la Duke University sub comanda lui Mike Krzyzevski.

În vârstă de aproape 19 ani, Williamson a jucat în 33 de meciuri pentru Blue Devils, având medii de 22.6 puncte, 8.9 recuperări, 2.1 pase decisive, 2.1 intercepții și 1.8 capace. În această perioadă de un an, Zion Williamson a reușit să strângă un „hype” așa de mare încât lumea a început să îl compare cu LeBron James. Astfel, ar fi o surpriză ca baschetbalistul născut în Spartanburg, Carolina de Nord, să nu fie selectat cu prima opțiune. Dacă totul decurge conform planului, New Orleans Pelicans va fi formația ce îl va obține pe Zion Williamson.

Pick no. 2 ar urma să fie Ja Morant, sportiv ce a evoluat la Murray State Racers, având niște cifre foarte bune: 24.5 puncte, 10 pase decisive, 5.7 recuperări, 1.8 intercepții. Baschetbalistul de 20 de ani a reușit să impresioneze în ultima ediție a NCAA, iar această recunoaștere i-a adus a doua poziție în draft, urmând să fie selectat de Memphis Grizzlies.

Una dintre cele mai ghinioniste echipe din această selecție este New York Knicks, formație ce se aștepta la prima poziție, dorind să îl aleagă pe Zion Williamson. Organizația din „The Big Apple” nu a avut însă noroc și a obținut doar pick no. 3 însă, în timp, acest lucru s-ar putea dovedi benefic. Jucătorul preconizat să fie selectat al treilea este RJ Barrett, colegul lui Zion Williamson de la Duke University. Acesta a strâns medii de 22.6 puncte, 7.6 recuperări și 4.3 pase decisive, însă este considerat de mulți drept cel mai bun jucător din acest draft. Rămâne de văzut în câțiva ani dacă această predicție a fost adevărată.

De la pick no. 4, situația se complică, lucrurile nemaifiind așa de clare. Urmează cinci jucători (Darius Garland, Jarrett Culver, Coby White, DeAndre Hunter și Cam Reddish) care ar putea foarte bine să ocupe poziția a 4-a. Această decizie aparține lui New Orleans Pelicans, formație ce a obținut acest pick în mutarea care l-a trimis pe Anthony Davis la Los Angeles Lakers. Conform nbadraft.net, Darius Garland va fi ales de Pelicans, în timp ce Jarret Culver va fi selectat al 5-lea de Cleveland Cavaliers.

Următoarele cinci poziții în draftul NBA sunt deținute de Phoenix Suns, Chicago Bulls, Atlanta Hawks, Washington Wizards și Atlanta Hawks din nou. Cert este că 20 de jucători au primit invitație pentru a participa la draftul NBA în acest an. Ultimii 15 sunt: Coby White, DeAndre Hunter, Cam Reddish, Sekou Doumbouya, Jaxson Hayes, Rui Hachimura, Nassir Little, PJ Washington, Keldon Johnson, Goga Bitadze, Tyler Herro, Mfiondu Kabengele, Bol Bol, Nicolas Claxton și Brandon Clarke.

Draftul are loc în această noapte (20 iunie) de la ora 02:00.

*foto: Los Angeles Times

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!