Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Zlatko Jovanovic și Vladmir Tica nu vor mai continua alături de BC Timișoara

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
07.05.2015

Zlatko Joavanovic și Vladimir Tica se despart de BC Timișoara, conform eurobasket.com. Conducătorul de joc pleacă de pe Bega după  4 sezoane în timp ce pivotul pleacă după un singur sezon la Timișoara, după ce înainte petrecuse doi ani la Ploiești.

Zlatko Jovanovic a jucat 24 de meciuri în acest sezon în Liga Națională unde a avut medii de 16.0 puncte, 5.1 pase decisive și 2.1 recuperări pentru 14.1 unități la eficiență în 34.5 minute jucate pe meci. În Cupa României, conducătorul de joc a strâns 18.7 puncte, 3.5 recuperări și 4.0 pase decisive. În cei 4 ani petrecuți în Banat, Jovanovic a jucat 120 de meciuri în LNBM și 19 partide în Cupa României.

La primul său sezon alături de BC Timișoara, Vladimir Tica a avut o medii statistice de 11.8 puncte, 4.7 recuperări și 0.8 pase decisive în 23.2 minute jucate pe meci.

În acest sezon, cu Zlatko Jovanovic și Vladimir Tica în efectiv, BC Timișoara a cucerit Cupa României, al doilea trofeu din vitrina clubului.

8 comentarii la aceasta stire:
  • tzontzolino :

    nasol
    Nasoala pierdere, capitanul de 4 ani si Tica un jucator experimentat! Poate isi face Timisoara lot mai puternic, acum ca va juca in EuroChallenge!

    cu 8 ani în urmă (07.05.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe gabi30us :

    Thank you Zlatko
    Multumim pentru tot Zlatko, ai fost sufletul si inima acestei echipe timp de patru ani. Ne-ai dus in spate, ai tras de tine, ai strans din dinti. Uneori ti-a iesit alteori nu dar niciodata nu te-am putut acuza ca nu ai dat totul.Drum bun si succes oriunde te-ai afla, nu uita orasul care te-a iubit si a fost langa tine in toti acesti ani.

    cu 8 ani în urmă (08.05.2015) Raspunde
  • SCM Timișoara sorin :

    gest pueril
    Daca pentru Tica,varsta poate fi un motiv intemeiat de neprelungire a contractului pentru noul sezon,in cazul lui Jovanovic sigur s-a luat o decizie in graba si nejustificata.Sa scapi de cel mai jucator din lot din ultimii 4 ani denota o lipsa de respect pentru tot si pentru toti.As vrea sa-l vad la Timisoara in noul sezon pe conducatorul de joc mai bun decat Zlatko Jovanovic.Pacat...

    cu 8 ani în urmă (09.05.2015) Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    sorin
    Baschetul timisorean nu a inceput si nu se termina cu zlatko jovanovic. Poate ca filozofia de joc a antrenorului inseamna mai mult de un om in jurul caruia se construieste intregul esafodaj. O data blocat acesta...se rupe jocul. Acordati incredere antrenorului care a adus un trofeu in Banat.

    cu 8 ani în urmă (09.05.2015) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Dragan a mai facut miscarea asta o data si a iesit foarte rau atat pentru el, cat si pentru Timisoara. Multa lume i-a urat toate cele bune si l-a considerat terminat ca antrenor dupa acea experienta care sa nu uitam ca s-a terminat cu o retragere in Tunisia. Sper ca de data asta sa ii iasa. Nu stiu exact ce salarii aveau Tica si Jovanovic, dar ca valoare imi vine greu sa cred ca se poate aduce ceva atat de bun incat ei sa nu poate fi nici macar rezerve in viitorul proiect. Juctaori sunt in lumea asta, conteaza foarte mult ca relatiile lui Dragan sa functioneze si sa aduca jucatori buni care sa formeze si o echipa, ca altfel daca intri in hora schimbarilor pe parcurs, esti aproape terminat.
    Daca renuntarea la Jovanovic o pot intelege, dat fiind ca e un individualist fara masura si intr-o echipa mai buna ar avea probleme, renuntarea la Tica care un juctaor de echipa cu medii foarte bune, cu nervi de otel...nu prea o inteleg.
    Una peste alta, "batranului" Dragan ii doresc sa-i iasa si sa faca o echipa mare la Timisoara pt ca stiu ce baschet poate juca cand are echipa valoroasa pe mana. Toata problema e sa o poate forma.

    cu 8 ani în urmă (11.05.2015) Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Tica
    Ai pus punctul pe I . Asta este si opinia mea, Tica e marea pierdere....

    cu 8 ani în urmă (12.05.2015)
    • SCM Timișoara sorin:

      opinii la rece
      Cu toata daruirea(mai ales in jocurile contra Asesoftului),Tica oscila in evolutii,pe cand Jovanovic era constant.Pilcevic a fost adus tocmai ca greutatea atacului sa-i fie luata lui Zlatko(mai ales in perioadele cand juca nerefacut dupa accidentari).Cat despre salarii,probabil Jovanovic,Popescu si Tica erau ei mai bine platiti(nu neaparat in aceasta ordine).Desi parea un tip dur,un guard de nivelul lui Jovanovic aducea incredere echipei si dupa 4 sezoane era legatura dintre management,echipa si suporteri.Pacat ca aceasta legatura nu se va repara asa usor.

      cu 8 ani în urmă (13.05.2015)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Tica in toti anii in Romania a fost omul meciurilor grele. E genul ala de jucator care nu te lasa la greu sau in meciuri importante. Nu am apucat eu sa vad tot sezonul, dar cat am apucat am vazut totusi un Tica constant si jucand bine in conditiile in care juca intr-o echipa care nu se axa pe jocul cu pivotul. Totusi intr-o echipa in care jucatorii de poz 1 sunt mai mult shooteri decat pasatori, el a reusit niste medii bune...Jovanovic dadea randamanet, dar totusi el arunca, el recupera, cand nu intra nu zicea nimeni nimic.

      cu 8 ani în urmă (13.05.2015)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!