Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Zoran Mikes: „Încercăm să potrivim jucătoarele în sistem. Mă aștept la un impact mult mai mare de la ele în viitor”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
13.10.2018

Campioana en-titre a ajuns la două victorii din două în startul campionatului, după 68-58 pe terenul celor de la FCC ICIM Arad. Alb-verzile s-au desprins la un avans maxim de 12 puncte în repriza secundă. La fel ca și după meciul din prima etapă, când echipa sa a depășit suta de puncte înscrise, antrenorul lui ACS Sepsi SIC, Zoran Mikes, a vorbit despre probleme în atacul formației sale, mai precis despre potrivirea noilor jucătoare în sistemul ofensiv.

„A fost clar din start că nu suntem suficient de tari (eng. tough enough). Am lăsat Aradul să joace acel tip de joc pentru care nu eram pregătiți. Nu sunt caracteristicile noastre. Cred că fetele au răspuns bine în sfertul 3, după pauza mare și ședința din vestiar. Sper că au realizat că trebuie să jucăm tare din prima secundă a meciului până la final și să fim concentrați. Este evident că nu avem cursivitate în atac. Nu avem probleme în organizare, ci mai multe probleme să potrivim jucătoarele în sistemul ofensiv. Când se va întâmpla, cred că vom fi mult mai buni. Cred că defensiv a fost mult mai bine în repriza secundă, dar multe greșeli mici stupide”, ne-a declarat antrenorul campioanei după meci.

9 jucătoare și-au împărțit minutele la ACS Sepsi SIC. Pivotul Kristina Higgins a jucat toate cele 40 de minute, iar celelalte au intrat între 12:52 minute și 28:53. De cealaltă parte, au evoluat 8 jucătoare, dar cu mai multe minute pentru titulare. Două au fost integraliste, iar alte două au jucat peste o jumătate de oră. Campioana a pierdut-o pentru o perioadă lungă pe Viorela Voicu (Rus) înainte de startul meciurilor oficiale, iar a 6-a stranieră, Dominique Allen, se recuperează și este așteptată să ajute în EuroCup. Oricum aceasta nu ar fi putut să joace, pentru că în LNBF pot fi doar 5 straniere pe foaia de joc.

„Nu avem bancă lungă. A fost o parte importantă de la Renata Kovacs. A jucat destul de bine, de pe bancă. Desigur este ceva impact de la Slamova și Solopova care au intrat de pe bancă. De fapt, nu avem încă această ierarhie, care sunt jucătoarele care încep, care sunt cele de pe bancă. Încercăm să potrivim jucătoarele în sistem, în primul rând. Toate pot să joace mult mai bine, Solopova, Slamova, toate, mă aștept la un impact mult mai mare de la ele în viitor”, a adăugat Zoran Mikes.

Acesta ne-a vorbit și despre noul sistem de disputare al Ligii Naționale de Baschet Feminin, cu două grupe valorice în prima fază.

„Adaptez sistemul de a pregăti echipa pentru acest tip de competiție. Sincer, nu îmi place pentru că avem 6 echipe, tot mai puține echipe în campionat. Deși ideea era să avem mai multe echipe în ligă cu sistemul acesta, nu a ajutat. Sper că va fi mai bine în viitor. Poate consecvența este mai importantă decât schimbarea în fiecare an. Sunt în al 6-lea an aici, nu am avut același sistem competițional din primul an, așa că este mai importantă consecvența”, a mai spus tehnicianul campioanei. 

După meciul din etapa următoare a LNBF, acasă cu Olimpia CSU Brașov, ACS Sepsi SIC își va începe meciurile din EuroCup, pe teren propriu, cu WBC Enisey, în 25 octombrie.  

„Pot să spun că ne gândim puțin la EuroCup, desigur, dar nu spun că nu ne gândim la campionat și la aceste jocuri. Aceste meciuri din campionat trebuie să le folosim să ne pregătim pentru asta. Ne gândim la EuroCup și sper că vom fi pregătiți chiar dacă avem o grupă grea și va fi foarte greu pentru noi. Dar sper că vom lăsa măcar o impresie bună. Nu avem stres în EuroCup, doar vrem să jucăm cât de bine putem. O să avem două meciuri acasă la început și sper să fie frumos pentru fanii noștri. Avem două echipe turcești și una rusă. Toată lumea vrea să le evite, iar noi primim 3 echipe doar din Turcia și Rusia. Evident că nu am avut noroc, dar este o provocare mare pentru noi și sper că o vom folosi în avantajul nostru”, a concluzionat Zoran Mikes.

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA !
    fELICITARI SI SUCCES IN CONTINUARE !!

    cu 5 ani în urmă (14.10.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!