Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Zoran Mikes: „10-0 în prima fază a campionatului este absolut uimitor. În același timp am avut 6 jocuri foarte dificile în EuroCup”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
21.12.2018

ACS Sepsi SIC câștiga al 3-lea titlu consecutiv după victoria din meciul patru al finalei, la Satu Mare, în aprilie. Acum două zile alb-verzile s-au impus la sala LPS și au încheiat prima fază a campionatului cu 10 victorii din 10

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a încheiat cu victorii pe linie prima fază a campionatului după ce s-a impus cu 64-60 pe terenul finalistei de anul trecut, CSM Satu Mare. Antrenorul campioanei, Zoran Mikes, ne-a vorbit despre schimbarea importantă din defensivă care le-a permis elevelor sale să controleze jocul.

„Un joc tipic pentru noi în ultima vreme, joc greu, cu urcușuri și coborâșuri și sunt fericit că am găsit scânteia de energie necesară atunci când am fost la minus 10 puncte. Am luat niște decizii mai inteligente în atac și ne-am apărat consistent, concentrate și, în general, mult mai bine. Am făcut la un moment dat un parțial de 30-9 și credem că în acel moment am controlat complet jocul, în ciuda unor minute goale. Le-am permis 11 recuperări ofensive în prima repriză și în a doua jumătate doar 1. Cred că în apărare am început să jucăm până la recuperare și câștigarea posesiei și nu până când adversarul a aruncat mingea. Cu acest tip de atitudine, desigur, poți profita”, ne-a declarat Zoran Mikes.

Tehnicianul câștigătoarei titlului în ultimele trei sezoane crede că parcursul perfect din campionat (10 victorii în 10 etape) este un cadou frumos pentru fanii echipei.

„În general, să mergi în prima fază a campionatului cu 10-0 este absolut uimitor dacă socotim că în același timp am avut 6 jocuri foarte dificile în EuroCup și nu ne-am putut concentra 100% la fiecare meci la fel în campionat și toate adversarele noastre sunt întotdeauna extrem de motivate împotriva noastră. Cred că acceptăm că provocările sunt bune și că ne motivează și mai mult și sunt foarte mulțumit de reacția bună a echipei noastre. Plus că este un cadou de Crăciun foarte frumos pentru fanii noștri minunați să mergem neînvinse”, a adăugat Zoran Mikes.

În ultimele două sezoane, Sepsi a fost aproape să încheie cu victorii pe linie prima fază a campionatului, dar a pierdut câte o partidă. În acest sezon alb-verzile au o depunctare de două puncte în clasamentul grupei A, dar chiar și cu aceasta au terminat pe primul loc în prima fază a sezonului regulat, cu un punct în fața celor de la CSM Satu Mare, care au 7 victorii și 3 înfrângeri.

Formația covăsneană a făcut foarte multe schimbări în vară, păstrând doar 2 jucătoare care câștigau titlul. Campioana a avut perioade aglomerate în prima parte a acestui sezon, cu deplasări în competiția europeană și multe jucătoare plecate în fereastra de naționale, dar și câteva accidentări, astfel că nu a putut face prea multe antrenamente în formulă completă.

„În plus, nu am avut noroc în ultima vreme, nu am putut face antrenamente normale, lipsind mereu niște jucătoare de la accidentări mai mici (sau mai mari în cazul lui Pašic), dar, în ciuda tuturor acestor lucruri, am trecut prin prima fază neînvinse și sunt foarte mândru de echipa noastră cu totul nouă. Sper că acum, când, din păcate, suntem afară din EuroCup, vom găsi pacea necesară pentru a ne întoarce la rutina antrenamentelor și pentru a arăta mai bine în continuarea campionatului.

La final vreau să doresc Crăciun Fericit și An Nou Fericit tuturor participanților în liga noastră!”

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe stă în prima etapă a fazei a doua din LNBF, de sâmbătă. Alb-verzile joacă ultimul meci din acest an în 29 decembrie, acasă cu Phoenix Știința Constanța, formația promovată din grupa valorică B.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!