Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Zoran Mikes: „Am pierdut o piesă importantă din puzzle-ul echipei noastre”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
21.03.2019

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a primit o lovitură importantă după ce a pierdut-o pentru tot restul sezonului pe Ioana Ghizilă, principala jucătoare sub 23 de ani din lot. Antrenorul Zoran Mikes a vorbit despre progresul fundașului care are ruptură la ligamentele încrucișate de la genunchiul stâng.

„Sunt trist deoarece Ioana va pierde finalul celui mai bun sezon al său, când a muncit foarte mult și merită să fie răsplătită pentru asta. A reușit să fie considerată una dintre cele mai bune jucătoare românce, indiferent de vârsta ei și sunt foarte trist pentru că s-a accidentat. A avut libertate totală și a progresat foarte mult în toate aspectele jocului ei. S-a bucurat de baschet și calitățile sale baschetbalistice sunt cu siguranță mai bune și mai bune în fiecare zi. La clubul Sepsi-SIC suntem primii și cei mai buni martori ai progresului ei și suntem cu adevărat mândri de devotamentul ei și cât de angajată este să atingă un nivel mai înalt.

Este păcat că nu va participa în ultima parte a sezonului și nu va avea șansa să lupte în teren pentru titluri în acest sezon, dar promitem că o să îi dăm această oportunitate anul viitor. Cred că o să revină și mai puternică și vom fi cu ea și vom urmări procesul de recuperare complet”, a declarat Zoran Mikes pentru pagina de facebook a formației covăsnene.

ACS Sepsi SIC s-a mai confruntat în acest sezon cu două accidentări grave. Viorela Rus a suferit o ruptură de ligament încrucișat anterior, în presezon, la începutul lunii septembrie. Jovana Pasic s-a accidentat la umăr în finalul lunii noiembrie. Muntenegreanca a revenit pe teren la meciul de la finalul săptămânii trecute, după mai mult de trei luni în care n-a jucat.

Ioana Ghizilă are cea mai mare medie de minute în această ediție de campionat pentru deținătoarea titlului. După accidentarea din returul sfertului de finală din cupă de la Arad, Renata Kovacs i-a luat locul în 5-ul de start în toate cele trei meciuri jucate de Sepsi SIC în campionat.

„Am pierdut o piesă importantă din puzzle-ul echipei noastre, dar după accidentarea ei am arătat în următoarele trei meciuri că avem arme să luptăm și am câștigat toate jocurile convingător. O să fim și mai motivați să ne dovedim calitatea și vom lupta și pentru medaliile de aur ale Ioanei, împreună cu fanii noștri. Acum cel mai important lucru este ca operația Ioanei să meargă bine și procesul de recuperare să decurgă fără probleme. Îi urăm noroc și o să fim alături de ea de la început până la sfârșit. O să facem totul pentru a o ajuta să aibă o mare revenire și poate să conteze pe noi mereu”, a adăugat Zoran Mikes.

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe încheie sâmbătă faza a doua a sezonului regulat din LNBF cu un meci pe propriul teren, cu ocupanta locului secund, CSM Satu Mare. Covăsnencele găzduiesc în 30 și 31 martie Final 4-ul Cupei României, urmând să joace cu Olimpia CSU Brașov în semifinală. Campioana își cunoaște deja adversara din primul tur de play-off, Rapid București, echipa venită din Grupa Galbenă. Faza eliminatorie din campionat începe în 6 aprilie.

*foto: Miska Brigitta

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSU ACS Rookies Oradea laca1968 :

    ...
    Ioana cel mai bun transfer al sezonului la Sepsi!

    cu 4 ani în urmă (21.03.2019) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA !
    Ioana este o superjucatoare si foarte talentata.Pacat ca nu va prinde finalul campionatului,pentru ca marita si era una dintre arhitectele succesului in acest campionat. Insanatosire grabnica,si te asteptam pe teren Ioana!!

    cu 4 ani în urmă (24.03.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!