Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Zoran Mikes: „Am stat 18 zile fără amicale. Am început meciul încet”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
05.10.2017

Zoran Mikes

Campioana României a debutat cu o victorie clară în noua ediție de campionat. ACS Sepsi SIC s-a impus la Timișoara cu 82-64, cu un avans maxim de 28 de puncte. Meciul a fost strâns în startul partidei, cu multe schimbări de lider. Antrenorul oaspetelor, Zoran Mikes, a vorbit despre cum a afectat anularea supercupei programul echipei sale.

Sepsi a avut mai multe meciuri de pregătire, printre care și un turneu în Ungaria. Ultimul amical a fost pe 16 septembrie. Ar fi urmat Supercupa pe 23, dar aceasta a fost anulată după retragerea celor de la CSM Târgoviște. Verzile nu au jucat nici în primul tur al cupei, fiind calificate automat la turneul final, în calitate de participante în EuroCup.

„Pot să spun că m-am așteptat la un meci dificil. Am început meciul încet, în afara ritmului nostru. Poate cauza a fost că după turneul ce l-am jucat în Ungaria am rămas fără meciul de Supercupă, din 23 septembrie. Nu am putut să găsim alt adversar așa că nu am jucat meci atunci. Pentru săptămâna trecută aveam niște înțelegeri pentru două amicale pe care nu le-am mai jucat. La final am stat fără amicale 17, 18 zile și cred că asta am simțit în primul sfert. În al doilea ne-am găsit ritmul și am jucat bine. Probabil așa trebuie să jucăm tot timpul. Cred că echipa timișoreană nu a putut să răspundă în cel mai bun mod”, a declarat Zoran Mikes după meciul de la Timișoara, primul oficial al echipei sale.

Acesta a trebuit să schimbe din mers după ce Părău și Webb s-au accidentat în prima repriză.

„Poate scorul final este realist pentru că am controlat tot jocul. Am avut multe situații în timpul meciului, micile accidentări ale lui Părău și Webb. Am jucat mai multe minute cu alte jucătoare, dar cred că o să fim bine. E începutul campionatului și întotdeauna o victorie în deplasare este foarte importantă. Cred că Timișoara este o echipă bună, ambițioasă. Lucrurile nu se fac peste noapte. Au făcut două meciuri bune cu Aradul. Le respect dar respect și echipa mea. Suntem campionii ultimelor două ediții, cu caracter și mentalitate de învingătoare. Sper să putem folosi aceste lucruri în favoarea noastră”, a adăugat Mikes.

Tehnicianul campioanei își dorește un impact mai mare din partea jucătorilor de sub panou.

„Este adevărat că în această parte a sezonului, cu siguranță, o să ne concentrăm pe prestația din EuroCup. O să încercăm să dăm ce avem mai bun. Poate în acest moment avem nevoie de mai multă influență în joc a oamenilor mari. Cred că și ele știu asta. Cu puțin mai multă influență și impact în joc din partea lor o să fim și mai buni. Este doar începutul. Văd multe probleme, ofensiv putem fi mai buni. În apărare am arătat o energie bună în anumite momente, dar trebuie să o păstrăm 40 de minute”

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSU ACS Rookies Oradea laca1968 :

    Felicitari!
    Mikes the best!

    cu 6 ani în urmă (05.10.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA !
    Felicitari SEPSI SIC,bravo Zoran !

    cu 6 ani în urmă (06.10.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!