Stiri

Zoran Mikes: „Au un 5 de start foarte puternic. Poate lotul nu este atât de complet ca al echipei ruse”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
01.11.2018

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe joacă astăzi, de la ora 19, acasă cu Mersin BSB, în cadrul grupei D a EuroCup Women. Antrenorul campioanei României, Zoran Mikes, crede că echipa sa poate evolua mai bine decât în prima rundă din întrecerea europeană, când a cedat acasă cu WBC Enisey. Tehnicianul a vorbit despre întregul proces pe care îl reprezintă pregătirea și parcursul dintr-un sezon.

„Orice meci pe care îl jucăm este o nouă ocazie să obținem o victorie. Nu pot să promit nimic, dar vom da fiecare atom din energia noastră să luăm această șansă să câștigăm. Pentru mine, de fapt, să jucăm și în EuroCup și în campionatul românesc, nu vorbim niciodată câte victorii vrem și unde vrem să terminăm. Pentru mine, cred că fetele cred în același lucru ca mine, bucuria de a concura în aceste competiții este în proces. Am încredere în acest proces și cred în ce lucrăm. Nu este combinația finală cea care ne dă bucuria, aceasta este în tot procesul. Știam de la început că avem o echipă nouă și avem o misiune care va dura 9 luni. EuroCup face parte din această misiune, cu siguranță. Eu, personal, mă bucur de fiecare antrenament și vreau ca echipa mea să reacționeze și să creadă în proces.

Vom face tot ce este în putința noastră, să arătăm caracter, cu siguranță. Nu am fost prea mulțumit cu primul meci, nici cu energia pusă în joc, și cred că trebuie să reacționăm mult mai bine din primul sfert. Energia pe care vreau să o punem în teren, împreună cu fanii, sper că vor veni din nou în număr mare, pentru că este foare important pentru noi. Și pentru club este important să rămânem la acel nivel. Chiar și echipa din Rusia ne-a cerut după meci video cu începutul partidei, au fost foarte impresionați de prezentarea noastră și de cum au reacționat fanii noștri în timpul partidei, nu au încetat să ne susțină nici când au fost 20 de puncte pentru ele. Este ceva foarte important și, ca să menținem acel nivel, nu este important care e deznodământul final al fiecărui joc ci procesul, împreună echipa, fanii, orașul care ne este alături. Cu toată această energie sunt sigur că vom da maximul nostru în acel joc”, a declarat Zoran Mikes la conferința de presă de miercuri, premergătoare partidei din runda a 2-a.

Tehnicianul bosniac a lăudat formula de start a formației turce. În meciul din prima etapă, câștigat cu Orman Genclik la 5 puncte, Mersin BSB a început cu Asena Yalcin, Emel Guler, Sasa Cadjo, Tiffany Mitchell și Ashley Walker.

„Ele sunt bune. Au un 5 de start foarte puternic. Impresia mea este că poate tot lotul nu este atât de complet ca al echipei ruse, care are 10, 11 jucătoare în rotație și toate au avut un impact important în joc. Cumva trebuie să fim pregătiți pentru asta, să folosim toate jucătoarele noastre și, în acest caz, toată lumea să aibă impact în joc, cred că acolo este o șansă pentru noi, să le facem celor din 5-ul de start munca grea. Dacă vom avea acest gen de reacție în joc, sunt sigur că performanța noastră va fi mult mai bună decât în primul meci din EuroCup.

Cred în proces. Cumva este încă începutul sezonului pentru noi. Știu că vom fi buni. Pentru meciul de mâine (n.r. azi) trebuie să ne apărăm bine, să alergăm bine, să luptăm bine, să arătăm caracter. Sunt lucruri mici și multe detalii în timpul meciului, trebuie să fim concentrați 40 de minute să încercăm să luăm această oportunitate să câștigăm. Va fi un meci greu, dar eu cred. Voi fi întotdeauna optimist când lucrez cu echipa mea că avem șansa noastră. Dar pot să promit fanilor noștri că vom lupta din greu și că dacă vom avea șansa să câștigăm, o vom lua.

Mersin este o echipă puternică și mă aștept la un meci greu. Nu pot să spun că mă aștept la un meci mai greu (n.r. decât cel din prima etapă), pentru că Enisey este o echipă foarte fizică și poate în primul meci nu am răspuns fizic și cred că putem să o facem. Dacă vom răspunde mai bine ca la primul meci, șansele noastre vor fi mai mari. Nu pot compara cele două meciuri, sunt echipe diferite, este și mărimea. Jocul interior este foarte important pentru ele, dar au și fundași buni. Nu va fi ușor, cu siguranță, dar credem că și noi putem juca bine, mai bine ca în prima etapă și, repet, că vom încerca să luăm avantajul terenului propriu, să mergem cu caracter bun și să încercăm să câștigăm”, a adăugat antrenorul lui ACS Sepsi SIC.

Partida din etapa secundă, dintre ACS Sepsi SIC și Mersin BSB se joacă astăzi, de la ora 19, la Sepsi Arena. Meciul va fi transmis live pe facebook de un radio local.  

*foto: Miska Brigitta / Sepsi-SIC facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!