Stiri

Zoran Mikes: „Mă simt privilegiat să joc în fața unui nume atât de important. Vom încerca să le stricăm planurile”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
14.12.2017

Campioana României întâlnește campioana Greciei în primul tur din play-off-ul EuroCup. Meciul se joacă astăzi de la ora 18:30 la Sepsi Arena. Antrenorul gazdelor, Zoran Mikes, a prefațat duelul cu Olympiacos. Echipa feminină a celebrului club s-a reînființat în 2015 după o pauză de câteva decenii și a câștigat eventul în ultimele două sezoane.

„Mă simt privilegiat că sunt în poziția să joc un meci în fața unui nume atât de important. Am reușit, în ambiția noastră, să trecem de faza grupelor. Trebuie să știm că am obținut un rezultat foarte bun în acest sezon.

Ne-am pregătit bine pentru acest meci. Nu văd motive să nu fim optimiști și să visăm că putem trece încă un tur. Nu vreau să speculez dacă vom avansa sau nu. Prioritatea pentru toți este să ne bucurăm de oportunitatea că jucăm în fața unui nume atât de important și să umplem sala. Cred că toți care vor veni la meci vor fi în situația să se bucure de o performanță foarte bună a ambelor echipe. Este o sarcină dificilă să câștigăm, dar cu multă concentrare, fără faze goale ale meciului, fără suișuri și coborâșuri, este posibil să câștigăm. Pentru mine orice este avantaj că suntem în această fază a competiției, suntem foarte bucuroși. Nu mă gândesc la astfel de presiune, nu mă stresez că al doilea meci nu e acasă”, a declarat Zoran Mikes.

Campioana Greciei are în lot 7 jucătoare de la naționala elenă care a jucat în semifinalele EuroBasket Women 2017. Multe dintre ele joacă împreună de 15 ani.

„Olympiacos este campioana Greciei, cu multe jucătoare care fac parte din naționala Greciei, care a jucat foarte bine la europeanul din vară. Au o croată foarte bună pe pozițiile 4-5 (n.r. Mazic) și două jucătoare americane foarte bune, una sub panou (Macaulay), cealaltă fundaș combo (Anderson). Vorbim despre o echipă puternică. Erau zvonuri că vor aduce încă o jucătoare sub panou, nu știu ce s-a întâmplat până la urmă. Erau câteva nume în jurul echipei și arată că au ambiții să continue în EuroCup. Dar vom încerca să le stricăm planurile dacă va fi posibil. Echipă foarte experimentată, jucătoare care au jucat mulți ani împreună. Nu la această echipă, ci la naționala Greciei. Au 15 ani de când joacă împreună. Se cunosc foarte bine.

Joacă un fel de baschet murdar, folosesc multe trucuri pe care jucătoarele le utilizează când arbitrii nu pot să vadă lucruri pe teren. Trebuie să fim pregătiți pentru aceste lucruri murdare, să nu reacționăm, să rămânem calmi și să jucăm baschetul nostru. Poate să încercăm să alergăm mai bine ca ele, dacă este posibil. Asta vrem să facem în meci, dar sigur că vor fi de partea cealaltă și vor încerca să oprească orice”, a mai spus Zoran Mikes.

*foto: CROW Security / Szigyarto Szabolcs

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSU ACS Rookies Oradea laca1968 :

    Succes!!!!
    Sunt sigur ca veti reusi! Chirita, trt, Iancu, sau oricum v-ati numi dragii mei colegi, daca veniti la meci, sa aduceti cate o jucarie de plus pt copii nevoiasi! Mersi!!!

    cu 6 ani în urmă (14.12.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!