Stiri

Zoran Mikes: „Nu am reușit să respectăm planul pentru acest meci. Am fost pedepsiți pentru aceste greșeli”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
13.10.2017

Formația din Sfântu Gheorghe a pierdut cu 69-84 în deplasare la Energa Torun, în prima etapă din EuroCup Women. Alb-verzile au avut multe nesincronizări în apărare și adversarele au găsit spațiul liber în apropierea inelului. Gazdele au reușit 47 de puncte în prima repriză.

„Pe toată durata partidei, în special în timpul primei reprize, am jucat prea moale în apărare și le-am lăsat să marcheze puncte ușoare din spațiul de trei secunde. Apoi le-am deschis opțiunea șuturilor de la distanță, pe care Torun a folosit-o. Nu a fost stilul în care am vrut să jucăm în acest meci. Constant nu am reușit să respectăm planul pentru acest meci. Am fost pedepsiți pentru aceste greșeli”, a declarat după meci antrenorul lui Sepsi, Zoran Mikes, citat de site-ul oficial al formației poloneze, energa-katarzynki.pl.

8 din cele 10 coșuri de două puncte reușite de gazde în primul sfert au fost reușite cu lay-up-uri. În sfertul doi alb-verzile au încercat să strângă mai mult în zona de trei secunde, dar au lăsat spațiu și nu au mai putut ajunge să blocheze șuturile de afară. Dacă în primul sfert polonezele au ratat toate cele patru încercări de la distanță, în sfertul secund au înscris 4 din 7 trițe. Sepsi a avut un procentaj foarte bun la trei puncte în primele zece minute când a marcat 4 trițe din 5. Dar formația din Sfântu Gheorghe a avut un procentaj modest la șuturile de două puncte, 36%, în timp ce Energa a terminat partida cu 55,6% la aruncările din interiorul semicercului.

Au fost trei absențe importante la Sepsi: Părău, Dzankic și Webb. Wallace a debutat la câteva zile după ce a venit la echipă.

„Trebuie să reparăm greșelile și să jucăm mai bine în meciurile următoare. Nu vreau să explic, dar, în timpul acestei săptămâni, până la trei jucătoare nu au putut să se antreneze. Trebuie să ne concentrăm pe meciurile următoare, prima dată în campionatul României, iar săptămâna viitoare o să avem primul meci din EuroCup Women în sala proprie”, a adăugat Mikes.

Pentru Sepsi urmează sâmbătă un joc la Galați, cu Phoenix, iar miercuri va întâlni acasă pe Hatay BB, liderul grupei D din EuroCup. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!