Stiri

Zoran Mikes: „Sunt foarte fericit că am avansat în a doua fază a FIBA EuroCup. Îmi felicit jucătoarele pentru că au luptat până la finalul meciului”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
01.12.2017

Echipa lui Zoran Mikes a obținut calificarea în play-off-ul EuroCup grație victoriei de pe propriul teren cu Piestanske Cajky, scor 64-57. Alb-verzile au început partida cu un run de 11 puncte, dar au avut probleme în atac în sfertul trei, când au marcat doar 9 puncte. Oaspetele au preluat conducerea în ultima perioadă de joc, dar campioana României a găsit resurse să revină și să obțină victoria care o duce în turul următor.

„Sunt foarte fericit că am avansat în a doua fază a FIBA EuroCup. Piestanske Cajky este o echipă foarte bună, tânără, pregătită foarte bine pentru orice meci şi nu este uşor să o analizezi.

Sunt fericit că am putut să începem meciul cum am vrut. În special în primul sfert, am deschis jocul cu câteva contratacuri şi am făcut o diferenţă la început. A fost foarte important pentru că ne-a făcut să ne simţim mai încrezători. Nu ştiu de ce am pierdut această diferenţă în partea a doua. Probabil pentru că Piestanske Cajky ne-a forţat să jucăm cum nu am vrut. Este un lucru bun pentru ele, au putut să ne facă probleme, dar, din fericire, am găsit calea să revenim până la finalul meciului.

Îmi felicit jucătoarele pentru că au luptat până la finalul meciului şi cred că merităm calificarea. Am început EuroCup cu trei înfrângeri consecutive şi am continuat să fim concentraţi, am încercat să revenim şi să câştigăm meciurile. Fără aceşti fani cine ştie ce s-ar fi putut întâmpla la final. Cred că au fost al 6-lea jucător şi ne-au ajutat foarte mult. Este o arenă de baschet feminin unde vrem să se bucure de joc toată lumea care vine aici”, a declarat după meci Zoran Mikes.

ACS Sepsi trebuia să câștige la cel puțin 3 puncte cu Piestanske și avea nevoie și de victoria lui Hatay BB cu Energa Torun. Turcoaicele s-au impus cu 66-58 și au câștigat grupa cu maximum de puncte, mergând direct în turul doi al play-off-ului. Campioana României a încheiat pe locul doi în grupa D, la egalitate cu celelalte două echipe, Energa Torun și Piestanske Cajky, dar a fost avantajată de rezultatele directe.  

*foto: fiba.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    Felicitari fetelor...Succes in continuare atat in Grecia cat si in campionat,mai ales la Satu Mare!!Bravo SEPSI SIC !!

    cu 6 ani în urmă (01.12.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!