Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Zoran Mikes: „Universitatea Cluj dispune de cel mai mare buget, au o echipă puternică, însă nu poți subestima inima unor campioane”

Paul Olar

Paul Olar
12.09.2016

Aproximativ trei săptămâni ne despart de startul ediției de campionat 2016/2017, iar lupta pentru titlu este oarecum conturată. ACS Sepsi SIC va fi nevoită să își apere trofeele în fața Universității Cluj-Napoca, una dintre grupările care a băgat adânc mâna în buzunar în ultimele luni. "Bugetul nu îți poate aduce de unul singur campionatul", consideră însă antrenorul Zoran Mikes. Tehnicianul campioanei a prefațat viitoarea stagiune într-o discuție cu site-ul nostru, spunând că efectivul avut la dispoziție îi dă încredere.

Domnule Mikes, cum se prezintă echipa?

Suntem, să spun așa, la 70% din potențial. E firesc, ne aflăm în pregătiri. Cred că avem potențial, formăm o echipă bună și ne așteaptă un sezon lung. Primul lucru pe care trebuie să îl facem este să ne reconstruim energia din sezonul trecut. Nu am avut niciun amical până acum, ne-am axat pe pregătirea fizică și sunt de părere că totul va fi în regulă.

Urmează totuși să mergeți în Ungaria, la un turneu de verificare...

Da, în această săptămână mergem în Ungaria, acolo unde vom disputa un turneu amical care a devenit deja o tradiție pentru noi. Vor fi meciuri grele, iar noi vom juca trei meciuri, în perioada 16-18 septembrie. În primă instanță suntem repartizați într-o grupă, urmând ca apoi, în funcție de locul ocupat, să mai jucăm și alte meciuri.

Sunteți mulțumit de lotul avut la dispoziție?

Pot să spun că sunt mulțumit. Am multe dintre jucătoarele de anul trecut, ceea ce e bine. Am schimbat garnitura de sub panou, așa că rămâne de văzut cât de repede reușim să le integrăm pe noile sosite. După părerea mea, echipa este foarte talentată. Avem talent și vom încerca să jucăm cel mai bun baschet atunci când va conta cel mai mult. Ne așteaptă o perioadă lungă și grea, dar sunt optimist.

Rolul jucătoarelor românce rămâne la fel de important. Pe lângă consacratele Annemarie Părău și Anca Stoenescu, sub comanda dumneavoastră a ajuns și Andreea Huțanu. Cât de mult contează această achiziție?

Ea va fi o piesă importantă în echipa noastră. Ca antrenor, am remarcat că Andreea face o treabă minunată. Este foarte profesionistă, trage tare la antrenamente și cred că ne va ajuta enorm în noul sezon.

Este capabilă Sepsi să repete eventul și la anul?

Pot doar să promit că vom munci asiduu în speranța că vom repeta eventul. Am auzit că celelalte echipe s-au întărit, deci va fi un sezon greu. Cu siguranță, în luptă se află cel puțin 8 formații, însă cred în munca și în determinarea fetelor noastre. Anul trecut am văzut că nu poți subestima pe nimeni. Noi avem capacitatea de a câștiga din nou campionatul, dar există multe echipe bune. Dacă tragem tare, eu voi fi bucuros. Trebuie doar să fim serioși, să gândim pozitiv și rezultatele vor veni de la sine.

Ce părere aveți despre felul cum s-au întărit grupări precum Universitatea Cluj-Napoca, CSM Satu Mare sau Poli Iași?

Așa cum am spus, Liga Națională va fi foarte competitivă. Nu mă refer doar la echipele amintite în întrebare, ci și la celelalte. Toată lumea s-a întărit în dorința de a fi competitivă. Liga va fi interesantă și nu vreau să pun pe nimeni în postura de favorită. Dacă e să adaug ceva, în baschetul modern echipele  care investesc cel mai mult în transferuri au apoi cele mai mari șanse să câștige campionatul. În baschetul profesionist însă, bugetul nu înseamnă nimic. Cu toții știm că Universitatea dispune de cel mai mare buget, au o echipă puternică, însă nu poți subestima inima unor campioane.

Deși antrenați în baschetul feminin, proveniți din Bosnia, acolo unde a izbucnit un scandal în jurul echipei naționale de seniori. Ce părere aveți despre altercația dintre Mirza Teletovic și Dzanan Musa?

Nu am informații exacte referitoare la ce s-a întâmplat. Știu doar ce s-a scris pe internet, pe site-urile de specialitate. Nu sunt în măsură să fac vreun comentariu, sper doar ca echipa să își revină din această situație cât mai repede.

*FotoȘ Szigyártó Szabolcs/Crow Security

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!