Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Zoran Milencovici a lăsat satelitul lui BC SCM Timișoara pentru a doua ligă daneză

Andreea Vlase

Andreea Vlase
01.02.2018

Zoran Milencovici s-a despărțit până la urmă de formația de pe Bega, care l-a trimis la satelit în acest sezon. Fostul căpitan al „leilor” în sezonul în care s-au salvat de la retrogradare își va continua cariera în Danemarca.

BK Amager este destinația jucătorului timișorean. Amager ocupă locul secund în a doua divizie daneză, cu un bilanț de 9 victorii și 3 înfrângeri. Liderul are 11 victorii. De menționat că în a doua ligă din Danemarca sunt 7 echipe, în timp ce în prima sunt 8.

Zoran Milencovici a fost unul dintre jucătorii cu o contribuție importantă la menținerea „leilor” în primul eșalon în sezonul 2015-2016. Atunci au apărut problemele cu blocarea finanțării după controlul Curții de Conturi, când formația de pe Bega a rulat foarte mulți jucători. Timișoreanul a rămas să ajute echipa și a avut atunci cele mai multe minute, cu o medie de 20:07 în 32 de meciuri din campionat.

În 2016 a suferit o accidentare gravă la ligamentele încrucișate într-un meci de pregătire al echipei. A lipsit o perioadă îndelungată de pe parchet și a revenit pe teren la finalul sezonului, pentru câteva minute. Înaintea acestui sezon s-a anunțat că Milencovici nu intră în vederile primei echipe, care are foarte mulți jucători pe poziția 2, inclusiv cei sub 23 de ani care trebuie să joace în primul sfert. Cei din club spuneau că sunt dispuși să îl împrumute pentru a prinde mai multe minute. La satelitul timișorenilor a avut prestații excelente în acest sezon, inclusiv 34 de puncte în duelul cu satelitul rivalei locale Timba, care a folosit câțiva jucători de la prima formație. Acesta a mai avut o operație la menisc luna trecută.

Milencovici are în palmares titluri la juniori cu CSS Bega și a avut o contribuție importantă la titlul câștigat de echipa sub 23 de ani de la BC Timișoara. La seniori a câștigat Cupa României în 2015. În prima ligă din România a evoluat doar pentru formația alb-violetă, începând din sezonul 2010-2011. În 92 de meciuri are medii de 11:31 minute și 2.6 puncte.  

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    csm
    Foarte urat din partea clubului. Era probabil singurul timisorean din lot, a fost capitanul echipei si a stat alaturi de echipa in perioada cea mai grea cand nu se plateau salarii si conditiile erau sub orice critica. Se pare ca zicala "la bine si la greu" nu se aplica la BC Timisoara.
    Cu atat mai mult cu cat e un jucator peste media jucatorilor romani din campionat.

    cu 6 ani în urmă (02.02.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!