Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Șapte debuturi în meciul BC Mureș - BC Timișoara

Adrian Micinic

Adrian Micinic
05.10.2012

Marko Derasimovic a jucat primul său meci în echipamentul lui BC Timișoara împotriva unui adversar din România. Acest lucru s-a consemnat la Târgu-Mureș, în prima etapă din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin. Alb-violeții au învins pe BC Mureș cu scorul de 85-72.

În doar 22 minute de joc, Marko a avut 4/4 la aruncările de două puncte și 4/5 la trei puncte pentru un total de 20 puncte. El a fost principalul marcator al partidei alături de cel pe care îl înlocuiește în lotul Timișoarei, Branko Cuic.

Deși în mod evident nu este la fel de creativ și nici într-atât de bătăios sau activ sunt panouri precum Cuic, Derasimovic are un plus evident. Are capacitatea de a marca din aruncare și poate să înscrie foarte mult într-un interval de timp relativ scurt. Astfel, Marko a înscris 11 puncte în sfertul al 3-lea și a avut 14 puncte pe parcursul unui parțial de 24-12 pe fondul căruia Timișoara s-a desprins decisiv.

Derasimovic a adăugat 2 recuperări, 2 pase decisive, 2 intercepții și a pierdut o posesie având 24 la eficiență.

Alte două debuturi absolute s-au consemnat în Liga Națională prin intermediul echipamentului alb-violet.

Delvon Johnson a avut 10 puncte (4/4 din acțiune) și 4 recuperări, marcând primele șapte puncte ale echipei sale în acest meci. El a avut 13 la eficiență în 16 minute de joc. În schimb, Ivan Jelenic a avut 8 puncte, 2 pase decisive, o recuperare și o posesie pierdută pentru 5 la eficiență în 19 minute de joc.

De cealaltă parte, BC Mureș a avut patru jucători care au debutat în campionatul nostru. Este vorba despre Ceskovic, Ciric, Adebayo și Balaban.

Cel mai productiv a fost Andrija Ciric, autor a 13 puncte și 3 recuperări cu 3 posesii pierdute pentru 12 la eficiență în 27 minute de joc. În schimb tandemul de pivoți (Adebayo - Balaban) a avut 0/9 la aruncările din acțiune pentru un total de 3 puncte și 8 recuperări în 37 minute pe parchet.

1 comentariu la aceasta stire:
  • realHQ :

    ...
    Mures 0 sub panouri, in contextul in care tocmai l-au expediat pe Petkovic, care avea macar energie si spirit combativ. Ciudata alegere.

    cu 11 ani în urmă (05.10.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!