Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Îl va face uitat Ivan Zigeranovic pe Gerald Lee?

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
06.03.2015

CSU Asesoft Ploiești a fost obligată să opereze schimbări importante la nivelul lotului de jucători, o dată cu încheierea parcursului din EuroCup. Principala modificare a fost forțată de plecarea lui Gerald Lee în Spania, la UCAM Murcia. Pivotul finlandez a fost înlocuit, după cu bine știți, de Ivan Zigeranovic, un cunoscut al baschetului românesc, care după despărțirea de Gaz Metan Mediaș a devenit campion al Poloniei și a bifat prezențe în Euroligă.

Gerald Lee, imediat după ce a ajuns la Ploiești de la Buducnost Podgorica, a demonstrat că este un pivot de clasă, cum puțini au trecut prin Liga Națională de Baschet Masculin a României. Chiar dacă nu este un pivot care să dispună de o aruncare de la distanță sau semidistanță, Lee a impresionat prin jocul său din apropierea panoului, zonă de unde era greu de oprit. În 47 de prezențe în LNBM, Gerald Lee a avut medii de 16.1 puncte, 4.9 recuperări și 1.0 pase decisive. Cifrele lui Gerald Lee într-un sezon și jumătate petrecut la Asesoft sunt foarte bune. Mai importante decât cifrele finlandezului au fost constanța acestuia arătată meci de meci și procentajul acestuia la aruncările din acțiune, de 70%.

Înlocuitorul lui Gerald Lee, Ivan Zigeranovic a debutat excelent în echipamentul lui CSU Asesoft Ploiești. În cele 3 partide jucate de pentru ploieșteni, „Ziga” a eliminat din problemele pe care campioana le-a avut după despărțirea de finlandez. După doar 3 meciuri, Zigeranovic are medii de 21.0 puncte, 7.7 recuperări și 1.7 pase decisive după partidele cu U BT Cluj-Napoca, Gaz Metan Mediaș și SCM U Craiova.

Cu siguranță după cum a început la Asesoft, ne putem gândi că Zigeranovic îl va face ușor uitat pe Gerald Lee. S-ar putea să nu fie să foarte simplu pentru sârb chiar dacă a trecut de la duelurile cu Ante Tomic la cele din LNBM. Constanța în evoluții era un atu al lui Gerald Lee pe care Zigeranovic ar trebui să-l imite. De menționat este faptul că și Zigeranovic este un pivot care nu aruncă de la distanță și semidistanță dar care are în plus de înălţime față de Lee: cinci centimetri.

Așadar, Ivan Zigeranovic este jucătorul potrivit pentru a-l face uitat pe Gerald Lee. Acest final de sezon ne va demonstra dacă un jucător de campionat mondial va putea fi înlocuit cu brio de un jucător de Euroligă.

3 comentarii la aceasta stire:
  • CSU Asesoft Ploiești ZZZ :

    GRESELI
    Mai verificati si voi articolele inainte de a le posta. Aveti greseli de scriere...

    cu 9 ani în urmă (06.03.2015) Raspunde
  • CSU Asesoft Ploiești ZZZ :

    Brown
    Problema e ca Avramov si Pot nu il fac uitat pe Dee...

    cu 9 ani în urmă (06.03.2015)
    • tzontzolino:

      re
      Era din altă lume Brown...

      cu 9 ani în urmă (07.03.2015)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!