Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Înfrângere pentru campioană în ultimul meci amical din Ungaria

Radu Bărăian

Radu Bărăian
09.09.2018

CSM CSU Oradea a pierdut ultimul meci amical disputat în Ungaria pe terenul celor de la DEAC Debrecen, la 10 puncte diferență, 67-77, asta după ce în primele două meciuri din țara vecină a obținut două victorii clare. 

În efectiv redus, bihorenii au avut un început modest de partidă, cedând sfertul inaugural la 10 puncte diferență, scor 12-22. Actul secund a fost unul și mai dezastruos pentru campioana în exercițiu, asta după ce gruparea din Debrecen s-a impus cu 24-8. Astfel, maghiarii au intrat la vestiare cu un avantaj extrem de consistent, 26 de puncte, 46-20. 

Trupa lui Cristian Achim a revenit de la vestiare cu o altă față, iar în urma unui joc foarte eficient pe faza ofensivă și atent în defensivă a reușit să mai recupereze din avantajul adversarilor, câștigând sfertul 3 cu un parțial de 30-12. La intrarea în decisiv, tabela din arena maghiară indica un 58-50 pentru formația gazdă. În ultimele 10 minute de joc tot ceea ce a făcut Debrecem a fost ca să-și conserve rezultatul, lucru și reușit cu brio. Aceștia și-au adjudecat actul decisiv cu 19-17 și implicit victoria, scor final 77-67. 

Oradea a jucat în acest meci fără Giordan Watson, Bobe Nicolescu, Sean Denison și Sean Barnette, iar punctele în disputa cu Debrecen au fost marcate de Vaidas Kariniauskas 18, Kris Richard 14, Mihai Gavrilă 9, Laci Lazar 8,  Muhamed Pasalic 8, Arturas Valeika 8, respectiv Eduard Petrescu 2.

Pe lângă eșecul cu Debrecen, Oradea a obținut două victorii în meciurile de pregătire din Ungaria, 100-76 cu Alba Fehervar și 72-61 cu Szolnok. 

Pentru campioana României urmează două partide amicale împotriva celor de la KK Igokea pe 13, respectiv 14 septembrie. Confruntările se vor disputa la Oradea. 

*Foto: Roby Boros @Facebook CSM CSU Oradea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!