Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Şedinţa conducătorilor de cluburi - Cu şase străini în 2014/2015

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
16.04.2014

Cu ocazia All Star Game-ului de la Cluj-Napoca, Federaţia Română de Baschet a organizat şedinţa conducătorilor de cluburi din Liga Naţională de Baschet masculin. Principalele teme au fost datele de desfăşurare ale playoff-ului respectiv propunerile pentru numărul de jucători străini din sezoanele ce vor urma.

Astfel s-a decis nemodificarea datelor de desfăşurare ale playoff-ului în actualul sezon. Meciurile 1 şi 2 ale sferturilor de finală vor avea loc pe 25 şi 26 aprilie, iar meciurile 3 şi 4 pe 2 şi 3 mai, urmând ca un eventual meci 5 să se desfăşoare pe 7 mai. De asemenea începând cu sezonul viitor, între meciurile duble va exista o zi de pauză. Toate fazele playoff-ului 2015/2016, asemeni celui din acest an, se vor desfăşura după sistemul cel mai bun din cinci jocuri.

După cum era de aşteptat s-a renunţat la regula juniorului pentru sezonul 2014/2015. Practic sezonul următor nu vom avea nicio modificare în LNBM, vor fi permişi şase jucători străini fără nicio obligativitate. Începând cu stagiunea 2015/2016, cluburile vor putea înscrie pe foaia oficială şase jucători străini, însă un jucător român va trebui să fie permanent pe teren. Aceleaşi reguli şi în sezonul 2016/2017, cu menţiunea că se reduce numărul de străini la cinci.

În ceea ce priveşte Cupa României, începând cu sezonul următor, aici s-au propus şapte jucători pe foaia oficială de joc, cu menţiunea că un român va trebui să rămână permanent pe parchet.

Toate aceste modificări vor trebui aprobate în Biroul Federal, nu în Adunarea Generală, aceasta fiind o altă modificare instituită cu ocazia acestei întruniri.

31 comentarii la aceasta stire:
  • tzontzolino :

    aberatie
    Aberatie pentru viitor. Eu nu vin la sala sa il vad pe Negut, vin sa il vad pe Ulmer. Daca echipa are bani sa tina si 10 straini pe foaia de joc. Ca si in alte sporturi cresti pe langa cei buni! Daca echipa ar putea tine 10 straini ar fi competitia foarte mare si s-ar ridica si romanii nostrii. Cand practici ii inviti sa stea pe parchet- adica au loc asigurat nu vor creste in veci.

    cu 10 ani în urmă (16.04.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 1Agelu :

    Jucatori
    Pai de ce nu-l legitimati pe Burlacu sau pe Mandache ? Nu va obliga nimeni sa il tineti pe Negut sau pe Caprarescu . Nu cred ca ca juniorul debutant e mai bun decat Ulmer asa ca solutia e sa-i dati la Farul sau la Poli Iasi .

    cu 10 ani în urmă (16.04.2014)
    • tzontzolino:

      pai
      Pai un roman bun costa...se prefera un lot mai bun de straini si niste romani de duzina. Pana la urma vorbim de doar 26 de etape in care daca se rupe un strain aduci rapid altul in mijlocul sezonului si problema rezolvata. Sibiul, Pitestiul, Rovinari au facut anul acesta performanta doar din straini. Si fara Calota, Orbeanu sau ...(are Rovinari vreun roman decent?) se putea. Rovinari joaca in Eurochallenge datorita strainilor. Crezi ca ii intereseaza de romani sau faptul ca au castigat o cupa?

      cu 10 ani în urmă (17.04.2014)
    Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    petarde
    Oare antrenorii si conducatorii de club care s-au inselat sunt capabili sa recunoasca ca au adus " o petarda " si sa o tina pe tusa, pe bani ? Va juca un roman cu ceva potential sau " rebutul " va fi impins in fata pt a justifica investitia ? Echipa nationala din ce jucatori va fi formata, sau nu mai conteaza ?

    cu 10 ani în urmă (16.04.2014) Raspunde
  • CSA Steaua București doaridioti :

    raspuns tzontzolino
    In primul rand se numeste Campionatul ROMANIEI de baschet , nu campionatul tuturor americanilor si a altor specii ce nu au prins echipa pentru ca sunt prea slabi. Mie nu-mi place sa merg la sala si sa vad cum joaca 5 negiii contra la 5 sarbi. Priveste si in alte campionate , peste tot maxim 2- 3 starini pe teren , la noi sunt 6 in lot ... nicaieri nu se mai intampla asta si apoi cand joaca Romania te mai miri ca te bate si Islanda :| . Si cum vrei sa creasca un jucator roman ? Jucand 2-3 minute pe meci ? Niciodata nu va fi asa , daca toti astia mari gen Burlacu , Stanescu si altii nu jucau la varsta lor , atunci cand nu erau straini , crezi ca mai cresteau sau ramaneau "tinere sperante " ? Gandeste un pic inainte sa vorbesti ;)

    cu 10 ani în urmă (16.04.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Ai si dreptate dar.... oare ai romani cu care sa inlocuiesti strainii? Trebuie sa avem si jucatori romani dar de aici si pana la ce ai spus tu (asta pe langa numele foarte, in fine) ii drum foarte lung! Cati spectatori atrage Liga 1 sau cum ii zice acuma? Daca aia iti place cand ai mers ultima data la meciuri in liga secunda? Te gandesti ca ai nevoie de specatacol si de spectatori daca vrei sa atragi sponsori? nu o sa mearga multa lume la sala daca nu vei avea faze spectaculoase, baschetul pe langa sport mai este si spectacol! Problema nu este cati straini ai in lot, problema este ca nu ai antrenori de juniori, ca nu ai competitii puternice de copii, ca ai feederatie de doi lei. Nu-mi spune ca un roman de valoare nu prinde lotul pentru ca asta este absurd, care stiu sa isi arate valoarea joaca si nu le ia locul un strain! Si nu stiu cum sa iti spun dar un roman de valoare are salar mult mai mare decat un strain de valoare, nu ai campionat de Euroliga pentru ca nu ai bani de asa ceva, pana la urma totul sta in bani si nu in dorinte! Priveste situatia in ansamblu si nu prin prisma dorintelor tale si toate astea fara sa fi mitocan! Tzontzolino nu are dreptate cu strainii dar si tu ai la fel de putina! eu nu vreau sa merg la sala sa vad doi- trei romani care stiu baschet si inca 9 care fac figuratie!

      cu 10 ani în urmă (16.04.2014)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Agelu :

    Juniori
    1) Poate s-a prins cineva : am doua conturi dar am uita prima parola si acum doar calculatorul o mai tine minte ( cat o mai tine ) . Poate ma ajuta un moderator sa recuperez parola initiala.
    2) Tocmai pentru a nu ramane si peste 10 ani in aceiasi etapa cu dilema jucator roman vs. vedeta import ar trebui schimbat ceva . Nu stiu cum fac aia de la Partizan ca joaca in Euroliga si Liga Adriatica cu un junior de 18 ani sau cei de la Valencia . Metoda de acum ( 1 jucator roman sau nici unul ) e aplicata de 5 ani . Rezultatele cred ca le vede toata lumea. Echipe campioane care nu au sectie de juniori ; alte echipe cu pretentii ( si traditie ) de la sectiile carora ( campioane la juniori ani de-a randul ) nu a promovat nici un jucator la echipa proprie de seniori. Pana si la fotbal UEFA e infiintat " Champions League " pentru juniori.... Am mai dat exemplul asta dar il repet de cate ori am ocazia : cum te-ai simti daca la actualul loc de munca seful iti spune maine ca un moldovean sau ucrainian sau nord-coreean refugiat e mai compentent si lucreaza pe 60% din salariul tau ? Sau acolo nu se mai aplica principiul performantei ?

    cu 10 ani în urmă (16.04.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Din pacate daca nu se restriuctureaza totul o sa ai tot timpul nevoie de jucatori de import! Cati juniori sunt formati sa aiba mentalitatea unui jucator american! Le faci "bau" si deja is gata ( o spun cu regret), imi doresc sa vad romani jucand si sunt mandru ca la Cluj incepem cu doi ca titulari! Chiar daca nu sunt sigur daca omul Gutoaie imi place pot sa spun cu mana pe inima ca oimi place la nebunie cum joaca sportivul Gutoaie! Oricum tine cont ca nici competitia nu ii motiveaza, le place sa se complaca in neputinta si cam atat! Stiu situatii clare in care parintii juniorilor nu sunt de acord ca acestia sa joace in meciuri slabe considerand ca nu ii ajuta cu nimic! daca joaca de ce joaca, daca nu joaca de ce nu joaca, pana la urma asta ii mentalitatea!

      cu 10 ani în urmă (16.04.2014)
    Raspunde
  • CSU Asesoft Ploiești suporterbaschet :

    ..
    Un singur lucru voi evidentia si pe scurt . Citesc aici chestii de genul , dacă e bun o sa se rermarce printre străini , o sa crească printre cei mai buni .. Fratilorrrr ei nu cresc printre cei mai buni , cresc prinvindu-i " pe cei mai buni " ca si noi , doar ca au in plus câteva aruncări la încălzire .. Si va garantez ca așa se întâmpla si la antrenamente . Sunt cei 6 străini ( in multe cazuri 7 ) 1/2 romani deja din Rotație , deci cu o vârsta + vreo " speranța " de 24-25 ani de la noi ... Cum sa cresti asa doar privind ? Daca gresesc astept sa am contraziceti ..

    cu 10 ani în urmă (16.04.2014) Raspunde
  • CSU Asesoft Ploiești suporterbaschet :

    .
    Ma refer Mai sus stric la jocul 5 la 5 la antrenament ..

    cu 10 ani în urmă (16.04.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      "U"
      La Cluj difera, Pop este considerat un excelent jucator de antrenament!

      cu 10 ani în urmă (16.04.2014)
    • CSU Asesoft Ploiești suporterbaschet:

      @ARM
      Nu stiu foarte multe despre Pop , stiu ca este o foarte destept , am inteles cu rezultate inafara baschetului si ca este un foarte bun aparator . Stiu ca acum 2 ani sau in ultimul an al lui Tender la voi a fost o perioada cand aveati mari probleme cu conducatori stiu ce venise pentru o scurta perioada un american LeGrange cred ca se numea sau ceva de genul . E atunci stiu ca pop incepuse sa prinda minute bune , dar dupa nici o recompensa pentru evolutiile lui ..(recompensa in sensul minutelor de joc ) a trecut ceva timp de atunci si nici o diferenta , nu trebuie sa baiatul sa se gandeasca la viitorul lui ? Nu ar fi de mirare ca peste un an, doi sa vina sa anunte ca se retrage si gata , mai ales daca e si destept ..

      cu 10 ani în urmă (16.04.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      "U"
      Nu a avut niciodata minute multe de joc.... cred ca il confunzi cu Munteanu, el prindea minute si nu Pop! Ai aici statistica pe 2011: http://basketball.eurobasket.com/player/Ioan_Alexandru_Pop/Romania/CS_U-Mobitelco_Cluj_Napoca/156622?Cntry=&PlayerID=156622&stats=2011

      Mai multe cauti tu ca stau de 10 minute sa se incarce sit-ul minune!

      cu 10 ani în urmă (16.04.2014)
    Raspunde
  • CS Rapid București Rapidist4Life :

    ,
    Reguli de cacao. Asa a fost si pana acum 2 ani si n-a avut niciun rezultat. Cresterea in valoare nu se obtine petrecand 5-10 minute intr-un meci, ci se obtine in urma muncii la antrenamente, muncii suplimentare din afara antrenamentelor si sacrificilor pe care sportivii de performanta le fac.

    cu 10 ani în urmă (16.04.2014) Raspunde
  • CS Rapid București Rapidist4Life :

    ,
    Spre exemplu Gutoaia, Dragusin, Baciu, Tibarna, Corpodean, etc. au crescut foarte mult in valoare in ultimii 2 ani cand regula cu un roman obligatoriu in teren nu mai era in vigoare.
    Ei au crescut in valoare prin munca lor, ci nu din obligativitatea cluburilor de a-i tine pe teren!

    cu 10 ani în urmă (16.04.2014)
    • tzontzolino:

      corect
      aici e ca la salariul pe baza de comision...antrenorul e obligat sa te bage in echipa- nu iti dai silinta ca timpul trece si minute prinzi. Antrenorul numai e obligat- surprize surprize deci muncesti mai mult.

      cu 10 ani în urmă (16.04.2014)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Agelu :

    Mda
    Da Rapidistule, ai numarat 5 jucatori . Or fi 10 in total . Ti se par ca sunt prea multi ? NU zic ca la club nu o fi o logica in ideea cu 6 straini dar : Echipa nationala batuta de Islanda ti se pare ok ? Bulgarii si ungurii cum maica zmeului reusesc sa iasa din contradictia club vs nationala ?
    Ca un fapt divers : Intalnirea cu Islanda de anul trecut - cea din Ro. trebuia sa fie in septembrie dar islandezii au cerut sa fie la inceputul verii . N-a inteles nimeni de ce ( pregatirea nu era gata samd.) pana ce un oficial islandez a " marturisit " ca dupa meci o buna parte din jucatorii islandezi pleaca pe vase de pescuit in Atlantic . Rezultatul meciului il stiti si asa poate va explicati si rezultatul din retur . Dar arata si unde suntem cu adevarat , nu impanandu-ne cu jucatori de import .

    cu 10 ani în urmă (16.04.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      De la abrogarea regulii cu un roman musai in teren au crescut 5 jucatorii..... cat ai crescu cu 3-4 ani in urma cand era musai sa fie un roman!

      cu 10 ani în urmă (16.04.2014)
    Raspunde
  • tzontzolino :

    crestem valoarea campionatului
    Ideea care e...primul lucru trebuie obligatoriu sa crestem valoarea campionatului ca sa atragem tinerii in acest sport. Un pusti, normal ca se duce la fotbal cand aude de echipe precum Steaua etc si lefuri de sute de mii de euro. Dar daca o echipa ar juca prin Euroliga, oare acel pusti nu ar trage tare sa prinda un loc de titular? Campionatul nostru va creste/ va fi promovat/ va fi bagat in seama odata cu rezultatele. Odata cu rezultatele apar sponsori, apar competitii noi, sansa de Euroliga (vise indrasnete) si evident salarii mari. Jucatorii joaca pe bani nu gogosi, e logic ca iti alegi o meserie si in functie de castiguri. Repet, din pacate doar cu 4-5 romani care ii avem mai straluciti nu poti face performante prin competitii mari, deci ne adaptam. Exista naturalizari pentru nationala si cu asta basta oricum legea in baschetul european o da Euroliga.

    Echipa din Pitesti de exemplu primeste bani in functie de rezultate. Daca echipa merge bine, ajunge intr-o cupa se mareste bugetul. Daca echipa e praf risca destramarea. Gogoasa aruncata de echipe precum Farul , Timba etc cum ca incearca tineri autohtoni e prostie. La noi nu se face basket cum ar trebui. La noi baschetul e o a 2-a meserie ca astfel risti sa mori de foame. Cand din baschet se va castiga serios atunci se va munci serios si romanii se vor indrepta spre acest sport!

    cu 10 ani în urmă (16.04.2014)
    • CS Rapid București Rapidist4Life:

      ai dreptate
      când o să avem și noi în România nivel de trai ca în țările occidentale si conditii demne de performanta atunci putem vorbi de echipe de euroliga
      degeaba vrem echipe de mondiale cand la noi in tara totul este praf: economie, sistem sanitar, sali de sport / stadioane jalnice, etc. Sportul in romania va creste cand si romania va creste cum ar trebui.

      cu 10 ani în urmă (17.04.2014)
    Raspunde
  • YMCA alin67 :

    parere
    Tin minte ca acum cativa ani exista in Anglia o teama referitoare la nationala,indusa de numarul mare de jucatori straini din loturile echipelor (Arsenal spre exemplu,nu avea niciun englez printre titulari sau rezervele care jucau).Intradevar,Anglia s-a aflat intr-un con de umbra cativa ani dar apoi cluburile au devenit mai puternice si nationala de asemenea. Baschetul de la noi are premise pentru a deveni mai valoros si implicit,nationala. Cel mai important element in ecuatie este publicul,suporterii fara de care sportul nu-si are sensul.Publicul este din ce in ce mai interesat pentru ca spectacolul este mai frumos si trebuie sa recunoastem ca acest lucru se datoreaza mai ales strainilor. De aceea cred ca nu s-a gresit marind numarul strainilor (totodata s-a redus si presiunea salariului mare cerut de jucatorul roman,uneori nejustificat). Aceasta este o faza a procesului,nu stiu daca cineva a gandit-o ca atare,dar e OK. Avem anul acesta cel mai puternic campionat,poate la anul va fi mai puternic,publicul mai numeros,televiziunile si sponsorii mai interesati,banii mai multi.De aici incolo,totul depinde de federatie,o federatie care la acest moment stie doar sa ceara nu si sa dea. Nu poti avea romani valorosi daca federatia nu sprijina cluburile de juniori,nu motiveaza,nu premiaza. Unele cluburi abia isi desfasoara activitatea,nici macar pentru transport nu au bani,de multe ori parintii platind pentru ca echipele sa poate face deplasarile.Cluburile de prima liga primesc doar cateva mii de euro din drepturi de televiziune,castigatoarele cupei sau campionatului nu primesc nimic,in schimb FRB primeste bani de la clubul care organizeaza F4 !!!(sunt curios daca la anul vor mai fi f…eri care sa plateasca,sa piarda si sa nu vanda nici bilete). O nationala puternica nu este posibila fara o federatie focusata pe performanta,iar performanta cere desigur sacrificii,dar nu se poate face cu "burta goala",cum aminteau si altii inaintea mea. Din pacate toate sporturile de echipa din Romania sunt pe o panta descendenta. Din fericire,la baschet,fotbal,handbal,s-au schimbat conducerile chiar anul acesta,deci avem sperante. Mi-e teama insa ca in cel mai pur stil romanesc sperantele vor fi ingropate si de cei care tocmai au venit.

    Scuze pentru lungimea comentariului.

    cu 10 ani în urmă (17.04.2014)
    • CSU Asesoft Ploiești suporterbaschet:

      @alin67
      Sunt partial de acord cu ce ai spus , dar exemplul cu anglia nu e in totalitate bine ales , sa îți spun si de ce cred ca e așa . Din câte știu (sa fiu contrazis dacă nu e așa ) in Anglia , in prima liga , trebuie adus un jucător străin cu una sau mai multe selectii la naționala ( mare sau juniori dacă este încă junior ) tocmai pentru ca acei străini sa aibă o oarecare valoare si sa ii ajute prin comportamentul lor pe colegii lor mai tineri , in cazul nostru , englezi . Tocmai ca sa evitam aducerea unor americani direct din ghetou pe 1000$ pe luna , care intr-adevăr sunt mai buni valoric decât ai noștri , dar oare datorită nivelului lor cultural si al felului prin care se comporta pot fi niște exemple pentru jucătorii mai tineri ? Poate o sa Spune-ți ca nu e important , dar este , se antrenează cu ei , mănâncă cu ei si pleacă in deplasări cu ei ... Credeți ca acești străini sunt niște exemple ? Țin sa specific ca nu sunt sub nici o forma rasist , chiar simpatizez oamenii de culoare intr-o oarecare măsura , dar ii au si ei pe ai lor .. Bineînțeles ca vin si la noi anumiti străini care sunt de valoare din mai multe puncte de vedere si nu sunt neaparat mai scumpi , dar in general da ..

      cu 10 ani în urmă (17.04.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Cate Cluburi au bani sa aduca un Lee (al vostru) sau un Mohamed? Doi jucatorii ca cei doi enumereati mananca jumate bugetul pe un sezon! Oricum obligativitatea romanului in teren a fost eliminata din cauza salariilor uriase cerute de "titulari", ai fi curios sa sti ce salar primeste un strain bun (la nivelul nostr) si ce salar primeste un roman pentru ca ii musai sa fie in teren si fara el nu poti sa joci!

      cu 10 ani în urmă (17.04.2014)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    salar
    Perfect de acord cu ARM. Cand exista regula cu un roman in teren, romanii aveau cele mai mari salarii din Liga.Tocmai pt ca sunt putini romani de valoare o sa fie o mare problema salarizarea acestora(de ex acum 3 ani Szijarto avea cel mai mare salar din Liga). Nu zic ca nu e bine ca jucatorii romani sa nu primeasca mai multi bani, problema e cand se exagereaza si din pacate vor exista multi care vor profita.
    Pe de alta parte aceasta obligativitate nu va asigura neaparat un crestere a baschetului autohton pt ca o sa avem jucatori care stiind ca trebuie pastrati in lot si obtinandu-si salarii foarte bune nu o sa-si mai dea interesul sa creasca in joc sa lupte pt titulartizare.
    Eu unul as vota contra revenirii la obligativitatea unui roman pe teren (nu are nici o legatura votul meu cu situatia de la Oradea unde avem oricum cel putin un jucator roman pe teren)

    cu 10 ani în urmă (17.04.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      "U"
      Sunt multe echipe cu roman in teren cel putin 80% din meci, echipele cu traditie si valoare sigur au romani care sa ii bage in teren, nu poti sa joci si sa ai pretentii doar cu 6 straini! Si eu sunt pro romani si sunt mandru ca la Cluj meciurile incep cu doi in teren ( pana la urma si Meda ii ardelean 100% la ce accent are :)) ). Stiu exemplu clar de roman (valoros si determinant in jocul echipei) care avea proape dublul salarului unui american bun si pentru campionatele mult mai puternice si asta doar pentru ca romanul era obligatoriu in teren!

      cu 10 ani în urmă (17.04.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 1Agelu:

      salariu
      Chestia cu salariu mare e ca la orice produs care e cerut si nu exista . Nu era o idee daca se cereau 2 romani in teren ? OK, scadea valorarea campionatului 1-2 ani ( pentru ca oricum nu exista 24 jucatori romani buni ) dar generatia cu Gutoaia, Baciu oricum se afirma.
      Oricum, discutiile nostre sunt degeaba . Cluburile isi urmeaza interesul iar FRB se ascunde dupa regulamente ad-hoc. Regula cu 1, si acum 2 jucatori romani a fost votata de adunarea generala inca de acum 3 ani dar, nu-i asa , daca interesul sportului romanesc o cere facem si derogari de la regulament - ma refer la prevederea din statut ca o hotarare a adunerii generale poate fi modificata daor de alta adunare generala . Cu aia mici ( vezi cazul amaratului ala de club din Sb de a folosit jucatori de U13 la U14 ) suntem principiali pana in panzele albe !

      cu 10 ani în urmă (17.04.2014)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe totalulbaschetilor :

    opinii
    Exista argumente sustenabile si de o parte si de cealalta,discutia putandu-se continua la nesfarsit si avand riscul intrarii intr-un cerc vicios,insa adevarata cauza,esenta lucrurilor(despre care din nefericire se pedaleaza in gol de mult prea mult timp,nefacandu-se nimic concret si bun in acest sens)se gaseste la nivelul copiilor si juniorilor...Altminteri discutam daca ar fi bine si frumos sa punem pe peretii casei tablouri de Grigorescu sau de Rembrandt cand casa e de chirpici...

    cu 10 ani în urmă (17.04.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe start :

    opinii
    asa e angelu suntem principiali cand nu avem interese,problema mare este la juniori unde nu este competitie sanatoasa,culmea si acolo sunt interese ascunse,se pierd multi copii din neglijenta antrenorilor care ii marginalizeaza pe cei care nu raspund la 13- 14 ani cerintelor din baschet si te pomenesti cu ei ca explodeaza pe la 16- 17 ani daca raman in fenomen dupa care si antrenorul ramane uimit ca ,copilul a invatat baschet prin parcuri de fapt si incearca sa il exploateze daca tot a crescut in valoare,dar multi altii copii au abandonat lupta deja asta fiind cred eu vina antrenorilor ,federatia nu ia sub urmarire atenta un efectiv de macar 100 de copii la 15-16 ani sa la faca pregatire centralizata ,actiunea perform baschet fiind anemica mai mult e un trial pt lot,copii vara nu au copetitii au pauza practic 3 luni ,la cluburi antrenamentele scad in intensitate,culmea ca in ultimii 4-5 ani aprape s-a dublat numarul juniorilor si mare pacat ca nu se exploateaza asta ,pe la 18 ani copii incep sa isi faca o evaluare proprie a sanselor de a urca dupa juniorat si sunt aproape nule urmariti pe generatii 94 ce a adus in prima liga 95 ,96 97 si veti vedea copii care sunt in loturile din prima liga 6-7 ,si inca vreo 15 pe la liga I ,deci o medie de 3-4 jucatori pe generatie si cand au plecat la drum la u 14 erau cam 300 de copii, deci 1 % doar ???????, toate astea vi le spune un om care are copilul la nivelul juniorilor de o valoare medie pe generatia lui..........

    cu 10 ani în urmă (17.04.2014) Raspunde
  • tzontzolino :

    competitie
    Baieti lucrurile sunt clare- ai concurenta pe post tragi tare, nu ai concurenta nu te mai intereseaza. Adi Gutoaia a crescut in concurenta de la Ploiesti si Medias. Daca gresea imediat Arnautovic ii facea capul calendar si il lasa pe tusa-Adi se ambitiona si arata ca poate mai mult-asa fiind obligat sa il introduca pe teren nu o sa-si mai dea interesul la 100%.

    cu 10 ani în urmă (17.04.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Agelu :

    tot competitie
    e si intre colegi romani . Nu vad de ce se absolutizeaza romani vs. straini ! Intre indigeni nu poate exista ? Normal ca la unul in teren nu are cu cine sa se concureze ! La o echipa iti trebuie 2-3 juc. romani mai buni , ceilalti la gramada ! Ia sa fii nevoit sa ai doi in teren ( adica 5 competitivi in lot ) si acolo sa vezi concurenta !
    Ia uitati-va la campionatul de juniori mari : la U20 : inscrise in faza preliminara 18 echipe ! La fete : in preliminarii : 3 echipe la U20 si 10 echipe la U18 ! Pai juniorii nici nu ajung la seniori sa faca competitie cu strainii pentru ca vad ca au in div. A ( unde merita ) max. 20 locuri .
    Si totusi : Ungaria cum reuseste sa aiba campionat puternic cu 2 autohtoni in teren ? Au avut echipa in EuroCup si Cupa Adriatica . Au jucator draftat la Spurs . Cluburile maghiare sunt mai fraiere sau ungurul e genetic frate cu LeBron ?

    cu 10 ani în urmă (17.04.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 1Agelu :

    Jucatori Romani
    Intr-adevara exemplul Gutoaia e foarte bun - competitia l-a facut sa progreseze. Eu o vad si pe Anca Stoenescu : cat timp a jucat 5-6 min. nu facea nimc in teren . Odata ce i s-au acordat 20 min statistica ei a explodat si a devenit o jucatoare determinanta la Targoviste.

    cu 10 ani în urmă (18.04.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!