Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu obține o victorie de răsunet împotriva lui Gaz Metan Mediaș

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
06.02.2016

Sibienii au sărbătorit la finalul meciului pe care l-au câștigat pe teren propriu, împotriva celor de la Gaz Metan Mediaș, calificarea în prima grupă valorică. Deși mai sunt două etape de disputat din sezonul regulat al Ligii Naționale de Baschet Masculin, CSU Sibiu și-a rezolvat calificarea încă din această seară, după ce s-a impus în fața baschetbaliștilor lui Mihai Popa, cu scorul de 78-65 (30-22, 10-23, 21-11, 17-19).

Dan Fleșeriu a început confruntarea în formula Hardy, Paul, Lalovic, Mijajlovic și Calotă, în vreme ce Mihai Popa i-a trimis pe parchet pe Peciuskas, Nikolic, Navickas, Drăgușin și Solopa.

Mijajlovic a deschis balul, cu un coș de 3 puncte, iar Mediașul a dat imediat replica, prin Peciukas, primele opt minute ale partidei fiind destul de echilibrate. CSU Sibiu a fost aproape tot timpul în avantaj, iar medieșenii au reușit să mențină un ritm apropiat, aducând egalarea la un moment dat, 16-16. În ultimele două minute însă, sibienii au marcat mai mult și s-au desprins la 8 puncte. Primul act s-a terminat 30-22.

Pe cât de bun a fost finalul primului sfert, pe atât de dezolant a fost începutul celui de-al doilea pentru CSU Sibiu. Aproape cinci minute în care sibienii n-au marcat niciun coș, medieșenii trecând pentru prima dată la conducere. Calotă a transformat o liberă și a restabilit egalitatea, 31-31, iar reușita de la mare distanță a lui Gilbert aducea echipa gazdă din nou în avantaj pe tabelă. În următoarele minute cele două combatante au alternat la conducere, echipa de pe Târnava Mare reușind să intre în pauza mare cu un avantaj de 5 puncte, prin reușitele lui Peciukas și Navickas.

Penultimul act a început bine pentru oaspeți, care s-au desprins și mai mult, ajungând să aibă un avantaj de 9 puncte, 41-50. A urmat replica galben-albaștrilor, care au reușit un run de 7-0, apropiindu-se la 2 puncte după ce Lalovic a punctat din afara semicercului. Peciukas a marcat apoi pentru 48-52, scorul fiind extrem de strâns în următoarele minute. Finalul a fost cu noroc pentru sibienii, care au intrat cu avantaj în actul decisiv, în urma celor 2 reușite din afara semicercului ale lui Calotă și coșului de 2 puncte marcat de Mijajlovic.

Peciukas a deschis ultimul sfert, cu o reușită din interiorul semicercului, iar Drăgușin a dus-o pe Gaz Metan Mediaș la doar un punct în spatele formației de pe Cibin. Hardy a punctat pentru 63-61, dar același Peciukas aducea egalarea, cu 7 minute înainte de final. Medieșenii aproape că n-au mai existat pe teren în acest sfert, reușind să mai înscrie doar în ultimul minut, prin Solopa. Mânați de dorința de a-și asigura calificarea în prima grupă valorică, sibienii s-au mobilizat și au înclinat balanța în favoarea lor, formația condusă de Dan Fleșeriu adjudecându-și astfel victoria.  

Cel mai bun marcator al lui CSU Sibiu a fost Boris Lalovic, baschetbalistul marcând 21 de puncte în 30: 54 minute de joc. De la echipa gazdă s-au mai remarcat Mijajlovic (19 pt), Calotă (11 pt) și Hardy (10 pt), americanul terminând în double-double, după ce a reușit și 10 recuperări.

Și Florian Drăgușin a terminat partida în double-double, românul totalizând 16 puncte și 14 recupărări. Cele mai multe puncte pentru Gaz Metan Mediaș au fost marcate de Navickas. Fundașul a terminat partida cu 19, 2 reuperări și 2 pase decisive.  

 

*foto: Ana-Maria Mătușoiu

27 comentarii la aceasta stire:
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    de rasunet...
    Sa nu exageram cu terminologia... victorie de rasunet...
    Citind echipa de debut a sibienilor, asa cum o scrie d ra Matusoiu rezulta ca nu au introdus un roman in 5-ul de start. Asa o fi fost ?

    cu 8 ani în urmă (06.02.2016)
    • BC CSU Sibiu bryanovidiu:

      csu
      daca am vazut bine primul 5 a fost : Paul , Hardy , Lalovic ,Mijajlovic si Calota.

      cu 8 ani în urmă (06.02.2016)
    • veghetor:

      fără român?
      Și pe statistica de pe site-ul federației tot cei 5 figurează la start!!!

      cu 8 ani în urmă (06.02.2016)
    • BC CSU Sibiu bryanovidiu:

      csu
      Am vazut si io si si pe live-ul de la frb tot cu 5 straini apare ca am inceput dar nu prea cred ca am jucat cu 2 pivoti si Lalovic

      cu 8 ani în urmă (06.02.2016)
    • BC CSU Sibiu @lexCSU:

      E normal
      Care e problema cu "rasunator"? chiar e asa pentru ca s-a consfintit o calificare in playoff, de atata timp e seceta la Sibiu, intr-un campionat echilibrat cu atatea echipe puternice, s-a muncit mult, ca de favoriti nu poate fi vorba.
      Referitor la roman, e sigur o greseala pe site-ul FRB, cred ca de acolo s-a preluat si informatia din articol, de altfel Gilbert e scris de 2 ori ... iar din cate imi amintesc calota a fost in primul 5, toate meciurile incep asa in afara de cele cand e accidentat....

      cu 8 ani în urmă (06.02.2016)
    • SCM "U" Craiova blue ray:

      Nu e normal (titlul)
      Totuși, ați bătut echipa de pe ultimul loc al clasamentului, și v-ați chinuit un pic. Ce poate fi răsunător în asta?

      cu 8 ani în urmă (07.02.2016)
    Raspunde
  • veghetor :

    *
    cei 5 străini

    cu 8 ani în urmă (06.02.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe martax :

    Victorie cu răsunet din fluierele arbitrilor...
    Care răsunet? Că dacă cei trei fluierași își vedeau de treabă alta era soarta meciului. Drăgușin a primit două faulturi gratis, Grabauskas tehnic complet degeaba, într-o parte se fluieră în alta nu. Aici s-a făcut diferența, pe lângă faptul că Gazu a jucat în 4 străini. El al 3-lea meci, cel puțin din cele la care am asistat eu în care Gazu e furată pe față, după meciul din campionat de la Oradea și cel de Galați. Păcat, poate Sibiul reușea să câștige și altfel, dar AȘA NU!

    P.S. Totalbaschet mai ușor cu titlurile astea elogioase la adresa Sibiului și mai bine ați învăța numele jucătorilor, sau măcar să le folosiți cum trebuie, că le găsiți cam peste tot!

    cu 8 ani în urmă (06.02.2016)
    • BC CSU Sibiu @lexCSU:

      !!!
      Ce sa zic...defapt cred ca voi trebuia sa fiti in locul nostru dar arbitrii nu v-au lasat, nu puteam sa va invingem la noi acasa fara ei.... Dar defapt tot din cauza arbitrilor sunteti si pe ultimul loc nu ? hai sa nu exageram .... nu exista meci in care sa nu se greseasca faze, inclusiv meciul trecut de la Craiova mi-au iesit peri albi, dar asta e la urma urmei nu din cauza lor am pierdut, daca echipa e valoroasa castiga in orice situatii...
      De ce sunteti fustrati ? mare bucurie ar fi fost printre suporterii Gazului daca pierdeam sau daca nu prindeam playofful, nu mai conta nici ca echipa lor e pe ultimul loc... asta e mentalitatea unora dintre voi

      cu 8 ani în urmă (06.02.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe martax:

      ce frustare...
      sincer nu comentam nimic după meciul acesta dacă nu vedeam acest titlul de excepție, care merită un premiu cu prisosință. Cred că rivalitatea asta e dusă prea departe. Îmi place doar atmosfera care se crează înainte de meciuri și mobilizare suporterilor (în ultima vreme doar a celor sibieni).
      Dacă e să vorbim de arbitraj din seara asta, nu cred că e greu pentru nimeni să vadă ce s-a întâmplat (dacă vrea să vadă). Am și zis, că Sibiul putea să câștige și altfel.Poate și eu eram mulțumit dacă Gazu câștiga astă seară în maniera în care a facut-o Sibiul. Și să nu uit că v-am ținut în șah cu doar 4 străini.
      Referitor la poziția din clasament, cred că era de așteptat un asemenea sezon după ceea ce s-a întâmplat în vară (reunire târzie, presezon ca și inexistent etc.). Noi nu am avut oamenii care să ajusteze lucrurile că și voi dacă rămâneați cu Amardi, Evans și Klassen, sigur nu erați departe de noi acum.

      cu 8 ani în urmă (07.02.2016)
    • BC CSU Sibiu @lexCSU:

      !!!
      Crede-ma ca stiu ce vb, dar in fine, sa o lasam asa, intradevar Gazul a jucat frumos dovada ca la fel ca si echipa noastra nu se rezuma totul la bani, dar o spun cu toata siguranta ca era extrem de greu sa pierdem azi acasa.
      In rest asa cum am mai zis-o sper sa vi se rezolve problemele si sa continue baschetul la Medias.

      cu 8 ani în urmă (07.02.2016)
    Raspunde
  • CS Gaz Metan Mediaș costi :

    Gazu
    Meci bun făcut de băieții noștrii! Păcat, nu poți câștiga dacă nu te lasă cele trei personaje minunate...

    cu 8 ani în urmă (07.02.2016) Raspunde
  • BC CSU Sibiu un ardelean :

    Gazu
    Eu cred ca "cele trei personaje mininate" v-au lasat sa castigati doar 2 meciuri sezonul asta ... Altfel ati fi fost lideri in clasament, neinvinsi ... Probabil mai ceva decat Golden State!!! Totusi, presimt ca nu o sa mai avem ocazii sa jucam cu voi meciuri oficiale, stiti de ce????? :):):)

    cu 8 ani în urmă (07.02.2016)
    • CS Gaz Metan Mediaș costi:

      Arbitrii
      Cred că e primul meci în care antrenorul vorbește clar despre arbitraj! Nu presimți deloc bine

      cu 8 ani în urmă (07.02.2016)
    • BC CSU Sibiu un ardelean:

      Gazu
      Eu presimt ca n-o sa mai jucam in aceiasi liga, anul viitor. Tu ce presimti?

      cu 8 ani în urmă (07.02.2016)
    • CS Gaz Metan Mediaș costi:

      Presimt
      că vom juca

      cu 8 ani în urmă (07.02.2016)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    Un titlu pe masura
    Cand am citit titlul prima oara mi s-a parut exagerat dar citind primul comentariu a lui lexCSU m-am razgandit deoarece se pare ca pentru CSU este o victorie de rascunat si ca important este din ce punct de vedere privesti meciul: dintr-o parte se vede o victorie de "rasunet" din alta o victorie "greu muncita" Fiecare are dreptul la parerea lui. Personal mi se pare un pic exagerat titlul deoarece la urma urmei nu ati invins in deplasare liderul campionatului ci ati invins acasa ultima clasata (no offence suporterilor mediesieni). Dar fiecare are dreptul la viziunea lui.

    cu 8 ani în urmă (07.02.2016) Raspunde
  • BC CSU Sibiu mid :

    csu
    Trebuie sa ne bucuram toti sibienii de aceasta performanta,cu atit mai mult cu cit ,am pornit la drum cu o echipa schimbata in intregime. Felicitori Dl Fleseriu !!!!Mediasul a avut o prestatie buna, ca de obicei la Sibiu, încercînd de fiecare data sa se mobilizeze dar victoria nu poate fi pusa la-ndoială. Am obținut o victorie absolut meritata. Cit despre rivalitatea dintre cele doua echipe, mentalitatea unora nu s-a schimbat deloc, si aici ma refer la aceste comentarii răutăcioase ce nu le fac cinste.Sa vi acum sa spui, ca arbitrajul ti-a fost ostil, e lipsit de fair play. Eu o spun cu sinceritate, Mediasul merita un loc mai bun in clasament .Oricum rămîn la idea ca titlul comentariului a fost unul f bun, considerînd calificarea noastra în play off o performanță cu ati mai mult cu cit,a fost obținută inainte detterminarea zezonului regulat, cu o echipa după cum spuneam, schimbata in întregime.Cit despre arbitraj, il consider unul f bun, sigur, greseli existînd de o parte si de alta.Cred ca a venit momentul ca si o parte dintre susținătorii echipei mediesene sa revină la sentimente mai bune,si sa înlocuiască acea mentalitate, ce nu le fac deloc cinste.Concluzie:Felicit din suflet echipa noastra pentru calificarea in play off!!!Ne-ati adus o mare bucurie! Sunteți buni si frumosi! HAI CSU !!!!!!!

    cu 8 ani în urmă (07.02.2016) Raspunde
  • BC CSU Sibiu mid :

    csu
    Felicit echipa Totalbaschet pentru profesionalismul si imparțialitatea de care dă dovada in comentariile sale, aducindu-ne acele informatii, ce face si mai frumos acest sport numit BASCHET!!!

    cu 8 ani în urmă (07.02.2016) Raspunde
  • BC CSU Sibiu mid :

    csu
    O parte dintre susținătorii echipei medie sens, n-ar trebui sa uite faptul ca baschetul rămîne totusi un fenomen sportiv, nu un cîmp de luptă........

    cu 8 ani în urmă (07.02.2016)
    • CS Gaz Metan Mediaș costi:

      Câmp de luptă
      Ce vrei să spui prin câmp de luptă?

      cu 8 ani în urmă (07.02.2016)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    calificare
    1. Felicitarile. Cu asta trebuie inceput, toti jucatorii, antrenorii merita din plin aceste felicitari pentru aceasta reusita, pe care aproape nimeni (inclusiv eu) nu o credea posibila la inceputul campionatului. Prin munca, daruire, spirit de sacrificiu, au aratat ca formeaza un grup unit, o adevarata ECHIPA.
    2. Suporterii. Extraordinari pe toata durata campionatului, au cantat si incurajat echipa, indiferent de adversar si de scorul de pe tabela. Sala plina meci de meci, atmosfera extraordinara, de-abia astept meciurile urmatoare.
    3. Meciul de astazi. Mediasul si-a vandut scump pielea, dar pana la urma, cu doar trei jucatori, nu prea poti castiga un meci. Lalovic si Harisson cred ca ai nu-si pot tine bratele ridicate vreo doua zile, la cum s-au luptat cu Dragusin. Pentru Dragusin mutarea asta la Medias pare sa-i faca bine, daca isi rezolva cumva si problemele de temperament. Noi, ca de obicei, cu cate un sfert de cosmar pe meci (30 de puncte in primul, 10 in al doilea)...pare sa devina marca proprie.
    4. Arbitraj. Trebuie sa avem fair-play, arbitrajul slab ca de obicei, doar ca de data asta au gresit mai mul in favoarea noastra. Cel putin in sfertul 3, au fluierat niste faulturi usoare, care pe ei i-au iritat si le-a fost greu sa ramana concentrati pe joc.
    5. Viitorul. Revin la o idee mai veche. Obiectivul de anul asta a fost depasit, sper ca in urmatoarele 10 meciuri sa-i vad mai mult in teren pe Paun, Tincu, Cioacata. Trebuie sa joace mai mult, pentru viitorul lor si al echipei noastre.

    Hai CSU!

    cu 8 ani în urmă (07.02.2016)
    • CS Gaz Metan Mediaș costi:

      Respect
      Respect pentru ceea ce ai zis despre arbitraj! Puțin recunosc asta

      cu 8 ani în urmă (07.02.2016)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu Fr3aksway :

    ...
    Termenul "victorie de rasunet" nu se refera neaparat la invingerea Mediasului, ci la obtinerea victoriei care ne califica automat in playoff.

    Aceasta performanta (victorie de rasunet) merita laudata pentru ca aproape nimeni nu dadea sanse Sibiului sa se califice, avand un buget mai mic decat anul trecut, cu jucatori mai slabi si mai neexperimentati.

    Si Gazul a facut anul trecut o figura frumoasa si desi a ajuns pe locul 9, tot a fost laudata pentru prestatie.

    cu 8 ani în urmă (07.02.2016)
    • BC CSU Sibiu JCN:

      Buget
      Asta cu bugetul mai mic e doar o presupunere, nu stim nici cat a fost anul trecut si nici cat e anul asta bugetul. Zic si eu.

      cu 8 ani în urmă (07.02.2016)
    Raspunde
  • CS Energia Târgu Jiu varanu :

    !!!
    credeam ca au batut pe miami heat sau lakers citind titlul....mai bine actualizati in timp real clasamentul decat sa faceti can-can...

    cu 8 ani în urmă (07.02.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cronicaru :

    Fără nervi
    Succes Sibiului în playoff...nu știu ce vor face dar au meritul de a fi ajuns aici....
    Să sperăm ca cei doi jucători care vin azi vor face minuni...altfel retrogradăm dacă nu cumva avem noroc ca nimeni să nu poată promova din lipsă de bani....în privința meciului în sine felicitări tuturor băieților...în special lui Naviskas și Dragusin dar nu poți face minuni cu 7 oameni....asta este anul trecut am bătut noi de două ori anul acesta ei....
    Nu va mai mirați atât de echipă noastră...e normal să ajungă așa când în Transgaz și Romgaz toți directorii importanți sunt din afară Mediasului...când au fost Florin Muntean și Marcel Piteiu s- a văzut....restul e gargară. Numai bine.

    cu 8 ani în urmă (08.02.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!