Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

4 noi transferuri pentru CST BC Alexandria

Paul Olar

Paul Olar
26.08.2014

CST BC Alexandria se întărește serios în vederea noii stagiuni. După ce a prelungit prelungit colaborarea cu jucătoare de bază precum Shanita Arnold sau Anca Șipoș, gruparea din Teleorman reușește noi transferuri. Acestea sunt Rachel Coffey, Anne Farrell,  Morgan Stroman și Stefka Miteva.

Născută în anul 1990, prima sportivă amintită activează pe postul de fundaș. Ea măsoară 1.70 m și este originară din Kingston, statul New York. Coffey a studiat la liceul din orașul natal, pentru ca mai apoi să ajungă la Universitatea Syracuse. Rachel a îmbrăcat maieul portocaliul al respectivei facultăți în perioada 2010/2014, totalizând 125 de apariții pe parchet, cu următoarele statistici: 4.8 puncte, 3.4 pase decisive și 1.9 recuperări.

De naționalitate americană este și Morgan Stroman, baschetbalistă ce dispune deja de experiență în duelurile europene. Absolventă a colegiului Miami, acolo unde s-a remarcat cu 11.4 puncte pe meci, respectiv 7.4 recuperări, Stroman a jucat și în campionatul Finlandei. Ea evoluează pe postul de extremă de forță și are 1.85 m înălțime.

În schimb, Anne Farrell provine din Elveția. Sportiva măsoară cu 2 cm mai mult decât Morgan și poate fi folosită atât pe postul de extremă, cât și pe cel de pivot. Interesant este faptul că baschetbalista din centrul Europei a bifat prezențe în NCAA, fiind componentă a echipei Centenary Ladies. CV-ul Annei cuprinde, de asemenea, jocuri la următoarele formații: Norrkoping Dolphins (Suedia) și Rilski Sportist (Bulgaria).

Cu meciuri în Bulgaria se laudă și Stefka Miteva, cea din urmă achiziție izbutită de Alexandria. Aceasta este un pivot de 1. 91 m, component de bază al naționalei țării vecine. Participând în preliminariile Eurobasket 2015, Miteva a ieșit în evidență cu 6.3 puncte, 9.3  recuperări și 0.3 assist-uri. Stefka a mai trecut, la nivelul formațiilor de club, pe la Blue Cats (Belgia), Levski Sofia, Mariana și Aros Leon (Spania).

Jucătoarele amintite vor fi, foarte probabil, ultimele noutăți din efectivul condus de Mădălin Piperea. CST BC Alexandria va da piept în prima confruntare oficială cu Olimpia CSU Brașov.

*Foto: vestnikpriatel.com, www.cuse.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!