Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

6 victorii consecutive pentru CSU Alba Iulia

Eduard Popa

Eduard Popa
25.11.2014

După victoria de pe teren propriu în compania echipei CSȘ Universitatea Craiova, scor 101-56, CSU Alba-Iulia a reușit să obțină astfel cea de-a șasea victorie consecutivă în sezonul 2014/2015 a Ligii Naționale de Baschet Feminin.

Victoria obținută în etapa a 13-a de către CSU Alba Iulia vine după alte cinci meciuri câștigate în LNBF, după cum urmează: etapa a 8-a: 79-36 vs CSU Oradea, etapa a 9-a: 77-74 @ Sepsi Sfântu Gheorghe, etapa a 10-a: 84-72 @CSM Satu Mare, etapa a 11-a: 92-37 vs Rapid București, etapa a 12-a: 83-61 @ Nova Vita Târgu Mureș. Astfel, media de puncte cu care CSU Alba-Iulia în aceste șase meciuri este o cifră foarte bună de 29,5 puncte.

Dintre cele șase victorii trebuie spus, ce-i drept, că unele sunt împotriva unor echipe tinere, fără mari pretenții, precum Rapid sau CSȘ Univerrsitatea Craiova, între aceste meciuri se numără și o victorie de senzație în deplasare la Sepsi Sfântu Gheorghe.

Desigur, putem argumenta că CSU Alba-Iulia a prins un culoar favorabil, însă, per total, la sfârșitul turului ardelencele se află la egalitate pe primul loc cu 24 de pct, înregistrând 11 victorii în 13 meciuri. Tot același număr de puncte îl au și ACS Sepsi Sfântu Gheorghe și CSM Târgoviște.

Acest palmares se datorează în mare măsură jucătoarelor Wumi Agunbiade (13 meciuri, 30 de min per meci, 17,7 puncte, 9,3 recuperări, 2,5 pase decisive și 2 intercepții, cu un procentaj de 50% de la 2 puncte și 63% de la 3 puncte) și Jessica Kuster (12 meciuri, 32 de min, 20,6 puncte pe meci, 8,3 recuperări pe meci și 1,8 intercepții, cu 51% procentaj de la 2 pct).

Singura echipă carepoate să egaleze seria de victorii consecutive ale celor de la CSU este Univ. Goldiș ICIM Arad. În acest moment arădencele au 5 victorii consecutive și un meci în plus de disputat, restanța din etapa a 13-a în compania celor de la Olimpia CSU Brașov. Dacă va reuși să învingă echipa din Brașov, ICIM Arad va ajunge la rândul său în grupul echipelor cu 11 victorii din 13 meciuri.

Primul meci din retur pentru CSU Alba-Iulia va avea loc pe 6 decembrie, în deplasare la Phoenix Galați.

*Foto: Facebook CSU Alba Iulia

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!