Stiri Acvile

A 3-a victorie la rând pentru România U18 feminin la turneul din Austria

Andreea Vlase

Andreea Vlase
05.08.2018

Naționala feminină sub 18 ani a României a bifat al 3-lea succes la rând în cadrul grupei A de la Campionatul European, Divizia B. Meciul dintre Islanda și România s-a încheiat cu scorul de 49-63, pe sferturi: 11-24, 8-14, 15-8, 15-17. Tricolorele s-au distanțat decisiv în prima repriză și au depășit momentul mai dificil din sfertul trei, când au reușit doar 8 puncte. Irina Părău a fost coșghetera partidei, contribuind cu un double-double la victoria României.

Islandezele aveau o înfrângere (51-80 cu Portugalia) și o victorie (93-41 cu Georgia) înaintea confruntării cu România. Tricolorele au deschis competiția cu două victorii (115-39 cu Georgia și 72-46 cu Cipru). Islandezele au început partida din ziua a treia de concurs cu Aegisdottir, Albertsdottir, Viktorsdottir, Benonysdottir și  Olafsdottir. Cătălin Tănase a apelat la Părău, Popescu, Ferariu, Ghiță și Vați. Tehnicianul naționalei U18 a României a făcut modificări în primul 5 de fiecare dată față de meciul precedent la acest turneu.

După ce în ziua anterioară au fost conduse în primul sfert, în meciul trei tricolorele nu au dat șanse adversarelor în startul partidei și au trecut imediat la conducere. Acestea au folosit din nou pressing-ul avansat care le-a dat multe satisfacții în zilele anterioare. Diferența era de 13 lungimi în favoarea României la prima pauză, 11-24. Sfertul secund a fost mai sărac în puncte, dar cu un plus de șase în dreptul româncelor. Acestea s-au distanțat și la 22 de puncte, dar au pierdut-o pe Ghiță, care s-a accidentat la genunchi în ultimul minut al sfertului și a avut nevoie de ajutor pentru a părăsi terenul. Islandezele au înscris în ultima secundă, iar la jumătatea partidei scorul era 19-38.

Islanda a început sfertul trei cu un run de opt puncte și s-a apropiat la 27-38. Tricolorele nu au mai fost la fel de eficiente în faza ofensivă și au înscris doar 8 puncte în această perioadă de joc, față de 15 ale adversarelor. 34-46 era scorul la ultima pauză.

Diferența de opt puncte s-a menținut în primele două minute ale sfertului patru. Vați și Ferariu au scuturat plasa de la distanță pentru a duce din nou ecartul în două cifre. La jumătatea ultimei perioade de joc scorul era 46-56. Părău și Orban au înscris din apropiere, iar Skuladottir a marcat de după semicerc pentru 49-60. A fost ultimul coș al Islandei în acest meci, cu aproximativ două minute și jumătate înainte de final. Pe final au fost multe pase greșite și ratări. Doar Părău a mai pus trei puncte pe tabelă, astfel că partida s-a încheiat cu scorul de 49-63. România obține a 3-a victorie din tot atâtea posibile la turneul din Austria și este lider în grupa A.

Irina Părău a fost cea mai eficientă jucătoare de pe teren, fiind în double-double cu 19 puncte și 11 recuperări, dintre care 8 ofensive. A adăugat 5 pase decisive, 6 mingi pierdute și 5 intercepții pentru +24 în dreptul eficienței. Pentru România au mai înscris: Ferariu 8 puncte (plus 7 recuperări), Csurulya 7 puncte, Vați 6 puncte, Vaida 5, Ghiță 5, Orban 4 puncte (plus 7 recuperări), Cătinean 4 puncte, Cazacu 3 și Popescu 2 puncte (plus 6 recuperări și 6 pase decisive). Birna Benonysdottir a fost cea mai bună islandeză, în double-double cu 14 puncte și 14 recuperări. A urmat-o Aegisdottir cu 12 puncte.

Ambele echipe au avut procentaj sub 35% la reușitele din acțiune, cu 24/73 în dreptul tricolorelor și 20/65 la islandeze. România a stat puțin mai bine la șuturile din semicerc, reușind 18 față de 13. Diferența s-a făcut și la numărul de recuperări, cu 61 în favoarea româncelor și 49 ale islandezelor.  

România este pe primul loc în grupa A cu 6 puncte din 6 și un coșaveraj de +116. Urmează Portugalia în clasament cu 5 puncte. Finlanda are momentan 4 puncte dar joacă de la ora 19 cu Georgia, echipă care a pierdut la scor toate meciurile de până acum, astfel că nordicele ar trebui să ajungă și ele la cota 6.

Luni este zi de pauză la turneul din Austria, înaintea ultimelor două etape. Pentru tricolore urmează duelul cu cealaltă formație neînvinsă din grupă, Finlanda. Acesta se va disputa marți, de la ora 19:00. În ultima etapă adversarul va fi Portugalia. Primele două clasate se califică în faza eliminatorie.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!