Stiri

ABLA. Baschet Club Best Arad a ieșit vicecampioană

Ciprian Petcuț

Ciprian Petcuț
16.05.2013

În perioada 11-12 mai a avut loc la Arad, semifinalele și finala turneului ABLA International Basketball, competiție rezervată jucătorilor sub 14 ani, fiind cea mai mare ligă de baschet amator din România.

Baschet Club Best Arad și Bekes SZSK s-au calificat în finala competiție după ce au trecut în penultimul act de formația New Generation Timișoara, respectiv Hodmezovasarhely din Ungaria. De altfel, cele două finaliste au terminat sezonul regulat pe primele 2 poziții ale clasamentului. Echipa arădeană a trecut fără mari probleme în semifinale de formația timișoreană, impunându-se cu scorul 72-54. În cealaltă semifinală, maghiarii de la Bekes au avut o misiune mult mai dificilă împotriva compatrioţilor săi, trecând la limită cu scorul de 63-57.

În finala competiție, Bekes SZSK s-a impus în fața echipei Baschet Club Best Arad cu scorul 68-61, la capătul unei partide extrem de disputate, dar cu maghiarii mai tot timpul în avantaj pe tabelă. Arădenii au avut și ghinion, cel mai bun jucător al echipei, Adam Kovacs, accidentându-se în sfertul 2 al ultimul act al turneului de juniori ABLA.

De notat că la această competiție au participat 12 echipe, făcându-și loc și Academia de Baschet a campioanei României la senioare, Univ. Goldiș ICIM Arad, care a terminat competiția pe poziția a 5-a. Putem să mai spunem că la vicecampioana acestui turneu, Baschet Club Best Arad, evoluează Bobroczky Robert, jucător care are 13 ani, o înălţime de 2,16 metri şi este cel mai înalt băiat de vârsta sa din Europa.

Clasamentul primelor 4 echipe din turneul ABLA International Basketball este următorul:

1 Bekes SZSK
2 Baschet Club Best Arad
3 Hodmezovasarhely
4 New Generation Timișoara
Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate