Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ACS KSE Târgu Secuiesc obține al 3-lea succes la rând în grupa valorică B din LNBF

Andreea Vlase

Andreea Vlase
08.11.2018

ACS KSE Târgu Secuiesc și CSM Alexandria au disputat astăzi restanța din etapa a 4-a a grupei valorice B din Liga Națională de Baschet Feminin. Gazdele s-au impus cu 64-41, pe sferturi: 10-10, 19-14, 14-6 și 21-11. Kayla Mobley a fost coșghetera partidei cu 31 de puncte pentru ACS KSE, fiind în double-double cu 12 recuperări. Paloma Cucu a fost principala marcatoare de la oaspete, cu 14 puncte.

S-au întâlnit două echipe cu multe jucătoare tinere în componență. De la gazde singura sportivă peste 23 de ani este americanca Mobley. Teleormănencele au o medie de vârstă chiar mai scăzută, cu Mihai fiind singura jucătoare peste 18 ani. ACS KSE Târgu Secuiesc venea cu moralul ridicat după primele victorii din campionat, cu Agronomia București și CSU CSM Oradea. Elevele lui Mădălin Piperea au evoluat în weekend în campionatul rezervat jucătoarelor sub 18 ani, unde au 7 victorii din 7. În grupa B a Ligii Naționale, CSM Alexandria nu a reușit încă să obțină primul succes din istoria noului club.

ACS KSE Târgu Secuiesc a început partida cu Debreczi, Boloni, Csurulya, Danalache și Mobley. CSM Alexandria le-a avut în 5-ul de start pe Bota, Mihai, Cucu, Mazilu și Horlea. Gazdele au început cu 6 puncte la rând, prin Mobley și Holinka Miklos. Cucu înscria primele puncte ale oaspetelor la intrarea în a doua jumătate a sfertului 1, iar împreună cu Fiereșteanu le-a dus în avantaj, 6-8. S-a înscris puțin în primele zece minute, iar la prima pauză scorul a fost 10-10.

Crăciunescu le-a readus pe teleormănence în avantaj și Mihai reușea prima triplă în minutul 13, pentru 12-16. Cucu a mărit ecartul la 5 puncte pentru oaspete, dar au urmat patru minute când acestea nu au găsit drumul spre coș. Danalache a egalat cu cinci puncte la rând, inclusiv prima triplă a gazdelor, iar Mobley și Csurulya au dus run-ul la 11 puncte și scorul devenea 26-20. La jumătatea partidei tabela arăta 29-24.

CSM Alexandria a avut nevoie de mai mult de trei minute pentru a înscrie după revenirea de la vestiare, timp în care covăsnencele s-au desprins la 12 puncte. A fost rândul gazdelor să nu înscrie mai mult de trei minute și Mihai, Cucu și Mazilu au înjumătățit diferența. Teleormănencele nu au găsit drumul spre coș în a doua jumătate a perioadei de joc, astfel că elevele lui Ljubomir Kolarevic sconduceau cu 43-30 la ultima pauză.

Sfertul patru a început cu greșeli de ambele părți. Gazdele s-au distanțat la 20 de puncte în minutul 33, scor 51-31. Crăciunescu a răspuns cu o triplă, dar ACS KSE Târgu Secuiesc și-a mărit ecartul, la 28 de puncte. Mazilu a înscris ultimele cinci puncte ale partidei, care s-a încheiat cu scorul de 64-41. Pentru covăsnence este a treia victorie la rând, după ce au început campionatul cu trei înfrângeri. CSM Alexandria ajunge la 5 partide fără succes.

Kayla Mobley a reușit o nouă prestație excelentă și a îmbunătățit cu un punct recordul de puncte înscrise în acest campionat, pe care tot ea îl deținea. Americanca a fost în double-double în fața CSM-ului, cu 31 de puncte și 12 recuperări. Pentru ACS KSE Târgu Secuiesc au mai înscris: Danalache 8 puncte, Debreczi 7 puncte (8 recuperări), Csurulya 7 puncte, Boloni 7 puncte (5 pase decisive) și Holinka Miklos 4 puncte.

Paloma Cucu a fost cea mai bună marcatoare de la oaspete cu 14 puncte. Pentru CSM Alexandria au mai înscris: Mazilu 7 puncte, Crăciunescu 6, Mihai 6 puncte (6 recuperări), Fiereșteanu 4 puncte (7 recuperări), Lungu 2 puncte și Horlea 2 puncte.

CSM Alexandria mai are două partide înainte de pauza pentru naționale. Teleormănencele au programate două meciuri în zile consecutive. Acestea joacă vineri, de la ora 17, la Târgu Mureș, în etapa a 8-a, prima din retur. Tinerele jucătoare conduse de Mădălin Piperea mai joacă luni, 12 noiembrie, la București cu Rapidul. Pentru ACS KSE Târgu Secuiesc urmează o pauză de 20 de zile. Covăsnencele stau în prima etapă din retur, din weekend, astfel că au următorul meci în 28 noiembrie, la Phoenix Știința Constanța, în etapa a 9-a, a doua din retur.

*foto: Zsoli Jeffwarder

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!