Stiri Liga I Masculin

ACS Magic Sibiu și ABC Atheltic Constanța se aliniază la startul Ligii I

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
16.10.2016

 

Primele partide din noul sezon al Ligii I de baschet masculin se joacă astăzi, iar printre formațiile care se aliniază la startul competiției se numără și două debutante. Este vorba de ACS Magic Sibiu, care revine în Liga I după o pauză de câțiva ani, și de ABC Atheltic Constanța, echipă care în trei ani își propune promovarea în primul eșalon.

(foto: Magic Sibiu)

Sibiul este reprezentat de o nouă echipă în Liga I de baschet masculin

Conceptul Magic Sibiu este cunoscut în rândul iubitorilor baschetului din oraș, fiind inițiat pentru prima dată în anul 2006, de Dan Fleșeriu, actualul antrenor al CSU Sibiu. Echipa a mai evoluat în Liga I, ultima dată în sezonul 2012-2013, iar acum își reia traseul cu scopul de a promova baschetul în rândul tinerilor pasionați de acest sport. „Magic Sibiu renaște la inițiativa unui grup de oameni dispuși să investească timp și pasiune în baschet, misiunea clubului sibian în următoarele sezoane competiționale fiind de a propulsa cel puțin unul dintre juniorii echipei (sub 20 de ani) la o echipă profesionistă din Liga Națională de Baschet Masculin. Până la îndeplinirea acestui obiectiv, ACS Magic Sibiu mai are o opțiune și anume de a transfera unul dintre juniorii săi la o echipă din Liga I care are ca obiectiv promovarea în primul eșalon”, se arată într-un comunicat de presă transmis de ACS Magic Sibiu.

Lotul ACS Magic Sibiu este format din juniori, dar și foști baschetbaliști de performanță: Andrei Eduard Bălcescu, Adrian Bleoca, Flavius Cotrigășanu, Andrei Dinu, Alexandru Hulpuș, Grațian Lupu, Traian Petru, Raul Damian Pleșca, Dragoș George Preda, Jery Georgescu, Radu Schiau, George Alexandru Tănase, Laurențiu Popa, Ovidiu Șimon și Lukas Grecu. Gruparea va fi condusă de pe banca tehnică de antrenorul Bogdan Spînu, fost jucător al CSU Sibiu. Cinci dintre jucătorii care se regăsesc în lotul de acum al ACS Magic Sibiu au evoluat și în ultimul sezon al echipei în Liga I, fiind vorba de George Tănase, Alexandrul Hulpuș, Flavius Cotrigășanu, Andrei Dinu, Bogdan Spînu și Grațian Lupu.

Echipa sibiană a fost repartizată în grupă cu alte șase formații și își va începe parcursul în Liga I astăzi. ACS Magic Sibiu întâlnește pe teren propriu echipa satelit BC CSU 2 Sibiu, meciul urmând să se desfășoare de la ora 18, în sala CSS Sibiu de lângă Teatrul Național „Radu Stanca”. Proiectul este cofinanţat de Consiliul Local Sibiu şi Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sportivă a Sibiului.

 

ABC Athletic Constanța debutează în Liga I cu gândul de a ataca promovarea în următorii trei ani

ABC Athletic Constanța a fost repartizată în grupa a 3-a a Ligii I și va disputa primul meci astăzi, pe teren propriu, de la ora 13, în compania celor de la ACS Agronomia 4Sports Buc. Este primul sezon al constănțenilor în eșalonul secund, până acum echipa fiind reprezentată doar la nivelul competițiilor de juniori. Proiectul a fost demarat cu nouă ani în urmă de Bogdan Ivanovici și Alexandru Olteanu, iar acum echipa pleacă la drum cu gânduri mărețe, stabilindu-și ca obiectiv promovarea în Liga Națională de Baschet Masculin după trei sezoane.

(foto: observator.ro)

„Suntem puţini încărcaţi emoţional înaintea primului meci, dar ne dorim un debut pozitiv. Obiectivul primului sezon e să fim cât mai constanţi, să obţinem cât mai multe victorii şi să consolidăm o echipă pentru anii următori. După trei sezoane, ne propunem să atacăm şi promovarea. Avem un meci destul de greu la debut, chiar dacă şi Agronomia 4 Sports are tineri în componenţă. Avem însă şansa noastră şi credem în ea“, a declarat antrenorul principal Alexandru Olteanu, citat de ziuaconstanța.ro.

Din lotul ABC Athletic Constanța  fac parte: Cătălin Miloş, Ionuţ Neacşu, Andrei Dumitrescu, Andrei Oprean, Dinu Gavrilă, Mario Takacs-Sixt, Sergiu Ursu, Andrei Bercea, Alexandru Unitu, Alexandru Vidreanu, Andrei Grigore, Sebastian Matei, Alain Peteu, Radu Stan, Sever Coman, Rareş Mocanu, Dumitru Nancu, Adrian Trandafir, Alexandru Liţă, Şenai Isleam, Claudiu Filip, Ionuţ Omocea şi Mihai Vlad. Doar patru dintre ei sunt seniori: Adrian Trandafir (28 de ani, 1,90 m, extremă, fost component al BC Farul), Alexandru Liţă (29 de ani, 1,96 m, centru, fost component al BC Farul), Şenai Isleam (39 de ani, 2,17 m, centru, fost component al echipei naţionale şi al altor echipe de primă ligă) şi Mihai Vlad (26 de ani, 1,81 m, fundaş constănţean, care a jucat la mai multe formaţii din ţară). 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!