Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ACS Sepsi și Universitatea Cluj, la prima întâlnire după finala din sezonul trecut

Andreea Vlase

Andreea Vlase
08.12.2017

ACS Sepsi SIC și Universitatea Cluj-Napoca se întâlnesc sâmbătă la Sepsi Arena, în etapa a 9-a a Ligii Naționale, ultima din turul sezonului regulat. Va fi prima partidă dintre cele două formații în noua sală din Sfântu Gheorghe. Este primul duel după finala campionatului trecut.

Atunci ACS Sepsi s-a impus cu 3-1 după ce clujencele au câștigat în deplasare prima partidă. Meciul patru al finalei, cel care a adus al doilea titlu la rând pentru alb-verzi, a fost marcat de încercarea lui Zoran Mikes de a-și scoate echipa de pe teren în minutul 36, când gazdele conduceau la șase puncte. Antrenorul lui Sepsi era nemulțumit de arbitraj. La reluare oaspetele au avut un run de 14 puncte și au câștigat meciul cu 85-76. Ambele loturi au suferit modificări majore în vară, iar Thompson și Neagu își vor înfrunta echipele din stagiunea precedentă.

Cele două echipe s-au întâlnit în opt partide sezonul trecut. Sepsi s-a impus în ambele meciuri din prima fază a sezonului regulat, iar în februarie câștiga acasă la Final 8-ul Cupei. În grupa 1-6 victoriile au fost împărțite, cu fiecare echipă câștigând pe propriul teren. Din 2012, de când există ACS Sepsi SIC, au fost 17 meciuri directe. 15 victorii le-au revenit alb-verzilor, în timp ce clujencele au în cont cele două succese obținute în sezonul trecut.

ACS Sepsi a rămas singura echipă cu un parcurs perfect în această ediție de campionat după ce s-a impus cu 78-59 la Satu Mare. Alb-verzile au 14 puncte după ce au câștigat 7 meciuri la rând. Universitatea este pe locul șase cu 10 puncte și un bilanț de 3 victorii și 4 înfrângeri. Echipa lui Dragan Petricevic a câștigat marți restanța de acasă cu SCM Timișoara, scor 91-76.

Nu trebuie neglijat faptul că formația din Covasna poate să treacă 6 străine pe foaia de joc, datorită participării în EuroCup. După meciul de sâmbătă urmează o nouă partidă în competiția continentală pentru elevele lui Zoran Mikes. Joi, 14 decembrie, alb-verzile primesc vizita lui Olympiakos, în primul meci din play-off.

Celelalte echipe din campionat au dreptul să treacă pe foaia de joc doar 5 straniere. Universitatea Cluj va trebui să lase o străină pe dinafară, având 6 în total. Gruparea de pe Someș a renunțat recent la Stroman care nu a mai jucat din prima etapă.

În ceea ce privește cifrele din actuala ediție a Ligii Naționale, Sepsi are cel mai bun atac cu  o medie de 82,1 puncte în 7 partide. Universitatea Cluj a marcat, în medie, 71 de puncte pe meci. Campioana en-titre stă mai bine și în ceea ce privește defensiva, având doar 63,7 puncte primite/meci, în timp ce clujencele au 70,9. Sepsi are medii mai bune la recuperare (43 față de 39,3), assist-uri (22,7 la 16,3), intercepții (11 față de 6,3) și la aruncările de două puncte (53,8% la 43,4%). „U” are un procentaj mai bun la aruncările de la distanță (36,6% față de 32,7%) și stă mult mai bine la linia de fault cu 83,8%, în timp ce alb-verzile au transformat doar 54,1% din libere.

Meciul dintre ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și Universitatea Cluj-Napoca este programat sâmbătă de la ora 18:30 la Sepsi Arena. Partida va fi arbitrată de Andrada Csender, Costin Bogdănescu și Andrei Hapău, supervizați de Alina Moanță.

*foto: Gyurkó-Henning Balázs / Crow Security

3 comentarii la aceasta stire:
  • CSU ACS Rookies Oradea laca1968 :

    Hai Sepsi!
    Succes!!!

    cu 6 ani în urmă (08.12.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    Asteptam cu brate deschise echipa clujeana.Speram ca vom avea de aceasta data un arbitraj corect,fara greseli cenderiste...speram ca Petricevic sa aibe un comportament demn si de respect fata de echipa campioana si fata de spectatori.SUCCES FETELOR ! SINTETI NET SUPERIOARE echipei din Cluj,deci vom castiga !!

    cu 6 ani în urmă (09.12.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    Sa speram,Amanda Thompson va avea un comportament mai fair play pe terenul fostei sale echipe ca comportamentul
    lui T.Harrison la S.Mare.SUCCES SEPSI SICULORUM !

    cu 6 ani în urmă (09.12.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!