Stiri

ACS Sepsi SIC încheie cu o înfrângere campania europeană din acest sezon

Andreea Vlase

Andreea Vlase
13.12.2018

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și-a încheiat participarea în această ediție a EuroCup Women cu o înfrângere acasă în fața formației turce Orman Genclik. Scorul a fost 50-69, pe sferturi: 8-19, 21-26, 6-13, 15-11. Campioana României juca doar pentru palmares meciul din ultima etapă, fiind deja eliminată din cursa pentru faza eliminatorie. Orman Genclik avea nevoie de victorie pentru a urca pe locul 2, calificant.

Zoran Mikes a început partida cu Annemarie Godri-Părău, Ioana Ghizilă, Marina Solopova, Peyton Whitted și Kristina Higgins. În acest meci au jucat Solopova și Slamova, menajate în ultima partidă din campionat din cauza unor mici accidentări. Orman Genclik le-a avut în 5-ul de start pe Kahleah Copper, Rebekah Gardner, Marie Ruzickova, Aneika Henry și Miray Sahin. Higgins a deschis scorul și oaspetele au trecut la conducere de la linia de fault. Au fost mai mult de cinci minute fără reușite ofensive pentru gazde și turcoaicele au avut un run de 9 puncte. Godri-Părău a înscris din apropierea inelului și au urmat din nou momente mai bune pentru vizitatoare, care au dus scorul la 4-15. Sepsi a avut șase puncte la rând cu care s-a apropiat la 7 puncte, iar la prima pauză scorul era 8-19.

Ghizilă reușea primele două triple ale partidei pentru 14-23 și campioana României avea un ritm mai bun în atac în sfertul secund. Elevele lui Zoran Mikes s-au apropiat la 8 puncte la intrarea în a doua jumătate a perioadei de joc. Au urmat momente cu ratări de ambele părți și Copper a înscris primele două aruncări de afară pentru oaspete, ducând scorul la 27-39. Ecartul a crescut în continuare, iar la pauza mare tabela arăta 29-45.

Sepsi a avut din nou probleme în faza ofensivă, marcând doar două puncte în primele șase minute de după revenirea de la vestiare, prin Higgins. Turcoaicele au profitat și s-au distanțat la 22 de puncte. Pe finalul sfertului s-a înscris destul de puțin și scorul ultimei pauze a fost 35-58.

Copper a transformat o liberă din două în primul minut al sfertului patru și a fost rândul oaspetelor să lege minute fără coș. Ghizilă, Higgins și Godri-Părău le-au apropiat pe covăsnence la 42-59 cu șapte minute rămase din joc. Au urmat trei minute în care nici Sepsi n-a înscris, oprite de tripla lui Godri-Părău care a dus scorul la 45-59. Gardner a oprit seceta turcoaicelor după cinci minute și jumătate de la precedenta reușită, iar Henry ducea scorul la 45-62. Godri-Părău a marcat de la distanță la ultima fază și partida s-a încheiat cu scorul de 50-69.

Orman Genclik ia fața colegei de campionat, Mersin BSB, în lupta pentru calificarea în faza următoare. ACS Sepsi SIC termină grupa pe ultima poziție, cu o victorie în 6 partide. Mai departe s-au calificat primele două clasate din fiecare grupă, plus două cele mai bune locuri 3 din fiecare conferință.

Oaspetele au profitat de greșelile covăsnencelor, în urma cărora au înscris 22 de puncte, față de 4. A fost o diferență semnificativă și la recuperări, cu 57 pentru turcoaice și 36 pentru Sepsi. Orman a reușit 21 de recuperări ofensive.

Kahleah Copper a fost coșghetera partidei cu 22 de puncte, fiind în double-double cu 12 recuperări. A urmat-o Gardner cu 17 puncte și 9 recuperări, iar Henry a terminat în double-double cu 16 puncte și 11 recuperări.

Annemarie Godri-Părău a fost cea mai bună marcatoare a campioanei României, cu 15 puncte (3x3), fiind în double-double cu 11 recuperări, plus 6 pase decisive. Pentru ACS Sepsi SIC au mai înscris: Ghizilă 10 puncte, Slamova 9 puncte (5 recuperări), Higgins 8 puncte, Mîrne-Nagy 6 și Whitted 2 puncte (6 recuperări).

Pentru ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe urmează în 19 decembrie deplasarea de la Satu Mare, în ultima etapă a primei faze din campionat.

*foto: fiba.basketball

1 comentariu la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!