Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe caută a 13-a victorie consecutivă cu Olimpia CSU Brașov

Andreea Vlase

Andreea Vlase
25.01.2019

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe primește sâmbătă vizita Olimpiei CSU Brașov, de la ora 19:00, în cadrul Grupei Roșii din Liga Națională de Baschet Feminin. Campioana s-a impus în ambele dueluri directe din acest sezon, având 12 victorii la rând în fața brașovencelor. Covăsnencele pornesc și în acest meci ca favorite în fața unei echipe care a avut un lot redus în acest sezon.

Deținătoarea titlului vine după trei partide în care a depășit granița celor 90 de puncte și în care a încasat 54. ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe are 14 victorii din 14 în această ediție a Ligii Naționale. Elevele lui Zoran Mikes au deschis faza a doua a sezonului regulat cu patru succese: 82-60 cu Phoenix Știința Constanța, 96-54 la Cluj-Napoca, 90-54 cu CSM Târgoviște și 92-54 la Arad. La ultima partidă, campioana a fost cu 10 jucătoare la Arad, dintre care au jucat doar 9. Tehnicianul covăsnencelor a preferat să o protejeze pe Angelika Slamova, care a avut o mică accidentare la gleznă. La alb-verzi lipsește în continuare Jovana Pasic, cu probleme la umăr din luna noiembrie, dar pe care Zoran Mikes speră că o va putea folosi din nou până la finalul sezonului.

Olimpia CSU Brașov a jucat 5 meciuri în faza a doua a sezonului regulat și are 3 înfrângeri (74-80 la Cluj-Napoca, 79-90 la Satu Mare și 61-69 la Târgoviște). Formația de sub Tâmpa s-a impus la Arad (82-72) și acasă cu Phoenix Știința Constanța (74-60). La meciul de săptămâna trecută, de la Târgoviște, Dan Calancea a folosit din nou o rotație foarte scurtă, cu trei jucătoare din primul cinci pe teren toate cele 40 de minute și celelalte două peste 36 de minute. La acel meci nu au putut evolua Romina Filip și Carla Bartee, din motive medicale. Tehnicianul medaliatei cu bronz a cerut întăriri de mai multe luni, dar clubul nu a anunțat încă transferuri.

Sunt patru puncte în clasamentul Grupei Roșii între cele două echipe. ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe este pe prima poziție cu 26 de puncte după 14 victorii (pe teren a acumulat 28 de puncte). Olimpia CSU Brașov este a 4-a, cu 22 de puncte după 7 succese și 8 eșecuri. Covăsnencele s-au impus în toate cele 7 meciuri de pe propriul teren în această ediție de campionat, iar brașovencele au 3 victorii și 6 înfrângeri în deplasare.

În ceea ce privește mediile celor două echipe, campioana are 85,4 puncte înscrise pe meci și 60 primite, în timp ce Olimpia CSU a marcat 74,8 puncte pe partidă și a primit 79,3. Alb-verzile stau mai bine și la recuperări (43,5 recuperări pe meci la 35,9), pase decisive (22,8 la 19,9), intercepții (10,7 la 6,7) și mingi pierdute (15,1 la 16,4). Brașovencele au medii mai bune la capace (2,3 la 1,8) și faulturi (16,5 la 16,9). Cele două echipe au procentaje apropiate la aruncările libere (73,9% pentru Sepsi față de 73,7%). Gazdele de mâine stau mult mai bine la șuturile de la semidistanță (57,7% față de 47,9%), iar brașovencele au un procentaj mai bun de afară (38,1% la 33,2%).

Kristina Higgins și Carla Bartee sunt cele mai bune marcatoare și recuperatoare de la cele două echipe. Pivotul campioanei are 19,1 puncte pe meci și 12,4 recuperări (cele mai bune din prima grupă valorică), în timp ce Bartee are medii de 18 puncte și 9,9 recuperări. Cele mai bune pasatoare ale combatantelor de mâine sunt căpitanii. Annemarie Godri-Părău are cea mai bună medie de assist-uri din campionat, 6,9, iar Biljana Pesovic are 6.

Prima confruntare stagională dintre cele două formații a adus o victorie categorică pentru ACS Sepsi SIC, la Sfântu Gheorghe, în 20 octombrie. Gazdele s-au impus atunci cu 96-57 și au avut 11 marcatoare. Kristina Higgins a încheiat în double-double cu 17 puncte și 11 recuperări, iar de la alb-verzi au mai fost în double-digits Angelika Slamova cu 18 puncte și Peyton Whitted cu 16. Alina Podar a fost coșghetera acelui meci cu 23 de puncte, urmată de la oaspete de Kristina Arsenic și Amira Al Ash Hab, cu 11 puncte.

Returul s-a disputat la începutul lunii decembrie și ACS Sepsi SIC l-a câștigat cu 84-71, după ce gazdele aveau 12 puncte în față la prima pauză. Covăsnencele veneau atunci după lunga deplasare din Rusia. Kristina Higgins a fost coșghetera partidei cu 26 de puncte, fiind din nou în double-double în fața fostei sale echipe, cu 14 recuperări. Pentru alb-verzi au mai fost în double-digits: Peyton Whitted cu 16 puncte, Ioana Ghizilă cu 14 și Nora Demeter cu 10. De la gazde s-au remarcat Biljana Pesovic și Carla Bartee cu 25 de puncte, respectiv 21 de puncte și 13 recuperări.

Din 2012 până acum au fost 22 de confruntări oficiale în competițiile interne între cele două echipe. Covăsnencele conduc categoric, având 21 de victorii. Singurul succes brașovean s-a conturat în decembrie 2015, 77-74 acasă. De atunci alb-verzile au 12 victorii consecutive și sunt favorite și la meciul de mâine.

Partida dintre ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și Olimpia CSU Brașov se joacă sâmbătă, 25 ianuarie, de la ora 19:00, la Sepsi Arena. Meciul contează pentru etapa a 6-a din Grupa Roșie a Ligii Naționale de Baschet Feminin.

*foto: D.P. Sports Photographer flickr

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!