Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ACS Sepsi SIC câștigă la scor pe terenul Universității Cluj

Andreea Vlase

Andreea Vlase
05.01.2019

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și-a continuat parcursul perfect în Liga Națională de Baschet Feminin, obținând a 12-a victorie consecutivă. Meciul dintre Universitatea Cluj și deținătoarea trofeului s-a încheiat cu scorul de 54-96, pe sferturi: 11-27, 13-17, 16-25, 14-27. Campioana și-a respectat statutul de favorită și s-a distanțat aproape tot meciul, până la un maxim de 50 de puncte. Gazdele au avut mult mai multe minute în care nu au găsit drumul spre coș. Kristina Higgins a fost cea mai eficientă jucătoare de pe teren, trecându-și în cont un nou double-double.

Universitatea Cluj a început partida cu Rishonda Napier, Paula Cenean, Irina Părău, Adina Ciciovan și Aleksandra Begenisic. ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe le-a avut în 5-ul de start pe Annemarie Godri-Părău, Ioana Ghizilă, Marina Solopova, Peyton Whitted și Kristina Higgins.

Higgins a înscris prima, din apropierea panoului, iar Cenean reușea primul punct al gazdelor, de la linia de fault. Higgins a marcat primele 8 puncte ale formației vizitatoare, Ghizilă a reușit prima triplă a meciului, iar Solopova și Părău au dus run-ul campioanei la 13 puncte. Au fost mai mult de trei minute fără coș pentru alb-negre și scorul era 3-17 în minutul șase. A fost rândul alb-verzilor să nu înscrie mai mult de două minute, timp în care Părău, Begenisic și Napier și-au apropiat echipa la șase lungimi. Clujencele nu au mai găsit drumul spre coș în ultimele două minute ale sfertului și elevele lui Zoran Mikes au încheiat perioada de joc cu un run de 10 puncte. La prima pauză tabela arăta 11-27.

Whitted marca primele două puncte din sfertul secund și ducea diferența la 18 lungimi. Ciciovan, Sfîrlea și Părău au micșorat ecartul la 12 puncte, dar au fost din nou mai mult de trei minute fără coș pentru gazde. Whitted, Higgins și Solopova au distanțat din nou deținătoarea titlului la 18 puncte, după intrarea în a doua jumătate a sfertului. Au fost câteva greșeli ale ambelor echipe și oaspetele au profitat mai bine de momentele în care adversarele nu au găsit drumul spre coș. Higgins și Părău au mărit diferența la 23 de puncte. Cenean a marcat ultimul coș al reprizei și la pauza mare scorul a fost 24-44.

După revenirea de la vestiare, jocul a continuat să fie controlat de campioană, care și-a mărit avansul la 29 de puncte la finalul sfertului patru. Scorul ultimei pauze a fost 40-69. Alb-verzile au avut un run de 18 puncte după mijlocul sfertului patru, prin care s-au dus la o diferență de 50 de puncte după tripla Solopovei, când mai era un minut și jumătate. A fost ultimul coș al oaspetelor, iar clujencele au mai înscris 8 puncte în finalul partidei care s-a încheiat cu scorul de 54-96.

Pentru ACS Sepsi SIC este a 12-a victorie în această ediție de campionat și conduce în clasament cu 22 de puncte, în timp ce clujencele ajung la 11 înfrângeri și încheie clasamentul Grupei Roșii cu 13 puncte. Covăsnencele au dominat la aproape toate capitolele în duelul din etapa a 3-a, având 56% reușite din acțiune (37 din 66) față de 30% în dreptul gazdelor (16/52). Alb-verzile au reușit 54 de puncte din spațiul de trei secunde față de 16. Formația luI Zoran Mikes a încheiat meciul cu 10 reușite de la distanță față de 5. Universitatea a transformat 17 libere față de 12. Sepsi a avut 11 recuperări în plus (39 la 28) și a încheiat meciul cu 22 de puncte înscrise pe contraatac, la 4.

Kristina Higgins a fost coșghetera partidei cu 23 de puncte, fiind din nou în double-double cu 15 recuperări. Pentru ACS Sepsi SIC au mai înscris: Slamova 18 puncte (2x3), Solopova 17 puncte (3x3, plus 7 recuperări), Ghizilă 16 puncte (4x3), Godri-Părău 9 puncte (9 pase decisive, dar și 5 mingi pierdute), Whitted 9 puncte și Șipoș 4.

Rishonda Napier a fost cea mai bună marcatoare de la gazde cu 12 puncte, dar a și pierdut 6 mingi. Pentru Universitatea Cluj au mai înscris: Părău 11 puncte, Morse 9, Cenean 7, Boț 5, Begenisic 4 puncte (7 recuperări), Sfîrlea 4 puncte și Ciciovan 2.

Ambele echipe vor evolua pe propriul teren în etapa următoare, din 12 ianuarie. ACS Sepsi SIC va primi vizita celor de la CSM Târgoviște, iar Universitatea Cluj va juca cu FCC ICIM Arad.

3 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca mihaicj :

    ...
    Ovidiu Vasu, PLEACĂ !

    cu 5 ani în urmă (06.01.2019) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca CJ Stefan :

    Vasu
    Toate sporturile de echipa de la CSU sunt la pamant. Ma mir ca aici nu sunt carcotasi, doar la U-BT. Domnule Vass Bella ce parere ai despre situatia de aici?

    cu 5 ani în urmă (06.01.2019) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMIOANA !
    FELICITARI FETELOR!! Clujul nu mai conteaza in acest campionat !

    cu 5 ani în urmă (06.01.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!