Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

ACTUALIZARE. Surse. Țîbîrnă, Voiculescu spre CSM București?

Adrian Micinic

Adrian Micinic
25.05.2013

Sâmbătă (25.05), ora 13:00
Lucian Țîbîrnă, fratele lui Bogdan, este în discuții cu CSM București. De altfel, gruparea din capitală își propune să legitimeze mai mulți tineri jucători români în vederea abordării următorului sezon competițional.

În sezonul 2012/13, Lucian a evoluat pentru LPS Focșani. El a jucat atât în campionatul U18 masculin, cât și în Liga II (U23).

Cătălin Voiculescu rămâne o variantă pentru postul de manager al echipei CSM București.

În ceea ce-l privește pe Bogdan Țibîrnă, se pare că a ajuns la un acord de principiu cu conducerea CSM Oradea pentru un nou contract.

Sâmbătă (25.05), ora 0:00
Bogdan Țîbîrnă
ar putea reveni în capitală. Surse apropiate de site-ul TotalBaschet au dezvăluit că pivotul în vârstă de 22 ani, care a evoluat în ultimul sezon și jumătate la CSM Oradea s-ar afla în discuții cu CSM București.

Varianta cu tânărul pivot la gruparea din capitală este alimentată în principal de posibilitatea ca la nivel de management CSM București să sufere o schimbare semnificativă. Concret, Cătălin Voiculescu ar putea deveni noul manager al echipei eliminate în primul tur al playoff-ului pentru a doua oară consecutiv.

Voiculescu este cunoscut în baschetul românesc după experiența de la CS Otopeni, acolo unde a fost manager preț de mai multe sezoane. Alături de el, 'aviatorii' au bifat două calificări la turneul final al Cupei României, respectiv o calificare în playoff. La gruparea ilfoveană a evoluat și Țîbîrnă în două perioade diferite. De altfel, Bogdan a fost legitimat de CSM Oradea chiar de la echipa de lângă aeroport, chiar în perioada în care aceasta s-a retras din campionat.

Referitor la CSM București, sursele TotalBaschet susțin că se dorește un proiect construit în jurul baschetbaliștilor autohtoni. Un alt nume vehiculat este Vlad Corpodean, jucător care a înregistrat un vizibil progres alături de BC Miercurea Ciuc în ultimul sezon. S-ar părea să CSM București intenționează să legitimeze cel mult trei jucători străini în ediția următoare de campionat, mizând în principal pe tinerii jucători autohtoni.

Pe de altă parte, despre Țîbîrnă în special, dar și despre Corpodean, s-a vehiculat până de curând ca fiind doriți la Cluj. Totuși, în momentul de față lucrurile devin neclare la finalista cupei după despărțirea de Niksa Bavcevic.

Cert este că variantele amintite sunt plauzibile, însă în acest moment e la fel de evident faptul că niciuna dintre echipele din Liga Națională nu-și poate permite să legitimeze jucători în condițiile în care nu are definitivat bugetul pentru următorul sezon competițional.

Foto: Andor Marton

6 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea mira :

    Bogdan
    eu nu cred ca pleaca de la o echipa organizata, unde salariile sint platite la timp, la una cu restante - daca ma gindesc doar la un aspect; mai am si altele :)

    cu 10 ani în urmă (25.05.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca threepointer :

    Contract
    Bogdan are contract semnat de inca 1 sezon la Oradea sigur.

    cu 10 ani în urmă (25.05.2013) Raspunde
  • weslei :

    mama ei de documentare
    e vorba de fratele lui bogdan Lucian Tibirna de la cs focsani.IN rest e bla bla

    cu 10 ani în urmă (25.05.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea corleone :

    Tibarna
    Nu vad logica acestei mutari, poate mai lipsesc ceva informatii. Pe langa ce spunea mira (organizare club) mai sunt si alte aspecte: minute de joc (chiar daca Oradea nu se bazeaza in special pe jucatori Romani); suporteri (e putin diferit sa joci in fata unei sali pline cu suporteri adevarati); obiectivul echipei etc. Eu chiar sper ca atunci cand va pleca, el va alege o destinatie care sa reprezinte un progres in cariera sa si nu un regres. In acest moment singura varianta in aceasta directie ar fi un club serios dintr-un campionat mai puternic.

    cu 10 ani în urmă (25.05.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mira :

    "bravo", totalbaschet!
    bine ca ne dati palpitatii cu vesti din astea... fara sa fie 1 aprilie... P.S. va rog sa va documentati sa stim citi membri are familia Tibirna si daca si tata joaca baschet :))

    cu 10 ani în urmă (25.05.2013) Raspunde
  • weslei :

    adrian minciunica
    ai inceput prost campania de a informa publicul iubitor de baschet despre niste transferuri care numai tu le stii-vlad corpodean la csmbucuresti-tulai poate ai vrut sa spui csu sibiu

    cu 10 ani în urmă (25.05.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!