Stiri

AEK Atena și Flamengo vor disputa finala Cupei Intercontinentale

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
16.02.2019

AEK Atena și Flamengo s-au calificat în finala FIBA Intercontinental Cup, după două victorii categorice obținute în semifinale.

Campioana din Basketball Champions League a trecut de San Lorenzo cu scorul de 86-64. Grecii și-au adjudecat primul sfert cu 18-13 grație aportului ofensiv adus de Sakota și Larentzakis. Echilibrul s-a rupt în actul secund când cu o rotație lungă și o defensivă excelentă, AEK Atena a reușit un parțial de 27-13, în urma căruia intra la cabine cu 45-26. San Lorenzo a avut o mică revenire în sfertul trei dar ultimele 10 minute de joc le-au aparținut tot grecilor, care s-au impus la final scorul de 86-64 și astfel au obținut biletele pentru finală.

Delroy James a fost omul meciului cu 15 puncte, 8 recuperări și 2 pase decisive. Dusan Sakota a marcat la rândul său 15 puncte și a adăugat 5 recuperări și 2 pase decisive. Jordan theodore a contribuit cu 12 puncte iar Howard Sant-Roos cu 10.

Dar Tucker a fost prinicpalul marcator de la San Lorenzo cu 17 puncte plus 7 recuperări și 4 pase decisive. Joel Anthony a totalizat 14 puncte și 9 recuperări.

Flamengo nu a avut nicio emoție în partida cu Austin Spurs. Brazilienii au câștigat prima repriză la o diferență de 15 puncte iar pe cea de-a doua la 17 puncte. La finalul celor 40 de minute de joc s-a înregistrat scorul de 90-58.

Franco Balbi a fost omul meciului cu 19 puncte, 6 pase decisive și 2 recuperări. Marquinhos a marcat 17 puncte iar Deryk Ramos 14. Anderson Varejao a reușit 9 puncte, 6 recuperări și 2 pase decisive.

Josh Huestis a fost singurul jucător de la Austin Spurs care a terminat în double digits, cu 10 puncte.

 Duminică, 17 februarie, vor avea loc cele două finale. AEK Atena și Flamengo se întâlnesc în finala mare de la ora 23:00, ora României.

foto: fiba.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!