Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

ASG 2014 - Organizare exemplară

Paul Olar

Paul Olar
16.04.2014

Ediția cu numărul XII a All Star Game-ului a îmbrăcat orașul Cluj-Napoca în straie de sărbătoare. Evenimentul s-a desfășurat pe parcursul a două zile, între 14 și 15 aprilie, atât la Sala Sporturilor "Horia Demian", cât și în incinta unui luxos hotel din centrul municipiului.

Din start, trebuie precizat că organizatorii s-au întrecut pe sine la acest spectacol. Sute de copii au invadat încă de luni dimineața platoul arenei, semn că "show-ul" îi are în prim plan și pe ei. În colaborare cu Sport Arena Streetball, clujenii au pus la dispoziție numeroase panouri de baschet, la care au avut loc competiții atractive.

Remarcabil este faptul că fanii au ales sigla oficială a All Star-ului, printr-un vot pe o cunoscută rețea de socializare. Totodată, gazdele au creat o pagină oficială, iubitorii baschetului având acces permanent la informație. Mai mult, suporterii prezenți au putut achiziționa o gamă largă de produse promoționale precum căni, eșarfe, tricouri, insigne, însă și cele trei volume de poezie ale lui Paul Chetreanu.

De inscripție personalizată s-au bucurat până și vehiculele rezervate transportului de oficiali și jucători, iar intrarea în sală s-a făcut pe covor roșu. Alături de numeroși voluntari, o firmă de securitate a asigurat buna desfașurarea a acțiunii ce a debutat cu un meci al tinerelor speranțe. Aflată în pregătire la Cluj-Napoca, naționala U 18 a oferit un joc demonstrativ și, spre surprinderea multora, micii baschetbaliști nu s-au menajat, tratând partida cu seriozitate.

După concertul lui Smiley, cu câteva minute până la intrarea pe parchet a protagoniștilor, pe ecranul special amenajat a fost proiectat un film în memoria lui Horia Demian. Emoționantul montaj este realizat de către Laviniu Lazăr și a conținut interviuri cu Nușa Damian (soția fostului baschetbalist), dar și personalități ale sportului clujean. Lăudabilă inițiativa organizatorilor de a readuce în prim plan legendele baschetului românesc, Petre Brănișteanu, Florentin Ermurache, Alexandru Vinereanu sau Dan Niculescu primind aplauze la scenă deschisă.

Spre deosebire de edițiile anterioare, imnul țării a fost intonat de unul dintre marii artiști ai României, în persoana lui Dumitru Fărcaș, pe când Florin Piersic a făcut angajamentul întâlnirii. Carismaticul actor a ținut un discurs în stilul caracteristic, gustat din plin de către publicul prezent într-un număr nu foarte ridicat. Posibil ca prețul biletelor să-i fi descurajat pe clujeni, care nu au umplut sala până la refuz, așa cum se așteptau oficialii.

Legat de partidă, nu au lipsit reușitele ce sfidează "legea gravitației" și coșurile de la distanță, fiecare jucător punând umărul la "show". Totuși, unii dintre spectatorii pretențioși ar fi vrut să vadă o încleștare strânsă, cu momente de apărare executată ca la carte. În această privință, trebuie luat în calcul considerentul că majoritatea componenților sunt legitimați la formații angrenate în Play-Off, ei nedorind să riște vreo accidentare.

Pentru mulți, festivitatea de premiere a reprezentat cireașa de pe tort, datorită tunurilor cu confetti, plasate strategic. Ele au o creat o atmosferă cum nu am mai întâlnit la un eveniment ce să promoveze Liga Națională. Succesul repurtat de All Star Game este, așadar, încă o dovadă că "U"-BT Mobitelco funcționează la capacitate maximă, din toate punctele de vedere.

*Foto: Andor Marton

9 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe titel :

    frumos, dar...
    ... doua obiectii am la organizare (care intr-adevar, oricat de ascutit ar fi spiritul critic, nu cred ca se poate contesta faptul ca a fost cea mai buna de pana acum):

    1. Pretul nesimtit de mare al biletelor; o explicatie posibila ar fi faptul ca prin asta Dl. Cristescu a vrut sa fie sigur ca-i va tine afara pe contestatarii Domniei sale (care la un moment dat i-ar fi putut tulbura linistea prin scandari incomode); o alta posibila explicatie ar fi ca in euforia organizarii "grandiosului show gen NBA" (care in mod cert a costat ceva banuti) a pierdut complet contactul cu realitatea, crezand ca pretul fixat e rezonabil si ca lumea se va inghesui ca la paine calda. Ei bine, n-a fost asa; ironic e totusi faptul ca doua evenimente de top in baschetul romanesc s-au derulat cu tribunele pe jumatate goale: la Ploiesti nu e public pentru cat e sala de mare, la Cluj ar fi fost public, dar acesta nu a participat din cauza preturilor exagerate (nu neaparat ca nu si-ar fi putut permite, ci pur si simplu pentru ca nu au vrut sa plateasca preturile astea). Sper ca "mult iubitul si stimatul presedinte" a fost multumit de atmosfera selecta ce si-a asigurat-o :)

    2. putin cam mult "aer clujean" in prezentarile si montajele video; desi evenimentul a fost organizat aici, cred ca e un eveniment national, deci cosul lui Morris care da, ne-a adus noua, clujenilor o bucurie imensa la vremea respectiva si va mai curge multa apa pe Somes pana sa fie uitat (desi asta nu cred ca se va intampla:) dar nu cred ca-si avea locul aici; adica daca ar fi fost ceva similar organizat in oricare alt oras as fi "taxat" acest aspect asa ca, pastrand obiectivitatea, o fac si aici.

    In rest, jos palaria pentru organizare; propaganda buna facuta baschetului prin evenimentele in care au fost implicatii copii si juniorii; respect pentru aplaudarea la scena deschisa a veteranilor acestui sport, cred ca acest obicei ar trebui continuat la fiecare eveniment de acest gen (multi dintre ei doar cu atat au mai ramas).. Asadar, in pofida punctelor negative, impresia ce mi-a lasat-o mie personal acest eveniment a fost foarte buna.

    Si un ultime aspect (imi cer scuze pentru post-ul lung): nu inteleg criticile acelora care se asteptau la "baschet de calitate, cu aparare si tot pachetul"; nu cred ca asta e scopul principal al unui astfel de meci, aici primeaza spectacolul

    cu 10 ani în urmă (17.04.2014)
    • U BT Cluj-Napoca m.sandor:

      sa nu ...
      as interveni un pic.nu ati zis nimic despre corturile amplasate pt copii , unde s-au desfasurat meciuri de baschet pt copii in cele 2 zile.foarte multi copii care au iesit campioni sau pe locuri fruntase , au avut intrare gratuita+ parintii care i insoteau.preturile au fost la 50 si la 100 de lei, cei cu abonamente au avut ceva reducere.au fost ceva costuri, da, dar ironia de sus nu cred ca si are rostul.erau oameni implicati care si au facut treaba, zic eu bine.SI DA, cosul lui Morris isi avea rostul, si prin prisma faptului ca s- aintamplat pe acel parchet si nu cred ca sunt multe finale care au fost castigate astfel.Acele imagini pot fi prezentate la orice gala, ca reprezinta mai mult dcat sport.Ati uitat sa mentionati despre acel bal caritabil, care a avut loc in preziua meciului, unde s-au adunat niste euroi, peste 20000 , bani care vor fi donati in locuri unde e nevoie.As mentiona si faptul ca, Burlacu a fost aplaudat de 2 ori in sala clujeana.Prima si ultima oara:).Iesea un pic aiurea daca ar i fost huiduit.

      cu 10 ani în urmă (17.04.2014)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    gresit
    abonatii nu au avut reducere, nu au avut nimic in plus la bilet si nu au avut locurile obisnuite, decat cu noroc!
    impresia destul de buna, desi , cred ca un pic prea lung programul, copii erau obositi!

    cu 10 ani în urmă (17.04.2014) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca m.sandor :

    ...
    meea culpa.nu era reducere, ci era un fan pack dat cu biletul.

    cu 10 ani în urmă (17.04.2014)
    • U BT Cluj-Napoca meea:

      nu
      nu era, dect promis pe site...

      cu 10 ani în urmă (17.04.2014)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca m.sandor :

    +
    si da , un pic a tinut mult toata gala.poate era mai bine daca ar fi pus meciurile copiilor cu o zi inainte.

    cu 10 ani în urmă (17.04.2014) Raspunde
  • CS Farul Constanţa bdevil :

    Bunut
    Fata de celelalt ASG, a fost organizat foarte ok. S-au cam prelungit cu vorba, gen Piersic, dar per total a fost destul de pompos evenimentul. Cu siguranta nu s-a mers pe profit si pe acoperirea cheltuielilor, de aici si biletele la pret mai piperat. Dar sunt sigur c-au fost asa datorita organizarii foarte mari. Sa organizezi un asemenea eveniment si sa iasa ca la Cluj, iti trebuie putere (de convingere pentru sponsori, financiara, logistica) iar Clujul s-a achitat exemplar in conditiile in care toata lumea fugea de organizarea evenimentului.

    cu 10 ani în urmă (18.04.2014)
    • SCM "U" Craiova alb&albastru:

      .....
      ... nu inteleg de ce trebuie sa fie "pompos" un astfel de eveniment.... mai bine mai putin pompos, dar sa se bucure tot iubitoru' de baschet de evolutia celor mai buni baschetbalisti din tara, cu preturi la bilete rezonabile.... in fine, fiecare cu parerea lui......

      cu 10 ani în urmă (18.04.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      ASG
      In Romania niciodata nu vei reusi sa organizezi ceva care sa multumeasca pe toata lumea! prea mult ne place sa fim si, si!

      cu 10 ani în urmă (18.04.2014)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!