Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Actualizare. Alarmă falsă în cazul CSM CSU Oradea. Echipa va continua în BCL

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
31.07.2018

UPDATE. CSM CSU Oradea a anunțat pe site-ul oficial că va continua în preliminariile Basketball Champions League, în sezonul 2018/2019, acolo unde urmează să întâlnească în dublă manșă, în zilele de 20 și 22 septembrie, formația Karhu Basket din Finlandia. În caz de victorie, Oradea se va califica în turul 2 preliminar al BCL, unde va întâlni învingătoarea dintre Siauliai (Lituania) și Levski Lukoil (Bulgaria), pe 25 și 28 septembrie. Apoi, dacă va trece și de turul 2 preliminar, atunci CSM-ul ar înfrunta formația franceză JSF Nanterre pe 1 și 4 octombrie. Orice eliminare din aceste tururi preliminare ar însemna calificarea automată în grupa A a FIBA Europe Cup, acolo unde va juca împotriva câștigătoarei dintre ece Bulls Kapfenberg (Austria) și ZZ Leiden (Olanda) și cu o altă echipă venită din preliminariile BCL, una dintre Fribourg (Elveția), Avtodor Saratov (Rusia), Prishtina (Kosovo), Groningen (Olanda) și Sakaryia (Turcia).

Oricum, rămâne ciudată abordarea FIBA de a plasa direct Oradea în grupele FIBA Europe Cup, în urma tragerii la sorți care a avut loc astăzi la Munchen. Cel mai probabil acest lucru s-a datorat întrucât oricare dintre adversarele bihorenilor în preliminariile BCL nu și-au anunțat dorința de a juca în această competiție. Rămâne de văzut ce s-ar întâmpla dacă echipa campioană a României va reuși să obțină în calificarea în grupele Basketball Champions League. Cel mai probabil un lucky loser din preliminariile FIBA Europe Cup îi va lua locul în grupă. 

ȘTIRE INIȚIALĂ

Situație ciudată petrecută la tragerea la sorți pentru grupele FIBA Europe Cup ce a avut loc în dimineața zilei de azi la Munchen, Germania. Conform unei poze ce conține rezultatul tragerii la sorți, publicată de noul manager al CSM Steaua București, Gabriel Boriga, CSM CSU Oradea ar fi fost repartizată în Grupa A(foto sus) în calitate de cap de serie alături de formația s.Oliver Wurzburg și alte două grupări ce urmează să sosească din calificări.

Însă gruparea bihoreană a fost deja anunțată drept participantă în calificările competiției Basketball Champions League, unde urma să întâlnească pe Karhu Kauhajoki din Finlanda în primul tur preliminar respectiv învingătoarea dintre Levski Sofia și Siauliai în cel de al doilea (foto jos).

CSM CSU Oradea nu este singura echipă aparent "retrogradată" din Champions League în FIBA Europe Cup. Pardubrice (Cehia), Levski Sofia (Bulgaria), Bakken Bears (Danemarca) sau Leicester Reiders (Anglia) sunt alte formații ce au fost trase la sorți astăzi.

Așteptăm o reacție oficială din partea organizatorilor sau a celor de la CSM CSU Oradea. Dacă informația se adeverește, retrogradarea în cea de a 4-a competiție valorică din Europa ar reprezenta o lovitură dură de imagine dată de FIBA baschetului românesc cât și Federației Române de Baschet.

Vom reveni cu amănunte!

6 comentarii la aceasta stire:
  • euroman :

    inscriere
    pt ca sunt campioane care s-au inscris in ambele competititii!

    cu 5 ani în urmă (31.07.2018) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    csm
    Va fi acolo daca nu trece de cele 3 tururi preliminare.

    cu 5 ani în urmă (31.07.2018) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    csm
    Pozitia a 2-a din grupa Oradiei este tot o echipa care va rata preliminariile.
    Ca si echipa campioana are dreptul de grupe Europe Cup indiferent in care tur e eliminata. Echipele care apar la pozitia a 2-a nu sunt campioane si au drept de grupe Europe Cup doar daca sunt eliminate in turul 3 preliminar.
    Celelalte echipe enumerate de voi sunt si ele, asa cum a scris si @euromam, echipe campioane.
    Gabriel Boriga vad ca incepe cu "dreptul"!

    cu 5 ani în urmă (31.07.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    redactia TB
    Iar a citit pea mult cancan, spynews si restul laturilor.
    Deci zic ca mai sunt si alte echipe din UK, DK, in aceeasi oala iar apoi ca lovitura de imagine pt baschetul romanesc. Luati o gura aer, una de apa si reveniti va. Pe bune, chiar credeti ca ii pasa cuiva de baschetul romanesc astfel incat sa ne coaca strambe? Jezus...

    cu 5 ani în urmă (31.07.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    pt lamuriri
    Daca ati fi citit putin (sau daca nu v-ati fi aruncat cu capul inainte) ati fi vazut despre ce e vorba: sunt 14 echipe (din 23 echipe eliminate in tururile de calificare) angrenate in calificarile Basketball Champions League care si-au manifestat interesul si pentru aceasta cupa, de aceea sunt "trase" la sorti in grupe. Daca una din acestea trec de tururile preliminarii, atunci se merge pe principiul de Lucky Looser din calificarile Europe Cup.

    cu 5 ani în urmă (31.07.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    degringolada continua
    iar nu v-ati facut temele ...
    1. Oradea joaca in tururile de calificare nu in grupe
    2. Dintre posibili adversari, Lukoil (daca va fi eliminata) continua in Europe Cup (grupa G)

    3. Nu are legatura cu locul pe care au terminat in campionatul intern!. Toate echipele care vor fi eliminate in preliminarii (si care au dorit sa continuie) au fost trase la sorti, fiind plasate direct in grupe.
    surse:
    https://en.wikipedia.org/wiki/2018%E2%80%9319_FIBA_Europe_Cup
    http://www.fiba.basketball/europecup/18-19/news/fiba-europe-cup-qualifiers%E2%80%99-pairings-drawn-regular-season-takes-shape

    cu 5 ani în urmă (31.07.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!