Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Acuze grave la CSM Târgoviste: "Iugulescu spune că semnătura sa de pe contractul cu Dikeoulakos a fost falsificată"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
21.07.2017

Întregul staff al formației CSM Târgoviste cu care au atacat Euroligă / Foto: FIBA Europe

Noi informații referitoare la cazul George Dikeoulakos si CSM Târgoviste au iesit la lumină în această săptămână. Prezent din postura de invitat în cadrul emisiunii Sport Show de la postul local Columna TV, Ioan Valerian a făcut public mai multe aspecte de culise din războiul celor două tabere. 

Actualul director tehnic al CSM Târgoviste afirmă că după trei ani de zile Ciprian Iugulescu susține că nu recunoaste semnătura sa aflată pe contractul cu Dikeoulakos, apărându-se în instanță că este vorba de un fals. De asemenea, Ioan Valerian spune că jucătoarele si antrenorii din acel sezon competițional au primit banii cash, însă în acelasi timp pe numele acestora s-au emis carduri bancare despre care titularii lor nu aveau cunostință.

Vă prezentăm secvențe din dialogul purtat de moderatorul emisiunii si Ioan Valerian.

Domnule Valerian, apar elemente noi în cazul Dikeoulakos. Cei care au semnat contractele spun că nu îsi mai recunosc semnătura. Nu ar fi exclus o ca acest caz să primească o conotație penală ca urmare a procesului Dikeoulakos. Ce se întâmplă cu echipa?

S-au petrecut lucruri grave, lucruri care vor afecta tot clubul. De aceea am venit deschis la dumneavoastră, pentru a spune lucrurilor pe nume, pentru ca toți iubitorii de baschet, de sport din Târgoviste, să afle ceea ce se întâmplă acum la echipă. Cu toate acestea, desi blazonul nostru va fi afectat, vrem să o scoatem la capăt anul acesta, cu sacrificii mari, cu jucătoare care stiu că nu putem să luăm alte jucătoare.

Sunt convins că persoanele care au creat aceste probleme ar trebui să iasă în presă, sau la televiziune. Să iasă toți, exact cum au plecat toți de la clubul CSM. Oare de ce au plecat toți deodată de la clubul CSM, oare doreau ca această echipă să dispară? Să se steargă totul cu buretele? Îi anunț că nu se va sterge nimic cu buretele, iar amenda va trebui plătită. Cu toate acestea, dacă problemele nu se vor rezolva în maximum un an, pericolul este ca echipa să dispară.

Am urmărit parcursul procesului Dikeoulakos. Foarte interesant este că a intervenit în interesul CSM-ului, maidegrabă în interesul personal, domnul Iugulescu. Avocatul domniei sale, Sergiu Gherdan este si impresar si am obsevat că este foarte bine ancorat pe CSM Satu Mare, unde a promis că vor juca finala în sezonul următor. Am văzut că forțează niste termene, obține niste amânări si clar împinge procesul în defavoarea CSM-ului. Cert este că clubul suferă, nu prea mai aveți ce să transferați sau când să transferați.

Ați pus problema foarte bine. Nu mă interesează problema lui ca si impresar, însă trebuie să stiți că el a fost avocatul CSM Târgoviste. Eu as avea trei-patru întrebări pentru domnul Iugulescu si pentru cei care au fost la club în acea perioada. De ce nu au anunțat, printr-un act oficial, consiliul local despre procesul de la BAT? Cine si cum, si prin acest act s-a recunoscut datoria si cauza de la BAT, a pus să se plătescă cei 10.000 de euro către Dikeoulakos ca o parte din datorie? Desi ei au plătit cei 10.000 de euro, acum vin in procesul actual să spună că nu stiau nimic despre acea datorie.

De ce clubul nu a atacat decizia BAT în acel moment? De abia acum ne trezim să intrăm în proces? Se pare că domnul Iugulescu a intrat în proces si nu a mai recunoscut semnătura, declarând că este fals. Înseamnă că s-au făcut niste lucruri probabil pe două contracte. De abia acum ei spun că există un contract ce conține semnătura lui Iugulescu si un alt contract care conține semnătura altcuiva. De ce s-au trezit abia acum si nu acum trei ani? Cine a semnat până la urmă contractul cu antrenorul grec?

Tot din niste surse am aflat că Dikeoulakos vrea să afle dacă a avut card la o bancă de pe centru, deoarece si lui si jucătoarelor le-au fost plătiți banii cash. Si acum se pare că va începe un alt proces pentru a vedea dacă i-au fost platiti banii în acel cont bancar de care el nu stia nimic. 

Eu i-am ințeles pe Iugulescu. El a intrat acum în proces, învățat de cineva, probabil să tot amâne pentru ca echipa să dispară. În acelasi timp îi spun că si dacă dispare echipa, acei bani vor trebui plătiți, cineva va trebui să răspundă si de ce nu a spus mai devreme că nu sunt semnăturile lui, ci doar acum după trei ani de zile? De ce a apărut acum ca să-l lungească? Noi stim cine îl învață, probabil că are un avocat bun, dosarul a mers la Curtea de Apel Ploiesti, s-a întors înapoi, a fost nemulțumiți că au durat decăt patru zile si asa mai departe. Sunt lucruri foarte foarte grave.

Îl asteptăm pe domnul Iugulescu să intervină, dar nu a răspuns la telefon. Cred că în afara Jurnalului de Dâmbovița nu a mai dorit nimeni să se intereseze pe marginea acestui subiect. Am avertizat că vor exista probleme mari, însă în schimb am fost chemați în judecată, au fost procese, le-am câstigat pe toate la Judecătorie, la Tribunal, la Curte de Apel si la Înalta Curte de Casatie si Justitie. Toate instanțele au doveit că dreptatea este de partea noastră, însă s-a ajuns într-un moment trist. De ce credeți că nu au iesit oameni cu răspunsuri, vorbim de foarte mulți bani publici? 

Trebuiau să iasă cei care au fost timp de trei ani de zile la CSM, timp în care Dikeoulakos a început procesul la BAT. Acum se ține să se arunce cu noroi în noua conducere. De ce nu au anunțat autoritățile, de ce au ținut neaparat să nu se stie? Probabil că au avut interes ca nou conducere să fie denigrată, să spună că fără vechea conducere nu se poate face treabă. Într-adevăr noi acum avem o baza foarte mică de selecție si este foarte greu să facem o echipă competitivă. Ei cred că dânsi au spus că nu se mai poate face sport în Târgoviste decât cu cei care au fost înainte la conducere. Eu am o vorbă bună, indiferent de valoare cred că nimeni nu este de înlocuit. 

Total Baschet a mers pe firul evenimentelor relatate si a luat legătura cu Marius Dobă, fostul director tehnic al CSM Târgoviste în acea perioadă respectiv ex-presedintele Ciprian Iugulescu pentru a le oferi celor doi dreptul la replică cu privire la acuzațiile aduse.

Primul ne-a declarat că nu doreste să comenteze pe marginea acestui subiect, deoarece în momentul de față se află la un alt club. "Nu vreau să vorbesc despre ce a fost la Târgoviste. Acum sunt la o altă echipă si tot ce mă interesează în acest moment este clubul din Satu Mare." La răndul său, Ciprian Iugulescu a evitat subiectul. "Nu comentez. Altceva?" 

 Joi Tribunalul Dâmbovița a respuns cererea de recuzare a judecătorului solicitată de Ciprian Iugulescu si avocatul său, iar următorul termen este programat pentru 2 august.

Înregistrarea integrală a emisiunii poate fi urmărită în link-ul următor.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!