Stiri

Adversar de seamă pentru U-BT: Primoz Brezec

Paul Olar

Paul Olar
26.09.2016

U-Banca Transilvania își începe marți aventura europeană. Gruparea clujeană dispută primul tur preliminar al Basketball Champions League în compania celor de la Petrolina AEK Larnaca. Fosta adversară a Energiei Târgu Jiu propune un lot cu nu mai puțin de șapte baschetbaliști străini.

De departe, cel mai important jucător din lotul lui Linos Gavriel este Primoz Brezec. Pivotul sloven de 37 de ani se mândrește cu o vastă experiență în NBA. El a fost draftat de Indiana Pacers în anul 2000, de pe poziția 27. Brezec a petrecut trei sezoane în Indianapolis, apoi s-a transferat la nou-formata Charlotte Bobcats.

La Bobcats, centrul a cunoscut cea mai bună perioadă a carierei, înregistrând, spre exemplu, medii de 13.0 puncte și 7.4 recuperări în stagiunea 2004/2005. Ulterior, Primoz a mai trecut pe la Detroit Pistons, Philadelphia 76ers și Milwaukee Bucks. În Europa, jucătorul născut în Postonja a îmbrăcat maieul unor grupări precum Union Olimpija Ljubljana, Lottomatica Roma sau Lokomotiv Kuban Krasnodar.

Pe plan internațional, Brezec a a bifat prezențe la edițiile EuroBasket 2003 și 2005, precum și la Campionatele Mondiale din 2006 și 2010.

„Primoz Brezec este un jucător foarte experimentat. El înțelege baschetul, însă din punct de vedere fizic nu este la fel de rapid cum era înainte. Acest lucru poate fi un avantaj pentru echipa noastră, noi având jucători înalți foarte mobili, care pot să alege bine atât pe tranziție ofensivă, cât și în jocul pozițional. Deci este un avantaj din acest punct de vedere”, a spus Mihai Silvășan despre viitorul său adversar.

Partida tur dintre AEK Larnaca și U-BT are loc marți, cu începere de la ora 19:00.

*Foto: www.slovenska-kosarka.si

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!