Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Agronomia învinge CN Aurel Vlaicu în derby-ul tinereții din Urna Valorică C

Eduard Popa

Eduard Popa
09.10.2018

agronomia cnav

CS Agronomia București s-a impus pe teren propriu în fața celor de la CN Aurel Vlaicu, scor 67-57, în prima etapă a Ligii Naționale de Baschet Masculin, urna valorică C.

Gazdele au început partida cu o apărare în zonă, foarte agresivă, care le-a permis mai multe intercepții și puncte ușoare. Singurul veteran de pe teren, Ghiță Balmuș, jucător cu 75 de prezențe în LNBM pentru Steaua, Concordia Chiajna, BCM U Pitești sau Timba, a înscris primele 7 puncte ale partidei. CNAV și-a revenit însă din pumni, s-a adaptat la defensiva adversarilor și a revenit pe tabela, finalul primului sfert arătând 19-16 pentru gazde. Sfertul al doilea a început mai greu, cu puține realizări de ambele părți. Agronomia a reușit același joc bazat pe o defensivă agresivă și a intrat la pauză cu un avantaj de 12 puncte, scor 35-23.

În repriza secundă, Agronomia a început din nou furibund, cu un run de 14-2 care a dus scorul la 49-25. Octavian Șerbănescu și-a intrat însă în rol pentru CNAV și a pus umărul serios la revenirea în joc a celor de la Aurel Vlaicu. Astfel, cu patru minute rămase de jucat, Aurel Vlaicu se afla la 3 puncte, scor 58-55. Luca Vișan Hara și Ghiță Balmuș au adus însă liniștea în tabăra gazdelor, care au câștigat în cele din urmă la 10 puncte, scor 67-57.

Partida a fost presărată cu multe momente comice din partea celor doi tehnicieni, Milan Sokic și Cristian Teodorescu, antrenori care au avut parte de mult succes la nivel juvenil în ultimii ani. Aceștia au gesticulat, au țipat la elevii lor și i-au încurajat frenetic pe toată durata partidei, fiind cu siguranță un adevărat imbold de adrenalina pentru tinerii jucători.

Ghiță Balmuș a fost cel mai bun baschetbalist al Agronomiei, cu 23 de puncte, 7 recuperări, 7 pase decisive, 5 intercepții și 5 turnovers. Luca Vișan Hara a venit de pe bancă și a marcat și el 18 puncte în timp ce Șerban Preda a reușit un double-double, cu 11 puncte și 13 recuperări.

De partea cealaltă, Octavian Șerbănescu a marcat 25 de puncte, cu 8 recuperări.

Etapa viitoare, Agronomia va juca în deplasare, pe terenul lui CS U Cluj, în timp ce CN Aurel Vlaicu va primi acasă vizita celor de la CSM Focșani.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!